Fjärde säsongen

Eftersom fysiken var så deprimernade har jag ägnat kvällen åt  se på Desperate Housewives, dricka te och äta upp Adams gigantiska knäck. De små, vanliga knäckformarna var slut då han skulle köpa det, så det fick bli typ småkaksformar som han har fyllt med knäck ist...hehe. =) Ganska mäktigt, men det funkar absolut att äta! Tur att han sitter och spelar så att han inte märker att hans knäck snart är slut... Thihi

Är för övrigt inne på fjärde säsongen av serien. Superduper bra är den! =D

Funderar på att sätta ihop en liten resumé av vad som har hänt mig 2011. Lite bilder, lite text. En härlig (kanske) tillbakablick helt enkelt! Men det får bli morgondagens uppdrag! Nu ska jag fortsätta se på min älskade serie =) 

/Anna  

/

Ingen Einstein

Tänkte vara lite duktig och slå upp fysikboken eftersom vi har ett halvslutprov om tre veckor och jag vill verkligen vara rejält förberedd. Nu vill jag mest gråta. Haha. Inte ett skit av vågrörelser, grundsvängningar, gitter å sånt skit sitter kvar :( Å int blir man klokare av att sitta och läsa i boken eller kolla tillbaka på gamla anteckningar.

Så någon Einstein känner man sig inte dirket som...Jaja, nu vet jag iaf vad jag ska slå ihjäl jullovets resterande 10 dagar med. Eller nja, nio dagar kanske det blir. Ska ju besöka Tingsrätten en dag och vet inte hur lång tid det kommer ta..

/Anna


Fredag

Asså, hur länge är det normalt att man har ont i huvudet efter en rejäl fest? Och hur många dagar efteråt är det vanligt att man mår illa? Iof vet jag ju inte om det är på grund av festen som jag mår som en påse nötter, det kan ju vara ngt annat skit som jag har i kroppen...

Idag vaknade jag upp i Mästerby. Karin var borta. Men det dröjer inte sååååå länge tills jag ser henne igen. Sportlovet! Myyyyyyysigt! :-) Få se deras nya lägenhet å bara ligga på soffan uppe i vinterlandet och slappa. Fest blir det väl också. Och shoppning antar jag =) Ska bara snacka med Adam om hur länge vi ska vara där uppe å sen ska biljetterna beställas!

Umeå

Har varit och förnyat mitt kort på friskis. Det blev en dyr historia om man inte har något jobb, vilket jag inte har...Men men. Var även en sväng på Maxi också för att handla. Jag var inte ensam...utan det var många fler än jag som tydligen behövde handla mat. Vassa armbågar i mejeridelen!

Efter det kom mamma hit och fikade lite. Vi åt clementiner, mitt hemgjorda knäckebröd (som typ är slut nu...så hiiiiiiiiiiiiimla gott) och mina pepparkakor.

Till det drack vi kaffe. Det blev trots allt en mycket trevlig pratstund! Vi snackade om mina mardrömmar om studenten (ja, jag har mardrömmar om att ingen betalar in den utsatta summan, att ingen bryr sig om något, att alla klagar på allt som jag har fixat och att alla tycker att jag har tjatat så mycket på dom att jag slutligen inte får vara med och ta studenten...), om lägenheter och flyttar, om kläder och om min födelsedag.

/Anna

Häng mig?

Alla är så uppspelta och glada för att det snart är nyår och fest. Jag vill bara gå och hänga mig. Har absolut inget behov av fyrverkerier eller praty. Allra minst sprit. Men om man inte gör något så blir man kallad "tråkig". Är på så så sjukt depphumör så det finns inte. Tror att det dels beror på att jag fyller år på måndag och mamma och pappa vill att vi ska göra något tillsammans. Det kommer ju bli gaaaaaaaaaaaaaaaaaaalet trevligt. Båda har tagit ledigt från resp. jobb. Så kul för mig. 

/Anna  

Håll i hatten!

Dagen började tidigt då jag vaknade när älsklingen gick till jobbet, 06.42 typ. Lyckades på något sätt somna om och vakna när klockan ringde kl 9.00 - dags att hänga på låset på mellandagsreans fjärde dag! Håll i hatten, jag hittade ett par svarta jeans på BikBok! Dock inte på rea, såklart. Men de satt som smäck! =)

Efter 1.5 timmes springande på stan åkte jag till Maxi för att köpa dinkelmjöl så att jag kan göra knäckebröd i eftermiddag! Ska snart åka ut till Mby och leka med Karin =)

Ikväll blir det tacos med henne, mamma och pappa. Fattar inte varför mamma och pappa envisas med att göra det tsms. Mamma är ju bara sur hela tiden och pappa färsöker alltid få allt så perfekt som möjligt.

Har även hittat min badrumsmatta!! HAHAHAHAH! Den låg på marken nedanför min trappa.. ;-) Jessica fick av någon konstig anledning för sig att slänga ut den i söndagskväll...hehe :)

Dessutom har jag hunnit med att jaga farbrors soptunnor runt hela kvarteret...Det blåser ganska mycket idag...haha

/Anna

Det är som det brukar

Nu ska Adam göra knäck. Kan bli spännande att få ta del av resultatet :-) Han har inte gjort knäck sedan typ han gick på fritids och det var ju ett par år sedan.. Men men, annars är han ju duktig i köket så det blir nog inga problem =)

Som sagt, så tog vi en sväng på mellandagsrean lite tidigare idag. Det gick sådär för mig...hehe...så det är som det brukar alltså ;-) Ska nog ta en sväng imorgon också innan jag åker ut till Mästerby och leker lite med Karin =) Adam var ändå duktig och hittade ett par skor, två t-shirtar och ett par skinnhandskar, dock var inget på rea tror jag. Haha

/Anna

Vill slippa

Undrar vad jag kommer drömma om inatt? Fysiken kanske? Det skrämmande fysikprovet den 20 januari.. 
I nättras var det ju engelskatalet. Peter sa att jag inte fick framföra mitt tal som jag hade skrivit utan jag var tvungen att stå inför klassen och improvisera om ett ämne som jag inte visste ngt om. Jag fick panik och sprang därifrån och fick IG i hela kursen. Jag vaknade óch kunde inte sova på ett bra tag.
Eller kanske är det dags att drömma lite mardrömmar om biologin eller kemin? De kommer nog inom en snar framtid..Fy fan vad jag vill ha studenten och slippa alla jävla krav på att alltid prestera och vara duktig.

Har så sjukt dåligt samvete över att jag inte har pluggat något nu på lovet. Eller jag har skrivit ihop en del på projektarbetet, men kemin och fysiken då? Och engelskan? Åhhh jag är en dålig och lat människa. En riktig jävla soffpotatis.  

/Anna


Soft dag

Har varit en lugn dag idag. Låååååång sovmorgon, balklännings-tittande, spinpass på friskis och flera absnitt av Desperate Housewifes. Imorgon ska jag och Adam ta en sväng och kolla om vi hittar ngt på mellandagsrean. Jag är i behov av allt. Särskilt byxor! Får se om jag kommer hem med något trevligt.

På torsdag tänkte jag åka ut till M-by för att umgås lite med Karin. Hon drar ju typ hem på fredag morgon. Dock så kommer vi se varandra igen rätt snart, nämligen vecka nio =) Jag fick en flygbiljett, tur & retur, till Umeå samt en helkväll i staden, av henne och Johan i Julklapp. Nice! 
 

Utöver denna julklapp har jag fått pengar, choklad, ridstrumpor, shampoo, balsam, biobiljetter, en berlock till mitt Thomas Sabo-halsband, två stora lådor med bestick, ljushållare, Leilas bok "One more slice", parfym och handkräm, supersöta och supervarma strumpor.

/Anna

Balklänningsfunderingar

Nu är jag så jäääääääkla stolt över mig. Hehe =)
Jag har typ bestämt hur min balkläkkning ska se ut. Nice! Det blir en kombination av en bild på en bröllopsklänning och en "vanlig" balklänning. Galet snygg =) Den har dessutom blivit mer än godkänd av syster! *pustar ut*   

Nej, den ser inte ut såhär, så nu behöver inte bli rädda för den gigantiska kjolen...

Nu är det bara färgen som ska bestämmas. Tror att det kommer bli nåot år rosa/lila-hållet. Ska ta kontakt med min sömmerska som ska sy upp den. Har som mål att göra det innan jullovet är slut. För övrigt så hittade jag hennes namn under rubriken "De 150 personer som tjänar mest pengar på hela Gotland". Höhö. Respekt!   


Å så ska man hitta ett par skor också. Fy vad jobbigt! Blir nog ett par vita skulle jag tro. Med liiiiite klack och som ordentligt sitter fast på foten. Jag vägrar att tappa mina skor eller få skavsår och ont i fötterna på balen! Eftersom skorna med störst sannolikhet kommer bli vita så kommer kuvertväskan få gå i samma färg. 

/Anna  

Nu är det över

Hehe. Sisådär 1.5 dygn senare har man nyktrat till och är typ återställd. :-) Men kul hade vi tills det började hända grejer. Höhö. Jag tror ingen riktigt fattade vad som hände, men hände, det gjorde de' allt! Å fy satan vilken ful julgran!

Igår var jag hemma hos mamma och hade lite julmiddag där med henne Loket Karin Johan och Adam. Det var trevligt =) Fick lite julklpappar också. Nice! =) Det bästa av allt är att det bara är drygt 362 dagar kvar till nästa jul. Gött! Å den ska kanske firas i Ume! :-D

/Anna

Juldagen

Har klämt i mig en stor macka med julskinka på. Undrar hur många sådanna man har ätit hittills denna jul och undrar hur många fler det kommer att bli. Haha

Julskinka, I love it!

Tog en rejäl sovmorgon imorse. Skönt att få sova ut. I eftermiddags gick den årliga juldagenstraditionen av stapeln - fika hos Daggan och Maria. Det var väl helt okej. Blev dock ett ganska kort besök då vi var tvugna att bege oss till stan i tid

Nu sitter jag i lägenheten i stan och väntar på att Jessica snart ska kliva in genom dörren. Vi ska fixa till oss lite och sen dra på fest! Planen är att på något sätt komma in på munken. Vi får se hur det går med det. Hehe =) Kul ska vi ha iaf!

/Anna

Tårar, ångest och skuldkänslor

Vad vore en julafton utan tårar, ångest och skuldkänslor? Jaa...detta vora en julafton som jag inte har varit med om på länge... Tack och lov är denna dag nu över, typ. Endast 9 minuter återstår just i denna stund. Kan inte säga annat än: Nice! Kom även att tänka på att det är andra gången på en vecka som jag sover hemma. Om inte detta är ett framsteg så vet jag inte vad!
Imorgon, när jag kanske är på bättre humör så ska jag skriva lite om vad jag har fått å sådär tänkte jag. Imorgon är det även Juldagen. Utgång. Eller, det beror sig på om man kommer in. Höhö.. =)

/Anna

Blä

Jag hatar julafton. Hatar, hatar, hatar. Allt blir så jobbigt. Kan man inte bara få gå och lägga sig nu och sova bort resten av dagen?

/Anna

Nagelvård

Alla julklappar är inköpta och klara. Skönt :-) Presentkort på bio och en klockradio till pappa och ett presentkort på Lindex och läppglans från Body Shop till mamma :-) Dessutom köpte jag Adams sista julklapp.  


Håller på att göra fransk manikyr på mina naglar...så jävla pilligt och sjukt svårt att få ett bra resultat! Dessutom tar det så hiskeligt lång tid också. Egentligen fattar jag inte varför jag gör det eftersom det sällan blir bra... men men.

/Anna

Regn

23 december, dagen innan julafton och det regnar ute. Treligt julväder vi har!

Idag ska de sista julklapparna köpas, en till Adam, två till mamma och två till pappa. Ska möta upp Karin vid ca 13.15 på Öster å så ska vi gå och julhandla lite. Lite mer saker som ska fixas idag är att jag ska bestämma vad jag ska ha för kläder på mig ikväll, imorgon och på söndag kväll...Det lär bli ett ganska stort problem eftersom jag inte har några kläder...:(


Ikväll bär det av till farmor med Adam, Karin, Johan, Pappa och Birgitta. Det kommer bjudas på smörgåstårta och känner jag rätt kommer farmor skryta om sin förbannade julkola som hon har stått och kokat vid spisen i typ 5 timmar, eller vad det nu är.

/Anna

Julgran och pepparkakshus

Tidigt imorse åkte jag ut till Mästerby för att klä granen med Karin. Det tog ca 20 minuter för oss att trassla ut ljusslingan...Ett riktigt IQ-test kan man kalla det! Slutresultatet blev iaf riktigt bra och vi är väldigt nöjda båda två:-) Vi satte även upp lite tomtar, stjärnor, glitter och annat krafs runtom i köket och vardagsrummet, så nu är det lite mer julfeeling hemma =)
Efter lite mat i magen satte vi sedan igång med att montera pepparkakshuset som jag och pappa inte hann med i tisdags. Jag fick äran att dekorera hela eftersom Karin skulle till en kompis vid 2-tiden. Nice!

Om jag får säga det själv så blev slutresultatet jävligt bra. Det bästa jag någonsin gjort!

Nu är jag i stan igen. Har städat lägenheten och ser på Project Runway. Dagens julklapp var tre ansiktsmasker. En choklad, en jordhgubb och en vanlig anti aging. Hmmm., vet inte riktigt hur jag ska tolka att mamma ger mig sådana ansiktsmasker...hehe.

Igår vart det lussebulle-te från Kränku. Doftar ljuvligt!! Har inte hunnit testa det än men ska nog göra det lite senare.


/Anna

Jullov

Då var det dags för jullov. Jag vet inte varför, men dagen då varje "stort" lov, som jul- och sommarlov blir jag alltid så sur och förbannad. Ingen aning om varför. Men men så är det. Jaja, sätter in en glad bild ändå. 

/Anna

Räkmacka!

Har haft det jättetrevligt ute hos far ikväll! När jag kom hit (ska sova här i natt) ställde jag mig och bakade upp pepparkaksdegen. Sen började vi koka kola och knäck. Såklart åkte jag på skitgörat att få klippa sönder papper somm kolabitarna sedan viks in i...Att jag ALLTID åker på det! Jag fattar det inte! Men resultatet blev superbra! :-) Vi hade tänkt göra ett pepparkakshus också, men tiden rann iväg. Ist gjorde pappa i ordning två räkmackor med ägg, gräslök, citron, räkor (såklart) och majonäs på. Mums!


Rökmackor är underskattade och så är även min pappa. Han är bäst och jag måste försöka skärpa mig. Eller nej jaä SKA skärpa mig. Komma ut hit till M-by oftare och bara njuta. Njuta av lugnet och njuta av att ha den bästa pappan i hela världen <3

Imorgon är det höstterminens SISTA skoldag. Så fruktansvärt jävla nice! Å slapp är den dessutom. Lite kemi och sen lyssna på några tal i engelska. Det bästa är ändå vetskapen om att det nu bara är en termin kvar innan jag och resten i NVNV09b kan springa ut på Wisby Strand och bara vråla av lycka!

/Anna

Njuuuuuter

Hej alla glada! Just nu är jag fylld med en underbar, fantastisk utomordentlig lättnadskänsla. Sista provet för höstterminen är avklarat. Sååååå skönt och underbart!! Det känns som om jag har skuttat fram ända sedan jag lämnade in provet till Jacob. Galet skönt!

Har varit en sväng på stan med Jessica och Elin. Mycket trevligt. Jag hittade en julklapp till Karin så nu är hennes klara och jag har bara mamma, pappa och Adam kvar. Vet dock ungefär vad jag ska köpa till alla tre.

Karins present, det ENDA hon önskade sig. Kul tjej!

Funderar faktiskt på att åka tillbaka till Öster för att köpa Adams present, nu när jag har fått tänka lite. Då kan jag passa på att slå in dem ikväll hemma hos pappa eftersom jag inte har något papper, snöre eller juletticketter i stan...Fridas och Danielas presenter är också klara och ska slås in, om jag orkar ;)
Mammas och pappas presenter får vänta på att bli inköpta tills Karin och jag ska gå på stan på fredag! Myyys!

Av Jessica fick jag ett halsband med en sån där skön böjbar uggla! Nice!! Superdupernöjd :-) Den andra presenten hade hon glömt i Östergarn, så den får jag imorgon!

Paketkalendern innehöll ett silvrigt nagellack från Depend. Skitsnyggt och neutralt liksom. Jag vet att jag redan har fått nagellack i kalendern, men det gör mig inte ett smack! Jag älskat att kunna ha lite valmöjligheter!

Veckans ordspråk: (vet att jag glömde det förra veckan...hehe har inte kommit in i rutinen än..)
"Varför kallas det rusningstrafik, när ingenting rör på sig?"  -  Robin Williams

/Anna

Kunde inte sova

Har varit vaken i drygt två timmar nu. Legat och försökt somna om, men då det inte gick beslutade jag mig för att sätta på datorn och se ett avsnitt av Desperate Housewifes. Det är så jävla kallt i min lägenhet och särskilt i sovrummet. Väggarna och fönstren är inte superisolerade kan jag säga...så det är inte jätteroligt att ha sängen precis nedanför ett fönster...Har en grym träningsvärk också by the way.

Om två timmar är det fyikprov, sen julklappsshoppning med Jessica och sen ut till pappa för att koka knäck och kola samt montera och dekorera ett pepparkakshus och förhoppningsvis hinna med och baka ut pepparkaksdegen som jag köpte förra veckan.


Nej, tror att jag ska ta och pallra mig upp ur sängen nu.

/Anna

Livskonsumtion av kanel

Ett av mina favoritprogram är tillbaka - "Adam live" är tillbaka och nu med julspecial! Eller, favoritprogram var väl kanske att ta i men det är riktigt trevligt, underhållande och mysigt att titta på!

Dagens present var en bit choklad från Kränku och en påse med kanelstänger. Undrar hur jag ska hinna använda upp alla dessa innan jag dör..haha. Jag menar, jag använder inte kanelstänger överdrivet mycket...(har aldrig gjort) och jag fick typ hur många som helst. Så det är väl kanske dags att börja nu?


/Anna

Otaggad

Nej om man ska ta och få lite fysik gjort? Har ju mest legat på soffan och tyckt synd om mig och min svanskota...Så jävla trött på alla centriputalkrafter, svängningstider och allt vad det heter. VILL. BARA. HA. JULLOV. Men ändå är jag så jävla otaggad på julen så det finns inte. Inte heller har jag lust att gå på treafesten, så funderar på att skippa den totalt?

Dock så har jag och Jessica vår årliga julklappsstress imorgon. Då ska mina julklappar till nära och kära köpas in. Å vi ska även fika/käka och ha vår egen julklappsöppningsceremoni! Jag röstar på att det blir på Skafferiet, hoppas bara att Jessica går med på det =) 
 
/Anna

Tårtkalas

Idag var det som sagt hoppning som stod på schemat. Först lite cavalettibommar, sen en liten studs följt av ett litet högre hinder och mot slutet av lektionen avancerade vi vidare mot att hoppa en hel bana bståendes av 7 hinder...Jobbigt för hjärnverksamheten måste jag säga! Dessutom var jag den ryttare som fick rida först så jag hade ju ingen jag kunde titta på innan... Men, men. Banan kom jag ihåg iaf! 


Dock så kan jag ju säga att hoppningen gick sådär... Rinja gick från galopp till tvärnit framför ett hinder och jag gör världens finaste akrobatikkonst och landar slutligen in i hindret. En MYCKET trevlig upplevelse för min svanskota kan jag lova! Vet inte hur jag ska sitta i soffan för att den inte ska göra så jätteont :( Får väl glädja mig med att jag inte var den enda som åkte av eftersom två till även föll. Så det blir tårtkalas nästa gång. Haha! 

Tycker det är ganska komiskt att inte en enda har ramlat av under hela terminen förrens idag :-) Får dock se om jag kommer upp ur sängen imorgon. Nu ska jag knapra alvedon och värma min värmedyna och lägga den på min onda svanskota!  

/Anna

Söndag

Har ägnat eftermiddagen åt att titta på skidåkning och även genomfört ett medelpass på friskis. Nu sitter jag med fysiken. Vill bara ha det där jävla provet överstökat så att man kan få känna att man har lite jullov.

Dagens julklapp var jättefina muffinsformar med tomtar på! :-) Igår fick jag nudlar (?). Börjar nästan tro att mamma vill att jag ska slänga ihop en asiatisk middag till oss två eftersom jag nu både har fått kokosmjölk och nudlar. Haha. Vi får väl se hur det blir med det.

Imorgon har jag endast en lektion. Ridning. Vi ska hoppa. Jag är rädd!

/Anna

Fjärde advent

Fjärde december. Det börjar närma sig. Men snön och kyland lyser fortfarande med sin frånvaro. Jag kräver inte en meter snö, men ett litet tunt, vitt, täcke så att man inte kan se gräset, hade varit mysigt. 
Detta är ingen bra dag, jag känner det på mig. Och det gör mig sjukt förbannad över att jag inte kan hitta en bild med fyra ljus tända, som går i samma tema (eller vad man ska säga) som mina tidigare bilder vi första, andra och tredje advent. Så det får väl bli en annan fjärde adventsbild. 
 
/Anna
 

Historien bakom Pilungs pepparkakshusbyggen

Jaooo. Dagen har varit mycket trevlig! Mina och mammas julgodis-experiment blev alla mycket lyckade! Brända mandlar, bountybollar, snöbollar och mozartkulor vad var vi orkade med. På tisdag ska jag hem till älskade pappsen för att koka knäck och kola med honom samt baka ut resten av min pepparkaksdeg som inte gick åt till brownisarna tidigare i veckan. Mycket julgodis blir det! Tur att det bara är jul en gång varje år! ;)


Dessutom ska han och jag snickra ihop ett pepparkakshus. Inte för att skryta, men det är jag och pappa BÄST på. Vi kompletterar varandra galet bra. Han lugnar ner mig när vi ska sätta ihop alla delar och när jag får panik över att hörnen inte står i 90 graders vinkel. Det måste ju vara PERFEKT när jag gör något.. Själva ihopbyggandet brukar dock sluta med att jag sitter och och ser på medans pappa bränner sig på sockret men ändå tillslut får ihop världens mest vinkelräta hus. När dekoreringen sedan tar sin början är det jag som tar kommandot, greppar tag i påsen med glasyr och låter pappa servera mig med non-stop i olika färger (som jag redan har sorterat upp i olika högar efter färg och således kan se vilka färger som kan återkomma flest gånger i det årliga diagonala mönstret på taket).


Processen har inte alltid sett ut som beskrivet ovan. Utan för ett par år sedan då pepparkakshusbygget skulle äga rum, stod mamma alltid i köket och vrålade att jag INTE fick komma på en meters radie från den varma stekpannan med sockret i. Detta gjorde mig alltid fly förbannad eftersom Karin då själv fick bygga ihop huset med pappa, vilket jag var så SJUKT avundsjuk på! Dessutom överglänsade hon alltid mig när vi tillsammans skulle dekorera huset. Jag fick alltid en gavel samt baksidan att dekorera eftersom de var dessa sidor som skulle synas minst...Och i stort sett fick jag ta de godisar som blev över efter det att hon hade gjort det PERFEKTA mönstret på framsidan...Livet är inte lätt när det är svårt!
s
/Anna


Årets första julklapp

Det gick som en dans! Till klockan 10 idag var jag redo för att ta en vända till på stadens gator för att leta reda på Jessicas julklapp(ar). Igår trodde jag att det skulle vara kört, men med nya krafter begav jag mig ut i julklappsdjungeln igen. Och där, inne i en affär, på adelsgatan fanns presenten jag letat efter. Så nu hoppas jag fan att hon blir nöjd! Hehe.

Därmed var även årets första julklapp inköpt. Jag vet attt många redan är klara, men jag vet att jag kommer bli klar innan den 24 ändå, så jag har ingen panik jag ;-)


Snart ska jag bege mig ut till Roma för att ha lite julmys och julbak med mamma :-) Funderar faktiskt på att ta med kameran och dokumentera lite! Funderar till och med på att ta 12.40 bussen ut. Spar på bensin! (Y) Och bussförbindelsen mellan Visby och Roma är ju faktikst ganska bra 

/Anna

Glad!

Yey! Nu lägger jag ner fysiken för idag. Är riktigt nöjd med mig själv - jag förstår typ alla gravitationsuppgifter. Hurra för mig! Så nu blir det Desperate Housewives för hela slanten!  

Pappa ringde även och gjorde mig glad :-) Eventuellt har han fixat en cab till mig och James till balen. Och det är ingen dålig bil, utan en bil av världens bästa märke! Enligt mig iaf. Hehe (Y) Snygg som satan och sjukt coolt att taket, eller karossen, fäller ihop sig själv och typ lägger sig i bakluckan, då man trycker på en knapp. Inte illa, inte illa :-)  

/Anna

Linkande sjörövare

Just nu sitter jag och har så sjukt galet ont i min högra höft. Har ingen aning om varför eller vad jag har gjort. Det var bara något som jag vaknade upp med imorse...Å när jag gick på stan idag efter skolan blev det 20ggr värre. Så om ni såg någon som linkade fram som en sjörövare på träben så var det väl jag...

Behöver jag säga att jag INTE hittade en julklapp till Jessica? Tror inte det va... Så det får väl bli morgondagens mission innan jag åker ut till mamma för att göra lite julgodis! Vi ska bland annat göra snöbollar, bountybollar, brända mandlar, någon sorts tryffel, någon sorts kola, typ snickers å lite annat =) Hoppas att hon har julskivan laddad för jag är pepp!

Kvällen kommer bjuda på fysikplugg och Desperate Housewifes! Är snart klar med andra säsongen! :-) Har även finalen kvar av "Americas next tog model - All star" att se. Så kanske blir det med!

/Anna

Inte långt kvar nu

Imorgon är det äntligen fredag. Endast fyra skoldagar återstår tills det efterlängtade jullovet! Eller jag vet inte om man kan kalla det för fyra dagar ens. Imorgon börjar jag 8.00 och slutar 11.40, på måndag börjar jag 8.00 och slutar 10.45, på tisdag börjar jag 8.00 och slutar 9.20 och på onsdag börjar jag 9.40 och slutar typ 14.00 kanske. Inte så mycket tid kvar i skolan alltså som ni märker =)

Imorgon efter skolan ska det inhanslas julklappar till Jessica! Har fått en önskelista av henne så får se hon jag kan uppfylla hennes önskemål.

Eller så lurar jag henne totalt och köper något HELT annat. Hehe :-) Vad det blir lär hon upptäcka på tisdag så vi ska ha vår julklappscermoni :-) Myyyyyyyysigt!!

/Anna

Inget speciellt

Sovmorgon till strax före 11. Inte illa pinkat! Sedan har en ganska lugn och trevlig skoldag passerat förbi. Kemi, engelska, fysik.

Igår var jag och Adam i Slite och käkade lite mat med Adams mor och Sven. Det var trevligt och gott! Blev Thai mat. Lite vårrullar, nudlar, kycklingspett med jordnötssås och fläskkött. Mums!

Friterade vårrullar är så jäkla gott!

Tänkte dra iväg och spinna lite snart. Efter det blir det väl soffmys och fysikplugg..
Dagens present var en nagelfil! Good! (Y) Igår fick jag en lila handduk så nu kan jag matcha lite inne på badrummet då jag har en annan handduk i samma färg. Toppen! :-)

/Anna

Nöjd!

Åhh! Jag är såååå lyckligt. Framförde mitt tal om bomullsindustrin idag framför den läskiga a-klassen och Peter. Det gick super-duper bra! Och jag är hur nöjd som helst! Som om inte detta vore nog så hade vi ingen labb på kemin vilket betyder att ingen jobbig oförståelig labbrapport behöver skrivas! Yey! Skoldagen avslutades sedan med projektmöte med världens bästa projektgrupp! Det verkade som om mina brownies blev godkända =) 

Nu blir det lite julkalender, innan jag ska fixa till mig lite och sen dra bort till Adam. Vi ska ut till Slite för att käka middag med hans mamma. Trevligt =) 


/Anna   

Bakad och klar

Min brownie är bakad. Precis som den förra med banan i så är denna väldigt mastig. Och då menar jag VÄLDIGT. Men ändå ganska god. I rätt mängd... ;-)

Såhär ser den ut, ungefär :-)

Imorgon fyller Adam 24. Vi ska ut till Slite för att käka middag på kvällen. Innan dess ska jag överleva min redovisning i engelska. Jag hoppas att hela a-klassen är sjuk så att jag slipper se dom! Men det ska bli skönt att få det gjort iaf. Efter det kan man fokusera fullt ut på fysikprovet nästa vecka.

/Anna

Snart dags för bak!

Dagens paket var en söt liten prydnadstomte som sitter på en lussebulle! Himla gullig! Nu sitter den på min förnserbräda!  

Jag fick den näst längst till höger :-)

Ska snart bege mig av till Ica Maxi för att köpa ingredienser till min bakuppgift till imorgon. Denna vecka är det jag som har fika-ansvar på projektmötet! Ska teste ett recept som jag inte har testat förut, nämligen pepparkaksbrownies med vit choklad. Kan bli en total flopp, eller antingen skitgott. Vi få väl se! :-)

/Anna

Luciatåg

Har varit hemma ett tag nu efter en faktiskt ganska bra fysiklektion och ett obligatoriskt Luciatåg nere på Wisby Strand.

Luciatåget var helt okej, dock störde jag mig på att lucian stod med huvudet vridet i 90 grader till höger typ hela tiden och att många tärnor hade för korta lucialinnen så att fötterna och halva vaden (typ) syntes. Fult, fult fult! Dessutom var flera av linnena skrynkliga. Man ba: har du hört talas om strykjärn eller?? Annars så var dom bra =) Hade dock velat höra "Gläns över sjö och strand" plus överstämman till den låten. Den är ta mig tusan inte lätt att sätta, tro mig, jag har försök, utan att lyckas...

/Anna


Känslan av att kunna bocka av saker

Känslan som infinner sig när man kan bocka av en massa saker på en lista är fullkomligt, fullkomligt, alldeles underbar! Idag har jag till exempel bockat av två saker på listan som jag lade upp igår, nämligen ridprov och rapport i svenska (som jag skickade in för 2.5 timme sedan). Dessutom har jag bockat av hela kursen i svenska C! Ingen mer svenska i hela mitt liv! Yey!  

Just nu sitter jag och ser ett avsnitt Desperate Housewifes samtidigt som jag bloggar här =) Den kvinnliga simultanförmågan är på topp! Hehe :-)

Tycker faktiskt att jag är värd en slapparkväll med lite te, kanske jordgubb- och vaniljpaj samt en massa serieavsnitt, har ju fått tre stora saker överstökade idag :-) Cred till mig (Y)

Imorgon väntar luciatåg nere på Visby Strand. Jag hoppas innerligt att dom är bra..Eftersom det ligger utanför skoltid. Dom kunde väl ha laft det klockan åtta istället för klockan 10 för då hade vi sluppit genomlida den förjävliga fysiken!  


/Anna

Klar och glad!

Rapporten är klar, klar, klar och jag är glad, glad, glad! Wiiiieee!! =D
Nu väntar bara ett engelskatal som skrämmer skiten ur mig!

/Anna

Effektivt arbete!

Tror nog att allihopa fick en liten hjärtinfarkt då Maggan glatt berättade för oss att våra rapporter skulle bli klara idag under dagens lektion. Hehe...kändes ju bra för en som knappt har börjat ;-) Jag, Carro och Virgina satte dock igång och var riktigt effektiva. Vi skrev så att tangentborde glödde! Å det resulterade i att jag nästan var klar då jag lämnade skolan vid halv fyra. Vi hade lyckats övertala henne att vi skulle få till imorgon förmiddag på oss, och det fick vi!
Har bara lite finlir klar, sen kan den skickas in och på min långa lista kan jag stryka ytterligare en punkt. Applåd för mig!

/Anna

Piece of cake

Hej alla glada =)
Har precis duschat och fixat i ordning mig efter ett par timmar i stallet. Vi hade ju som sagt prov. Enbart fakta-frågor och HUR STORA SOM HELST! Typ "Skriv allt du kan om den lodräta sitsen, longering, löshoppning och visitering av hästen." Sen skulle man rita ut ridbanans vägar och sätta namn på sadelns och tränsets delar. Piece of cake =)

Piece of cake. Höhö

Efter det blev det lite longering i stora ridhuset. Jag fick ta mig an Diva. Det gick sådär..tycker det är skitsvårt att få hästen att stanna!! När jag kom hem upptäckte jag att jag hade glömt ridhjälmen i stallet, så det var bara att åka tillbaka och hämta den! Nästa vecka väntar hoppning på schemat!

Dagens julklapp var en liten kavel, som gör rutigt mönster i degen. Så nu blir det väl till att baka Pariservåfflor! Synd bara att jag inte tycker om sånna ;-) Kanske kan göra lite knäckebröd? Fick recept på farmors goda knäckebröd förra veckan, så kanske ska ta mod till mig att försöka? =)

Igår fick jag nagellack från Depend. En härlig mörk grön/grå färg. Superfin! 

Snart väntar lite svenska! Rapportskrivning!

/Anna


Skriva så att pennan glöder

Sitter och kollar lite på det som vi ska kunna till morgondagens prov i ridning. Just nu kollar jag in ridbanans vägar. Asså det ska bli så skönt att få ett rent faktaprov. Alla andra prov som vi har i andra ämnen kräver ju att man tänker till och tillämpar sina kunskaper inom området för att typ diskutera sig fram till rätt svar. Men nu har jag typ memorerat alla papper och avsnitt i boken som vi ska kunna, så det är ju bara att skriva ner allt jag kommer ihåg. Nice! =) Inget tänkande utan bara skriva så att pennan glöder!

/Anna

Återställd!

Fan nu är man ju helt återställd ju! Toppen =) Huvudvärken är borta och jag känner mig frisk och kry som en nötkärna! Ska dock vänta en stund till innan jag sätter mig bakom ratten för att åka hem. Måste dra till affären också, så sjukt sugen på naturgodis! 


Veckan som kommer är gaaaanska innehållsrik. Följande ska hinnas med och genomföras:

  • Ridprov
  • Framförande av engelskatal
  • Luciafirande på Visby Strand
  • Älsklingen fyller år
  • Baka kaka till projektmötet
  • Göra en massa julgodis med mamma 
  • Inlämningsuppgift av rapport i svenska
  • Säkert en kemilabbrapport också
  • Gå på stan och köpa julklapp till Jessica samt se vad jag önskar mig själv

Kan ju dock glädja mig med att det bara är två jag-vill-ta-livet-av-mig-söndagar kvar innan det är dags för jullov! Stor tumme upp! 

/Anna   


Tredje advent

Idag är det dags att tända det tredje ljuset i ljusstaken. Även fast allt känns som att det går så himla fort, så tycker jag att det var en evighet sedan man tände första ljuset. Men det är ju bara två veckor bort.


Tredje advent 2011 ska spenderas bakis i sängen med datorn i knät och en massa serieavsnitt tror jag nog bestämt! Först ut är gårdagens och dagens avsnitt av Julkalendern. Efter det blir det nog lite Desperate Housewives. Fram emot eftermiddagen kommer jag ha ångest över att jag inte har pluggat så då antar jag att skolböckerna åker fram!

Kvällen igår var iaf kul! Vi gjorde lite julmat tillsammans, åt, drack, spelade spel, snackade skit och efter det valde några att gå ut. Jag och Adam stannade dock kvar hemma. Även fast jag inte tyckte att jag var så full igår, så har jag en sådan hejdundrande huvudvärk. =( Men den hoppas jag ska gå över snart!

/Anna

Nobeldagen

Idag är det Nobeldagen. Av någon underlig anledning så har den alltid imponerat lite på mig. All festlighet i Stadshuset, alla pris som tas emot från Kungen. All Glamour. Den glada stämningen.   

Festligt!

Särskilt roligt var det när vi i nian hade en egen nobelmiddag på Klinteskolan. Innan hade var och en gjort en redovisning om en nobelpristagare. Jag hade Pierre Curie som upptäckte det där med alfta-, beta- och gammasönderfall. Haha, min redovisning var sååååå komplicerad att typ ingen fattade ett skit när jag flyttade elektroner och protoner hit och dit på tavlan framför klassen. Men det var kul, man kände sig lite speciell!


Jag och Malin, min bordsgranne :-)

Eftersom jag inte ville vara som alla andra tjejer och ha klänning så gick jag i finbyxor, skjorta och väst. Jag var den ENDA tjejen som gjorde det. Men det är bra..man ska sticka ut hehe.

/Anna

Oväntat

Godmorgon! Sitter just nu och ser på Timon och Pumba :-) Det är Disneydags på tvåan! Underbara, underbara barnprogram! Jag ÄLSKAR Timon och Pumba. Dessutom är det mycket bättre att se Timon och Pumba än att se Lejonkungen, eftersom den filmen är så sorglig :(

Dom regerar!

Dagens paket i paketkalendern var det mest oväntande hittils. Länge har jag gått och funderat på vad det tunga cylinderformade paketet har för innehåll och idag fick jag svaret - Ekologisk kokosmjölk. En minst sagt rolig present faktiskt! Inget som jag hade väntat mig. Så nu måste jag hitta ngt spännande recept så att jag kan änvända upp kokosmjölken. Tips?


Nu väntar snart ett medelpass på Friskis. Efter det blir det plugg tillsammans med Vinterstudion och efter det är det dags för att fixa till sig. Det vankas festligheter ikväll nämligen :-)

/Anna

Blåsigt!

För den gotlänning som inte har märkt det så kan jag tala om att det blåser ganska mycket på Gotland nu! Min lägenhet är inte så jätte vind-motståndig utan man känner verkligen hur typ hela byggnadet "vinglar" till då det kommer en kraftig vindpust. Dessutom så drar det kallt från ventilationen ovanför soffan! Grrrr

Har sett lite på Idol, typ den första livesändningen i år av Idol som jag har sett. Sämsta jävla finaliserna på bra länge. Enligt mig alltså. Gillar inte rösten på någon av dem. Så det kvittar helt vem som vinner! Vart så icke-imponerad att jag har slagit om till TV4 fakta och ser en realityserie om typ livet på akuten i USA. Mycket mer spännande!


Funderar att snart inta sängläge och kanske börja se på filmen som jag laddat hem. Black hawk down. Går även på TV3 ikväll klockan 22.00, men lär inte orka sitta uppe och se hela så tyckte att det var bäst att ladda hem den och se den på datorn ist =)

/Anna

Ett efterlängtat paket

Blev trött på att läsa om löshoppning så bestämde mig för att göra ett litet inlägg :-) Hehe! Dock så går plugget ganska bra. Det enda kvar att lära in är egentligen "Visitation av häst" och det avsnittet är inte så jättelångt i boken :-) Sweet


Dagens paket innehöll en nagelsax! Som jag har VÄNTAT på detta paket! Nagelfilar i all ära, men är en nagel riktigt förstörd så är det bästa att klippa av den helt. Att sitta med en nagelfil tar ju så hiskeligt lång tid!

På tal om paket och paketkalender så slog det mig att jag inte har sett dagens avsnitt av Tjuvarnas Jul, Julkalendern alltså, så det ska jag göra nu! =)

/Anna

En trevlig eftermiddag!

Har haft en riktigt trevlig dag hittills =) Om man bortser från fysiken då vi labbade :-) Vi misslyckades ganska totalt...hehe. Känns stabilt! (Y)

Iaf! Det trevliga började efter skolan då jag och Jessica drog till Tyglagret för att Jessica skulle kolla tyg till balklänningen. Medans hon fick panik i all röra satte jag mig ner i ett hörn med en bok med massa mönster i. Dock blev varken hon eller jag något klokare på tyg respkektive mönster... Men glada ändå tog vi min blå springare (bilen alltså) och begav oss in till Adelsgatan där varsin baguett väntade på Skafferiet!

Eftersom jag har namnsdag idag så fick jag välja vart vi skulle käka! Nice :-)
Resten av tiden fram till klockan två sprang vi fram och tillbaka från Adelsgatan till Öster för att jag skulle hitta en present till Adam. Tillslut hittade jag ngt som jag hoppas att han blir glad över :-) Jessica köpte även en julklapp till Louise och hittade ett riktigt fint balklänningstyg inne på Ateljé Anita. Men det blev inget tyg-köp denna fredag.
När jag sedan dumpat av Jessica vid busstationen, åkte jag vidare till Databyrån och köpte min svarta bläckpatron som äntligen har kommit =) Å nu sitter jag här hemma och ser på skidskytte. Nice!

/Anna


Vantar

Lite plugg har man fått gjort iaf. Nu sitter jag och ser på "Du är vad du äter" med Anna Skipper. Det bästa i hela programmet är när hon dukar upp det nyttiga bordet som personen, som programmet handlar om, ska äta framöver. Det ser så himla gott ut! Jag undrar varför man inte äter så själv? =(

Mums!

Dagens julklapp var ett par vita vantar. Ni vet sånna där luddiga som man hade på mellan- och högstadiet och som man tyckte var sååååå coola. Jaja, de fungerar väl att ha. Varmare än ingenting och alla slipper klaga på mina kalla, torra, händer.  


/Anna

Torsdags-tankar

Torsdag! Imorgon är det freeeeeeedag och bara en lektion står på schemat! NICE! Sen ska jag och Jessica bege oss till Tyglagret för att kolla lite tyg till Jessicas balklänning och efter det väntar lite jagande på stan.

Adam fyller ju år nästa vecka så måste hitta ngn lämplig present till honom... Hoppas inte att jag kommer ha en sådan panik över det i år som jag hade förra året! 

Idag och imorgon ska jag försöka få så mycket plugg gjort som möjligt så att jag med gott samvete kan gå på lite "Vintermys" på lördag kväll och inte sitta där och ha panik över att jag har struntat i plugget.
 
Hade ju inte varit helt fel att äta lite gott, dricka lite glögg och sprit med trevligt folk, umgås och spela spel! Men då gäller det att jag  lägger ner lite tid på svenskan, engelskan och ridningen!

/Anna


Motivation

Satte faktiskt klockan på 8:15 idag! Men stängde av alarmet och satte ett nytt kockan 9 =) Nu är jag iaf vaken. Har tyyp lärt mig inledningen till mitt tal om bomullsindustrin. Alltid något!

Snart ska det bli dagens avsnitt av Julkalendern och den bara vill buffra klart. Det är helt otroligt hur mycket lättare det är att ta sig igenom dagarna nu i decemeber jämfört med alla andra årets månader. Nu har man liksom julkalender, chokladkalendern OCH paketkalendern att se fram emot varje dag ända fram till Julafton! Underbartmed lite sådan motivation!  


/Anna

TVn har övertaget

Det gick sådär med pluggandet måste jag säga. TV:n var mycket mer intressant! Nu rullar t.ex sista avsnittet av Bonde Söker Fru. Det får man ju bara inte missa! Måste ju få reda på hur det gick för alla bönder =)

Blir nog sängen efter detta. Försöka få lite plugg gjort. Typ skriva på min rapport i svenska, öva lite på talet i engelska och även läsa lite om den lodräta och lätta sitsen till ridprovet på måndag. Funderar även på att vara duktig och sätta klockan på ringning tidigt imorgon, så att jag inte sover bort halva dagen. Börjar ju inte förrän 11.50...

Så kan jag plugga lite då också!

/Anna

Tvål, lussebullar, ägg och ljus

Idag på kemin fick vi färga och sätta till dofter till våra tvålar som vi gjorde för två veckor sedan! Min belv rosa med lavendel-doft =) Vet dock inte om jag vågar använda den, haha, det känns lite riskabelt att den fortfarande var gul av all natriumhydroxid (baskisk och frätande)...

På engelskan blev det inte överdrivet mycket gjort kan jag säga... Dock var det väldigt trevligt att sitta och lyssna på Jul hos Mange! "Alla dricker glögg nu!" Haha ;-)
Projektarbetet bjöd på lussebullar och lite diskussioner. Trevligt det med =)

Dagens paket ipaketkalendern var två vita äggkoppar :-) Så det blir till att köpa lite ägg och inviga dem!

Nu ska jag tända lite ljus, mysa ner mig i soffan och få lite plugg gjort!

/Anna

Smart!

Sitter och pumpar lite partymusik :-) Både idag och igår har det varit lite snack om treafesten den 21 dec. Fan vad nice det ska bli! Är grymt taggad redan nu, hähä.

Å vet ni en sak? Jag är så jävla smart! Min bläckpatron till skrivaren är typ slut så min skrivare skriver ut randiga dokument typ..var på Databyrån i lördags för att köpa en ny patron, men de hade ingen hemma. Leveransen var dock på väg, men de har ännu inte fått hem affären. Jag som behöver skriva ut en massa papper kommer på världens smartaste idé (kanske inte, men jag blev stolt över mig själv iaf... ;) Så vad gör jag; Jo, jag färgar nämligen texten i mina dokument å så kan jag skriva ut dom, för färgpatroner, det har jag gott om!! Hähä (Y) 


En annan rolig grej som jag upptäckte var att min ICA's drickyoughurt med mangosmak innehåller paprikaextrakt! Paprikaextrakt i en drickyoughurt med mangosmak, hur skumt är inte det??

/Anna

Grymma kvinna

Idag har Daniela gjort mig mycket besviken.
På fysiklektionen förklarade hon att skumgodis är det godis som är värst för miljön...å här sitter jag med en hel påse skumtomtar i skafferiet och samtidigt suktar efter riktigt färska skumbananer och rosa och vita stora skumnappar som finns längst till höger i lösgodishyllan på Ica Maxi

Den kvinnan kan ju glömma att jag kommer ändra mina preferenser när det gäller godis!

Dessutom lägger hon ut en hel lista på Facebook där det står att mina favoriter som exempelvis kolabönor och vingummi innehåller löss. Även gräddkola, bananchips, yoghurtöverdragna nötter och yoghurtöverdragna torkade frukter som jag också älskar, innehåller löss de med. Som om hon inte har förstört mitt liv tillräckligt så skriver hon även att kexchoklad, fudge, dumlekola, rollo kola och mars som jag mer än gärna äter, innehåller härdade fetter. 
Grymma kvinna! ;)

/Anna
 

Den första snön

Nu har den första snön dimpat ner över Visby. Eller snö och snö...det är ju ganska varmt så det blev typ slask direkt, men lite vitt finns fortfarande kvar. Tror dock inte att den kommer vara särsklit långvarig.
 

I dag fick jag lite godis i min paketkalender. Godis från Kränku. Toppklass! :-) Igår fick jag ett "ljusfat/ljushållare" till mitt ljus. Så i eftermiddag när mörkret börjar lägga sig så tänker jag tända mitt fina ljus, sitta i soffan och mysa under en filt och äta mitt godis =) Hehe

/Anna

Ekologiskt eller icke ekologiskt

Siiter just nu med en rykande kopp varm, äkta choklad. Med äkta menar jag att det är gjord på mjölk, kakao och socker och inte mjölk och oboy. Så sjukt gott och mysigt. Har varit lite småfrusen under hela eftermiddagen. Var väl fortfarande lite frusen efter stallet antar jag, för fy satan vad kallt det är i ridhuset!

Ska försöka hitta lite användbart material till min rapport i svenska som påbörjades idag. Det blir en jämförelse mellan ekologiska och icke ekologiska produkter. Spännande!

Dock så fattar jag inte hur den ska kunna bli så kort som Maggan sa. FYRA sidor hade hon föreslagit..min rapport i historia hamnade ju typ på 20 så jag behöver ju inte oroa mig för att det kommer bli för kort...hehe

/Anna

Stark häst

Som jag hade hoppats på blev det dressyr idag. Fick dock rida en annan häst än Rinja, nämligen Mirage. Stackars lilla Rinja var fortfarande hängig efter vaccinationssprutan som hela stallet fick för någon dag sedan, så hon fick vila idag.   

Men jag hoppas att hon är tillbaka om två veckor då vi ska hoppa. Jag vill INTE hoppa med Mirage...Ridlektionen var minst sagt en annorlunda upplevelse. Mirage är MYCKET större än Rinja vilket var lite utav en rejäl omställning för mig! Har aldrig heller ridit en häst som är så stark! Trodde aldrig att jag skulle få stopp på henne. Jisses! Jag vet en som garanterat kommer ha träningsvärk i varenda muskel imorgon. Men som jag och Amanda konstaterade; Det är skönt att ha träningsvärk för då vet man att man har gjort något bra.

Veckans ordspårk
"Det är svårt att ge bort vänlighet. Den kommer hela tiden tillbaka till dig."     - Cort Flint

/Anna

Slaget om Sverige

Säsongens första skumtomte är uppäten! Och god var den! Eller dom...hehe...kanske man ska säga. Stämmer lite bättre in på hur många skumtomar jag åt ;)   


Nu sitter jag och ser på "Slaget om Sverige". Tror att det kommer bli ett himla bra program. Påminner lite om "På spåret", kanske rent av för att det är just Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg som leder programmet? ;-)  


Imorgon väntar ridning och svenska. Hoppas att det blir lite dressyr på ridningen. På svenskan ska vi iaf börja skriva rapport, vilket jag älskar! Funderar på att skriva om kaffeindustrin och dess negativa effekter. Fick lite mersmak av denna verksamhet då jag skrev ihop min text till projektarbetet imorse, så tror att det skulle kunna vara ganska spännande att göra en liten rapport på.

Man kanske ska ta och inhandla en kaffeplanta? Ganska charmigt ju =) Jag gillar lite större växer som typ halvt är träd. Jag har ju en palm, eller kanske man ska säga hade. Numera ser den mer död än levande ut :-( 
 

/Anna


Veckans ordspråk

Funderar på om jag ska införa "veckans ordspråk" i bloggen eftersom det i min kalender finns ett ordspråk för varje vecka som jag kan sno. Lite småroligt va? :-) (Snälla, tänk "jaa"). Jag kan faktiskt garantera att de är ganska roliga också. Ibland. 
Detta blir då denna veckas ordspråk:
"Den som skrattar sist hade svårt att fatta poängen."   - Okänd  

Hädanefter kommer jag publicera Veckans ordspråk i början av varje vecka, så att ni kan leva på det under hela veckan tills det är dags för nästa.  

/Anna

Ljusmys

Dagen fortsätter med lite plugg. Ska få färdigt projektarbetet, sammanfattningen till ridprovet och labbrapporten, om jag hittar på ngt klokt att skriva vill säga...hahah. Det är ju inte så ofta man förstår vad det är som vi håller på med under våra kära kemilabbar!


Samtidigt står TV:n på och visar Vinterstudion såklart. Jag vet inte varför, men det är något speciellt med André Pops. Kan inte sätta ord på vad, men något är det. Tyckte att han kunde vara SVT's julvärd i år igen, men det tyckte tydligen inte SVT... :(

Hur fan kan man välja Kalle Moreaus före denna mys-pys-kille? För mig är det TOTALT obegripligt!!

Dagens julklapp i kalendern var för övrigt ett vitt blockljus format som ett klot! Ska sätta eld på det så snart som jag har eldat upp lite andra ljusstumpar som behöver gå åt! Just nu har jag fem olika ljus brinnande samtidigt.. Hehe =)
 
Så jag sitter här och har lite ljus-mys med mig själv. Det är en av de bästa sakerna med denna årstid - att få tända ljus när det är ruggit väder ute. Mysfaktor = stor!

/Anna

Visste ni att:

Har suttit och arbetat med vårt kära projektarbete och kommit fram till en hel del skrämmande saker.
Visste ni till exempel:

  • att det går åt nio liter rent vatten för att framställa en liter Coca-Cola?
  • att gifterna som sprutas på te- och kaffeplantagerna finns kvar i teet och det färdigmalda kaffet som vi köper och sedan sörplar i oss?  
  • Det finns 2250 fartyg som har som heltidsjobb att frakta kaffe från Brasilien till övriga delar av världen?
  • Vi i Sverige genomsnitt dricker 75 liter läsk per person och år? (Undrar vem det är som dricker "min" läsk, då jag inte gör det själv ;)
  • Det går åt ca 200 liter olja för att torka 1 ton kaffebönor?


/Anna


Andra advent

God morgon på er! Kalendern idag visar att det är den 4 december, vilket innebär att min barndomsvän Isak Löthberg blir 18 år och vuxen! Eller vuxen var väl kanske att ta i, för det blir han nog aldrig haha. Men grattis iaf! =) I år innebär även den 4 december att det är andra advent.

Hade jag haft en ljusstake så hade jag tänt det andra ljuset nu, men eftersom jag inte har någon ljusstake så blir det inget sånt...

Idag är det även Jag-vill-ta-livet-av-mig-söndag. Fem skoldagar i sträck väntar, men eftersom vi inte har något speciellt denna vecka, såsom prov och inlämningar (förutom lite projketarbete och en labbrapport), så ska jag inte klaga! Veckan efter däremot, den kommer innehålla ridprov och en redovisning i engelska. Veckan därpå, förmodligen ett fysikprov och en inlämning av svenska-rapport. Men sen, då är det jävlar jullov! =D  

Snart, snart, snart, snart, snart!!!

Eftersom jag sitter i Adams säng just nu, har jag inte kunnat öppna dagens paket i min adventskalender. Därför kommer jag inte nu kunna säga vad jag fick, det får bli i ett senare inlägg! Igår fick jag dock en pennvässare till mina kajalpennor. Min förra vässare åkte typ in i dammsugaren...hähä...så det kan gå! ;-)

/Anna

Koncentrationssvårigheter

Precis som många andra fredags- och lördagskvällar spenderar jag min tid pluggandes. Jag har nämligen märkt att det är då som jag pluggar som allra bäst! Skumt! Och lite tragiskt... I veckorna har jag liksom inte ro till att sätta mig och plugga och på söndagarna vill man bara ta livet av sig för att fem skoldagar väntar...
 

Ibland tror jag att jag har koncentrationssvårigheter. Särsklit i skolan, för hur mycket får jag gjort där liksom? Inte ett dyfft! Lite bättre blir det väl när jag kommer hem och sätter mig med skolböckerna, men det är ändå inte lika diciplinerat som för ett par år sedan.

/Anna  


Ny säsong

Säsong två av Desperate Housewives kan börja! En trevlig kväll väntar alltså framför mig. Kan inte förstå vad jag hade emot serien när dem började visas på TV. Kanske berodde det på att Karin älskade den och bara för att vara tvärt emot så hatade jag den. En mycket möjlig förklaring!


För övrigt kan jag meddela att jag är så in i helvetes jävla trött på personer som irriterar mig. (Kanske inte en så jättestor surprise, men ändå.) Som inte visar någon som helst uppskattning över det man gör. Som bara tar en för givet. Dom ska vara så jävla glada över att jag finns, engagerar mig och fixar och ordnar med allt möjligt. Och det sårar så in i helvete att man väldigt sällan får cred för det. Det verkar som om de inte inser hur mycket jobb det ligger bakom allt.

/Anna

Vinterstudion nästa!

Blev ett medelpass imorse vid 10 tiden. Efter det har jag även hunnit besöka Databyrån och Ica Maxi för att handla så att man överlever dagen. Typ julmust och lussebullar alltså ;) Älskar Maxis lussebullar. De är så mjuka och luftiga. När man gör egena blir de oftast hårda mjölklumpar till lussebullar. Men Ica Maxi, dom kan dom! =)

Snart börjar vinterstudion och jag ska sitta som fastspikad framför TV!

/Anna


Mozzarella

Jag och Adam hade ju igår tänkt gå ut och fira att vi hade varit tillsammans i ett år. Men båda låg hemma på varsitt håll och mådde dåligt, så vi fick ta våran middag ikväll istället. Joda blev det. En tomat- och mozzarellasallad blev det för min del. Jag är en stor sucker för mozzarella!

<3

Nu har jag arbetat lite med projektarbetet så att jag kan sitta och se på Vinterstudion imorgon utan att plugga och utan att ha dåligt samvete. Hehe :-)

/Anna


Många olika betydelser

Trots att mycket har hänt sedan sist så har det inte blivit av att jag har bloggat.

Igår var det till exemepl första december. Mysfaktor hög trots att det inte finns någon snö eller julpynt i min lögenhet. Men vetskapen av att julstressen snart börjar är fantastisk! Årets julkalender, "Tjuvarnas jul" tog sin början och trots mina blott 19 år så ska jag följa den även om många tycker att man som 19 åring är alldeles för gammal för sånt trams. Tråkigt att de inte förstår att man aldrig kan bli för gammal för julkalendern. 

Trots att jag bara har sett två avsnitt så tror jag absolut på att den kommer bli helgrym! Den har verkligen potential och jag ångrar mina negativa tankar jag hade om den för några veckor sedan. 

Första december innebär också att den stora nedräkningen till julafton börjar. Varje dag är det dags för en ny lucka i min chokladkalendern och dessutom öppna ett paket i min paketkalender som mamma så snällt har monterat på väggen. Helt ärligt så funderar jag på att köpa en chokladkalender till eftersom Smarties-chokladen var såååå god! Dagens julklapp var en bilrute-skrapa och igår fick jag ett nedräkningsljus som man ska elda en liten bit på för varje dag.


Men inte minst så betyder den första decemer att jag och min Adam har varit tillsammans i ett helt år. En fantastisk tid i mitt liv som bara har flugit förbi. För lite mer än ett år sedan mådde jag så dåligt, var så fruktansvärt nedbruten, deprimerad och ville helt ärligt bara dö. Men några dagar efter höstlovet 2010 började Adam närma sig mig genom facebook-chatten, msn och sms. Först trodde jag att han bara drev och lekte med mig. Men så var det inte riktigt ;-) På vår första dejt gick vi på Joda och sen på bio och såg Harry Potter och Dödsrelikerna. Än idag kommer jag ihåg hur sprudlande lycklig jag var efter det att han skjutsat hem mig till lägenheten. På den vägen är det.


Idag var det en vanlig dag. 1 år och en månad tills jag kommer in på Munken. Det närmar sig. Nice! Har även skrivit kontrakt med PA-kompaniet idag och överlämat halva betalsumman. Skönt att ha det avklarat!

/Anna


RSS 2.0