Vad har egentligen hänt?

Svenskan var ganska seg. Vi gick igenom lite vad man ska tänka på när man ska hålla ett hyllningstal. Mot slutet av lektionen fick vi även se en bit av Barack Obamas tal när han precis blivit president. Tänk att det redan är 3 år sedan! Känns som om det typ var för max ett år sedan USA fick sin första svarta president.

Inte för att jag är särskilt insatt och så, men jag undrar egentligen vad Barack har gjort i USA sedan dess? Det enda jag har hört är att han drog ut lite trupper ur typ Afganistan och andra länder där omkring (fast vid närmare eftertanke, kom verkligen alla soldater ut??) och sen var det så mycket snack om någon sjukhusreform. Men har det egentligen hänt något mer i USA under dessa år? Fast det är klart, det kan ju inte vara världens lättaste och roligaste grej att först städa upp efter Bush och sen genomföra en massa egna reformeringar. Jag är inte avundsjuk :-) Hähä...

Jisses! Nu är politik-kvoten i denna blogg fylld för...för...all framtid! Är grymt förvånad över mig själv att jag skriver om presidenter, reformer och politik i allmänhet. Finns det något tråkigare? Skulle vara typ ekonomi och rättssystem då. Och religion och samhällskunskap A! Inte att förglömma spanska steg 3 och 4.. ;)  

/Anna


Löshoppning

Det blev löshoppning idag. Fanns inte så mycket att göra. Vi byggde upp en "löshoppningsbana" där vi sen löshoppade fem hästar, en i taget.

Man viftade lite med piskan och höjde och sänkte hindrena då och då. Det var det å så upprepade man det på varje häst. Inte så jätteunderhållande, men det var rätt kul att se när hästarna hoppar. Diva lyckades knäcka en bom, hon landade typ i oxern... :S

/Anna

Motigt

Det är dessa dagar man hatar. Den sista dagen på lovet. Allt känns så jävla motigt. Flera veckors skola till jullovet. Endast en studiedag...Hur ska detta gå?

Dagen har inte spenderats på något varken särskilt eller roligt vis. Har varit bakis, mått ganska dåligt, sett på serier, duschat, sett på TV osv. Tror det blir ett eller flera avsnitt av Desperate Housewives innan lampan släcks. Kanske ett par kapitel i Mari Jungstedts Den döende dandyn också.

Imorgon är det ridning på schemat. Hoppas att det blir dressyr och inte löshoppning som hon hade snackat om att vi skulle göra någon gång efter höstlovet. Har i och för sig aldrig testat på löshoppning. Det kanske är jättekul, vem vet?

Efter det är det svenska. Vi ska börja med tal. Om ett par veckor ska ett hyllningstal framföras framför klassen. Har fortfarande ingen aning om vem eller vad jag ska hylla. Måste dessutom låna en annan bok att läsa och skriva en text-och stilanalys på. Hajar ju inte ett skit av Utrensning.

/Anna

Huvudvärk

Hade riktigt kul igårkväll! Mycket känt folk på Hamnplan var det också. Nice, nice =) Fick dock en typ armbåge i ögat och ett litet skrubbsår på min egen armbåge. Men, men. Det som inte dödar en gör en starkare. 

Idag har jag så JÄVLA ont i huvudet. Ska kanske ta och dricka något? Kan ju vara en bra idé...

Har noll jävla lust att gå till skolan imorgon. Buhu

/Anna

Fest ikväll igen :-)

Humdidum. Sitter här i soffan redo för att åka till Stjärngatan 14c. Fest ikväll igen, dock bara tjejerna den här gången. En liten lära-känna-grej. Tror det kommer bli ytterst trevligt! Klockan sex ska jag vara där, så har en liten stund till att slå ihjäl.   

Satt och tänkte på en grej. Det är ju idag som man ställer tillbaka klockan, och det ska ske klockan 3 inatt. Synd att det är klockan tre och inte två, för då hade det ju inneburit att vi får en timme extra på krogen? Hehe :) Hade ju varit awsome iaf :-)


/Anna

En rolig kväll

Gårdagens kväll var nice! Hade mycket trevligt och roligt. Ikväll gör vi om det, fast med utgång för min del också :-) De andra gick ju på Munken igår så så tog jag en taxi hem. Tog inga kort själv, så har inga vackra bilder att lägga upp, men någon annan lägger nog upp lite sånt på Facebook snart skulle jag tro =)

Nu MÅSTE jag plugga!
 
/Anna


Klädångest

Och jag som hade tänkt få klart min textanalys idag... Det går sådär måste jag säga. Problemet är ju nu att jag inte kommer ihåg vad boken handlar om. Haha. Jag förstår den inte riktigt heller :S Så det känns ju sådär.

Mina naglar är iaf rödmålade, linserna är isatta, spriten ligger på kylning i kylskåpet sedan igårkväll och håret är tvättat. Funderar på om det är för tidigt att sminka sig eller om jag ska fortsätta kolla på Top Model. Måste ännu bestämma mig för vad jag ska ha på mig ikväll!!

Bodyn är snyggare än klänningen och passar bättre om man ska vara Playboy Bunny. Risken med att ha en body (ska ju bara ha ett par nätstrumpbyxor under) är ju att knapparna kanske går upp, den kanske hamnar på sniskan så att halva rumpan syns och dessutom så är den ju ruskigt tight så att varje liten skavank syns.
Med klänningen så slipper jag dessa eventuella pinsamheter, men jag kommer inte se riktigt lika utklädd ut.
Klädångest? Ja!

/Anna

Ingen Michael Myers här tack!

Som vanligt vaknade jag när pappa var på väg til jobbet, typ halv 7. Tänkte då: "Fy fan, det här kommer INTE gå om man ska på fest ikväll!" På något underligt vis så lyckades jag nu iag somna om och vaknade först för en kvart sedan då farfar började slänga in ved i vårt pannrum...YEY!

Ikväll blire som sagt halloweenfest. Skoj skoj!! Om någon klär ut sig till Michael Myers så kommer jag dö. Så vi hoppas på att ingen gör det!! 


/Anna  

En kreativ afton!

Jisses så kreativ man varit denna afton! Hittade ingen kanin-svans-stump i min garderob så jag vart ju tvungen att göra en. Fram med vitt garn, ett runt föremål, en pappskiva och en sax - sen var pysslandet igång. Efter ca 2.5 timme senare så var min garnboll ÄNTLIGEN klar. Jag höll på att ge upp halvvägs, men då sa pappa; "Den blir fin" och med dessa peppande ord tog jag mig vidare.

Nu är garnbollen klar, garn-nystanet är slut och jag är mycket nöjd!

Snart ska jag börja ladda ner avsnitt 7 av Top Model säsong 17. Ska bara låta pappa få betala klart alla räkningar (visst är jag snäll!!)...annars lär han svära sig hes när jag börjar belasta hela bredbandets kapacitet. Eller var man nu säger. Sakta för honom kommer det gå iaf ;)

/Anna  


Nätstrumpbyxor

Nu är man ett par nätstrumbyxor rikare och 79 riksdaler fattigare. Det som förvånade mig mest var att jag hann leta igenom fyra affärer på Öster innan jag hittade ett par!! Tydligen är inte nätstrumpbyxor så hett längre...hehe ;-)

Såg förresten vår engelskalärare Peter på Öster. Han ser ganska feminin ut när han cyklar..haha.

Typ kommer ni ihåg hur det ser ut när Kajsa Anka cyklar? Så, såg Peter ut! Typ :)

/Anna

Torsdag

Godmorgon!
Dagen ska fyllas med lite skrivande av textanalys, ett par avsnitt av Desperate Housewives och en promenad in till Öster för att köpa ett par nätstrumpbyxor.

Tror att jag drar ut till pappasen ikväll också. Behöver hämta min maskeradutstyrsel och eventuellt komplettera den med en liten "stump" att ha på rumpan :) Kommer inte ihåg om jag fick med en sån när jag köpte öronen, iaf så vet jag att jag inte använde den förra året. Det återstår att se om jag hittar den helt enkelt! '

Annars får jag väl försöka fixa något liknande som denna.. Hur nu det ska gå? :S

/Anna

Utläst

Har nu varit riktigt duktig och läst ut min bok så nu återstår bara det jobbigaste och svåraste - textanalysen. Men den tar vi imorgon!
Trots att jag har klagat rätt mycket på denna bok så var den faktikst ändå värd att läsa (om man vet att man inte måste göra en textanalys av den...). Så om ni inte har något annat vettigare för er så rekommenderar jag den :) Utrensning av Sofi Oksanen. Slutet var ganska oväntat. Men det gillar jag! Det är kul när man under de sista sidorna tappar hakan i golvet av förvåning.

Nu blir det ett avsnitt av säsong 5 av GossipGirl =) Yey!!

RAAAOOWWWRR? ;)

/Anna

Promenad

Har precis varit ute på en promenad runt Terra Nova och lite av Gråbo typ. Tog lite mer än en timme. Höll dock på att blåsa bort! 


Funderar på att koka lite blåbärssoppa. Så himla gott! Särskilt när det är lite ruggigt väder ute. Perfekt att sitta och smutta på det samtidigt som man underhåller sig med lite Projekt Runway!

/Anna

Väder med potential

Onsdag. Klev upp ur sängen för drygt 40 minuter sedan. Funderar över hur jag ska spendera dagen.

Eftersom dagens väder har potential så tror jag nog att jag ska gå en liten långpromenad lite senare i eftermiddag. Blir nog något av P18-spåren :-) Känner att jag behöver rensa huvudet..

Måste köpa ett par nätstrumpbyxor också. Får dock se om det blir idag eller imorgon.. :) Känner dock på mig att dom endast kommer hålla en kväll. Jag menar, jag med mina naglar...det kan inte bli annat än en massa revor och ytterligare hål i ett par nätstrumpbyxor!
Nu ska jag se ett avsnitt av GossipGirl innan jag fortsätter min intressanta läsning i min fantastiska bok.

/Anna

Tog mig i kragen!

Tog mig själv i kragen och nu har jag läst drygt 100 sidor i bokhelvetet. Har även börjat jobba med stilanalysen, en av uppgifterna som hör till boken. Måste bara säga att jag är grym på stilanalyser, eller, jag tycker iaf att det är ganska roligt att leta efter speciella ord, stilmedel, kommentera dispositionen, meningarna osv. Om det blir bra, det vet jag ju inte, men det känns helt OK iaf :) Dessutom är det så grymt mycket lättare att skriva stilanalysen ist för den förbannade textanalysen!

Angående fredagens maskerad så har jag beslutat mig för att köra på förra årets utstyrsel. Playboy-kanin. Blir lättast så. Här kommer en vacker bild på mig och Jessica :)

Måste dock komplettera utklädnaden med en sådan där "svans" som kaniner har. Eller vad heter det egentligen? Stump, kanske är bättre? En svans är ju lång och smal. Oftast. Nej, tillbaka till ämnet! Funderar dock över vad jag mer ska ha på mig. Står mellan:

  • Den svarta klänningen på bilden + nätstrumpbyxor
  • En svart body + nätstrumpbyxor
  • En vit ganska kort kjol + vitt linne + nätstrumpbyxor

Hmm...jag känner att det här kommer bli ett tufft beslut. Jag och klädval hör inte direkt ihop...

/Anna  
 


Julstämmning

Asså, jag vet inte hur jag ska få mig själv att läsa i den där jävla boken. Klockan är redan tre på eftermiddagen och jag har inte tagit mig i genom en enda sida. Iof så klev jag inte upp ur sängen förrän typ 11, men iaf.. ;)

Var på Maxi förut. Snacka om att där är det julstämmning på riktigt hög nivå! ;) Jisses vad julgrejer de redan har fått fram.

För mig gör det ingenting. Jag gillar hysterin kring julen. Stressen när man springer runt på stan efter de sista julklapparna, julmusiken och allt förberedande (typ när pappa svär åt julgransbelysningen, när jag och Karin klär julgranen, när man gör pepparkakshus, kokar knäck och kola, bakar lussebullar och bränner pepparkakor osv) inför julen. Däremot så gillar jag inte julafton. Haha. Skum kombination!

/Anna

Läsa? Njaaa

Tänkte spendera kvällen i svenskabokens tecken, men:

  1. Det är apkrågligt och snuskigt svårt att dela upp den i anslag, presentation, Fördjupning, upptrappning, klimax och avrundning! Fattar inte hur man ska klara av det! När man läser sitter man bara och tänker på dessa saker, så då fattar man inte vad boken handlar om, utan man typ läser utan att läsa. Comprende?
  2. Adam sa att vi var bjudna på maskerad på fredag. Min första tanke; "Yes! Jag slipper åka till farmor"! Min andra tanke: "Vad fan ska jag ha på mig?".

Kvällen har alltså således innehållit desto mindre läsning, men desto mer letande efter den perfekta maskerad-utklädnaden. Det är inte det lättaste nej! Den enda lösningen är ju typ att beställa ngt, eftersom det inte finns någon maskeradbutik på Gotland. (Visst, lekstugan, men det var längesen jag hade strl typ 120...) Om man nu beställer så måste man göra det i tid för att det ska hinna komma hit till ön.
Tyckte att denna var SJUKT snygg, men då är det ju klart att den är slut på lagret!  
Sexig Queen of Hearts
Så jag vet inte riktigt hur jag ska lösa detta. Känns ju lite halvdumt att beställa ngt som man sedan bara kommer använda en gång. Men jaja, får se hur jag gör.

/Anna


En trevlig dag

En riktigt lång dag idag blev det! Jessica och Amanda anlände hem till mig i Mästerby strax efter klockan 10 typ. Vi drog tillsammans vidare i min lilla blå kanonkula till Fröjel där vi hämtade upp Daniela. Sen bar det iväg till Hemse. Mötte upp Elin där och hängde på bibblan ett tag innan det blev hamburgare/pommes i någon hamburgare-holk som hette typ Jakob's. Alla var nöjda och glada, var dock liiiite kallt att sitta utomhus..hehe


Vi fortsatte sedan neråt på Gotland med Elin sittandes i baksätet berättandes en massa anekdoter längs med vägen. Vårt mål, Folkeryds, nådde vi och glada tog vi varsin fika, snackade, tog kort med Jessicas systemkamera och spelade en massa kort.

Det svåraste denna dag var dock att fördriva den sista timmen i Hemse. Daniela skulle hämta ut sitt körkort, men posten öppnade inte förrän klockan 3...(!!!??!) Så mellan två och tre, drev vi runt lite i Hemse. Satt lite i bilen och snackade och kollade läget i lite olika tygaffärer för att leta efter det perfekta tyget till balklänningen.

Inte förrän typ halv 4 var jag hemma igen. En helt klart trevlig dag, men nu är man ganska trött :-)

/Anna

Första dagen på sista höstlovet

Första dagen på mitt sista höstlov är påbörjad. Klockan är astidig och jag vet inte riktigt varför jag är vaken, tror dock att det kan vara för att pappa inte är så jättetyst när han gör sig iordning på morgonen...Och jag är ganska känslig för sånt när jag ska sova.

Idag finns det några saker som jag MÅSTE göra:

  1. Ringa Odd Norman, Ejmunds gård, för att boka in en intervju. Jag verkligen hatar att ringa till folk som jag inte känner. Eller ja, jag hatar att ringa till folk över huvudtaget!

    Sådär ja! Lite smygreklam såhär på morgonkvisten!
  2. Boka klipptid! Jag ser ut som en "skata" i håret som mamma så fint brukar uttrycka det.

    Har hur många kluvna hårtoppar som helst, fast vad kan man förvänta sig? Jag har inte klippt mig sedan typ sista maj...hehe...Snart fem månader... 

Lite annat som ska ske idag är att jag som sagt ska ut till Folkeryds och fika. Måste även stryka lite tvätt...Eller lite och lite, det blev ju typ 6-7 maskiner igår...hehe.   

/Anna


Idag hann man med mycket

Hur jag ska lyckas somna ikväll, det vet nog ingen. Har blivit alldeles för mycket kaffe idag. Känner hur det bubblar i magen.

Dagen började med ett spin-pass på friskis. Framåt eftermiddagen begav jag mig ut till Mästerby och pappa. Innan det var jag faktiskt inne på Mekonomen och köpte nya torkarblad till bilen! Yey! Första gången som jag har haft användning av mitt mekonomenkort - 10% rabatt på allt i butiken! :) Laddade första tvättmaskinen typ kl 14.00 och har sedan haft maskinen i konstant verksamhet tills ca lite efter 22.00. Men ni, mina trogna bloggläsare, vet ju att jag gillar att tvätta :)

Under tiden då tvättmaskinen snurrade så har jag fikat med pappa, sett TV, druckit för mkt kaffe, sytt, ätit en god middag bestående av lax och potatis och gått på promenad genom en hage full med djur (eller asså jag såg inga fyrbenta varelser, men pappa sa att det fanns djur där och grindarna var stängda in till hagen. De brukar stå öppna när den är tom)
Jag ringer till pappa när jag står utanför hagen: Pappa, är det djur i hagen?
Pappa: Njaaa, eller jo, det är det nog ja.
Jag: Öhh, jaha...
P: Men det är nog ingen fara. Dom är nog inte så stora och dom gör nog ingenting
J: Öhh, jaha... :S Vad gör jag om dom kommer emot mig då? Ska jag leka träd eller springa?
P: Då springer du!

Med dessa betryggande ord så klev jag in i hagen. Tycke att jag hörde knak och brak överallt. Det var ju mörkt till råga på allt, klockan var ju typ halv 7. Tur att jag kan stigen så bra =) Men fy satan vad rädd jag var! Hela tiden inbillade jag ju mig att jag såg kvigor överallt! Jag kommer INTE göra det igen...



Imorgon bär det av till Folkeryds i Burran med några brudar :) Har ju aldrig varit där så måste passa på innan de lägger ner stället :) Har tagit emot en brödbeställning av mamma också som jag hoppas att jag ska kunna uppfylla :)

/Anna

Treafest

Färdigstädat! Nu är allt skinande rent och doften av skurmedel hänger fortfarande kvar i luften. För att ha haft en förfest för ett par timmar sedan så var det OTROLIGT städat och fint här faktiskt. Och helt ärligt så tror jag att det beror på att det inte var så mycket killar här. Haha

















/Anna

Höststädning

Gårdagskvällen var awsome. Hade riktigt kul och ett par fina bilder blev det också! Hahaha :) Ska lägga upp ett par lite senare =)

Nu håller jag på att storstäda lägenheten. En riktig höststädning! Dammsuga, dammtorka, städa hela badrummet, diska, torka ur kylskåpet mm. Det behövs kan jag säga! Har inte dammtorkat sedan jag flyttade hit för två månader sedan, iof så blir det ju inte så mycket damm och skit när det bara är jag som bor här men ändå :)
Haha, kommer ihåg i ettan. Då dammsög och dammtorkade jag (samt ruskade alla mattor) VARJE fredag. Det tog ett par månader innan jag insåg att jag inte orkade hålla på med det. Nu ligger alla mattor i en hög under sängen, jag dammsuger bara varje tors eller fredag och dammtorka, det gör jag typ bara inför varje lov =) 
Sådär ja! Nu fick ni reda på mina städ-rutiner! 

/Anna  

Ikväll blire FEST!

Första trea-festen i år kommer gå av stapeln ikväll. Jag är förfest-värd så har plockat undan lite grejer i min lägenhet, ställt fram lite glas och sånt på bordet, ställt in min dricka i kylen och desutom hunnit med att välta en kaktus i farten!

Skoldagen avslutades med ett Student-mötet, vilket gick mycket bättre än vad jag trodde att det skulle gå! Vår klass kan ju faktiskt skärpa sig ibland. Otroligt! ;) Efter det var jag på Maxi och köpte lite groggvirke och hämtade ut ett paket från Hööks. Det var en superdupersnygg ridjacka som jag blev kalaskär i!


Iaf så tror jag att det kommer bli en helnice kväll ikväll. Hat höga förväntningar :) Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning innan mina polare kommer =)

/Anna

Skola, träning, Top Model

En lång dag lider åter mot sitt slut. Kemi, klassråd, engelska och projektarbete. Det sistnäma sög mest must ur mig. Tror vi alla var väldigt trötta på alla deadlines och datum där ett tag. Men men, vi kom ju fram till en hel del =) Dessutom så verkade det som om min banan-brownie gick hem! Yey!

Klockan 5 var det dags för ett medelpass på friskis. Det gick bra det med. Hämtade ut ett paket från HM. Funderar på att ha klänningen som jag skickade efter under morgondagens fest :) Sedan ringde pappa och jag tackade för den fina sockerkaksformen som han har köpt till mig. Den stod i lägenheten när jag kom hem från friskis :)

Nu sitter jag och ser top model och efter det blir det att se Bonde söker fru på tv4play =)

För er som inte visste det så har man i säsong 17 tagit in modeller (som typ blev utsedda till publikfavoriter) från tidigare säsonger och så låter man tävla mot varandra :) Mycket dramatik kan jag lova!!!

/Anna

Spännande parkering

En rolig grej med parkeringen utanför Almedalsbibliteket är att den inte har några utmärka parkeringsrutor, utan det är upp till en själv att bestämma om man vågar riskera att kastna mellan ett träd eller en lyktstolpe. Personligen vågar jag aldrig klämma mig in där, av just den rädslan för att möjligheten för att slå av en backspegel mot ett träd samtidigt som jag repar lacken i en spillrans ny BMW, är oerhört stor.

Hur gick mitt besök på bibblan då? Jo, jag satt och snackade med mamma ett tag, skrev lite grejer som vi bör ta upp under vårt student-möte på tors, hittade två av Mari Jungstedts böcker som jag inte läst innan och sen började jag även att läsa i en av dessa - Den Döende Dandyn. (OBS!! STILMEDEL, ordlek! Vadå förstörd av svenska C...). Men utöver detta hann jag läsa ungefär 3-4 sidor i boken som jag istället borde ha läst...Bra jobbar Anna! Motivationen är på topp!! 

/Anna  

Gårdagens roligaste?

Hahah, jag har glömt att berätta "gårdagens roligaste" för er. Jag hade ju ridlektion som jag alltid har på måndagmorgon och i vår grupp har vi en mer eller mindre irriterad japanska som inte kan eller förstår särskilt mycket. Vet ni vad hon gjorde?? Hon satte sadeln bak-och-fram på den stackars hästen!! Asså är hon blåst eller är hon blåst? Jag var den som fick hjälpa henne... man ba: neeeeeeej, jag orkar inte!!
Detta var kanske inte så roligt, snarare sorgligt, när jag tänker efter...


Nu ska jag ner till Almedalsbiblioteket! Dels för att lämna tillbaka en gammal bok men även för att läsa och arbeta med min svenska-bok. Tror att jag kommer få mer gjort där nere än här i lägenheten :)

/Anna

För första gången i mitt liv

Håll i er mina damer och herrar! Idag var första gången på mina snart 19 levnadsår som jag försov mig! Vaknade 07.46 (börjar 8.00) och paniken var ett faktum.

Flög upp ur sängen, i med linserna, på med kläderna och försökte täckta de allra synligaste finnarna i ansiktet samtidigt som jag borstade tänderna. Raffsade ihop mina grejer, hoppade i conversen och sprang/snubblade ut till bilen. Gasen i botten till skolan, sprang över skolgården och mötte en ångvält (!!) på vägen. Rusar till skåpet, tar fram mina böcker och beger mig sen till fysiklektionen. Hann precis! Ibland överträffar man sig själv :)

Jag och Daniela tog sedan en tur till Waynes Coffee (Daniela var i stort behov av en latte...) och sedan vidare till iVisby Tryckeri där vi mötte en sur gubbe som svarade på våra frågor om tryckerikostnaderna till vårt projektarbete.


Idag ska jag baka en kaka till projektmötet imorgon. Kan bli ett fiasko eftersom jag aldrig testat receptet innan. Den som lever får se!

/Anna

Måndag

Sitter och funderar på vad jag ska göra härnäst. På TV:n rullar Project Runway, den säsongen som vinns av Jeffrey, den coola snubben med tatureingar på halsen. Älskar hans klänning som han har i sin slut-kollektion. Den är typ grön- och vitrandig med gula dragkedjor. Kärlek till den!

Ikväll ska jag ta en sväng till min underbara pojkvän :) Imorgon väntar fysik och sedan ett besök hos iVisby tryckeri för att snacka tryckkostnader till projektarbetet :) 

/Anna    

Rädd och svidig häst

Har haft den sista ridlektionen innan höstlovet. Blev dressyr idag, precis som jag hade hoppats på. Vi fick jobba mycket med att ställa hästarna och jag var grym! Hehe :) Rinja blev dock assvidig mot slutet av lektionen och ville ist för att galoppera runt fyrkantspåret stå och hänga med de lite sämre ryttarna i gruppen (som inte får galoppera än) i mitten av ridbanan.

Dessutom blev hon asrädd när jag skulle leda ut henne genom stalldörren och inte att förglömma är när jag höll på att ta av grimman i hagen. Hon blev typ rädd för elstängslet (?) och började hoppa och halv-stregra sig lite sådär...

Ska snart dra mig iväg till skolan för att ha lite svenska. Hoppas att vi i lugn och ro kan få läsa i våra böcker under lektionen. Började faktiskt lite igårkväll! Hela 50 sidor in i boken kom jag :) Måste även köpa ett treakort idag! Wiiiie =) =)   

En kvällsuppdatering

Nej, tror att jag ska ta och gå och lägga mig i sängen, se på ett Grey's Anatomy-avsnitt och sedan kanske läsa lite i min bok :)

En ganska tråkig och kort uppdatering såhär på kvällskvisten, men jag är ledsen...mitt liv är inte roligare ;)

/Anna

En eftermiddag som försvann

Hahah, jag fattar inte hur jag lyckas. Jag skulle ju ta tag i min svenskabok och försöka plöja igenom ett par sidor eller så, men nej, det har jag inte gjort =) Men grejen är att hela eftermiddagen gick åt, utan att jag gjorde något speciellt, men ändå så försvann den så sjukt fort!! Frida har haft samma problem, fast hon somnade dessutom också;) Träffade henne på Friskis på medelpasset. Trevligt att svettas lite tillsammans :)


Imorgon är det ridning och svenska C. Kommer inte ihåg vad vi skulle göra på ridningen. Longeringen är ju över så jag hoppas att vi kommer ha en "vanlig" lektion. Efter lovet skulle vi iaf löshoppa och hoppa lite mer... :S

/Anna


Skitsnack och bilkörning

Kom hem från Herrvik för en liten stund sedan. Hade en mycket trevlig kväll med en hel del skitsnack och lite bilkörning runt Östergarn. Det är så skönt att bara umgås och inte göra ngt speciellt. Bara hänga liksom. Vi vart iaf överrens om att vi är sjukt taggade till torsdagens treafest! Fan vad nice det ska bli!!

Idag ska jag försöka att läsa ett par sidor i min bok. Blev inte en enda sida igår, men men. Klockan 17 blir det nog ett medelpass på friskis.

/Anna


Bokläsning?

Å så var det lördag igen :) Klev upp ur sängen för ca 15 minuter sedan. En välbehövlig sovmorgon helt enkelt! Iaf 11 timmars sömn, det är inte ofta man får =)

Ska försöka börja läsa på min svenskabok idag. Har en text- och stilanalys som ska vara klar den 31 oktober, alltså på måndagen efter lovet.

Haha, boken ser verkligen SKITTJOCK ut på bilden, och jag lovar, det är den... Kul kul! Vår lärare hyllade den ganska enormt mycket så får hoppas att den är lika bra som hon säger =)  

Ikväll bär det iaf av ut till Herrvik där en trevlig kväll väntar ned Daniela, Frida och Jessica. Mycket, mycket trevligt =)

Måste bara dela med mig av den här bilden. Älskar den så sjukt mkt!!! :)  

/Anna

Bald-dejt, check!

Jag har fixat bal-dejt, jag har fixat bal-dejt! Trallallallallalla!!!!!!


/Anna

Övningskörning...

Fredag! Skolan är slut för denna vecka. =)
Förmiddagen i skolan har varit så sjukt seg! först 90min kemi och efter det 90min fysik. Tvi!!

Igårkväll passade jag på att övningsköra med pappa... Hehe jag vet, det är pinsamt eftersom jag redan har mitt körkort... :) Men jag kände att jag behöver en genomgång av fickparkering eftersom jag inte fick göra det på bilskolan (!!!??)

Dessutom körde vi lite i innerstan (skulle ju till farmor, så det var lika bra att ta tillvara på tillfället). Jag vågar inte köra i innerstan utan pappa, så måste öva upp mitt självförtroende lite...och självklart mina skills då det gäller att komma upp från farmors utfart, (förutsatt att man har lyckats vända bilen på hennes minimala gårdsinfart...)  

/Anna

Torsdag

Är lite smått småförbannad just nu. Fick ett SMS från farmor som löd: "Du och pappa är välkomna på middag här ikväll. Låter det bra? Pappa kommer och hämtar upp dig när han har slutat jobba." Man ba: Öhhhh va fan tror du? Klart att det inte låter bra. I helvete att jag vill käka middag med dej.
Asså farmor är så jobbig. Allt ska vara så glamouröst och toppen. Jag vill bara spy!

Dagen har för övrigt varit bra. Daniela tog sitt körkort! GRATTIS!!

En bild från förra årets maskerad


/Anna


Gilla-knapp?

Något som jag saknar är en "gilla-knapp" till varje blogginlägg. Kom på det när jag satt och läste Jessicas blogg och såg alla galna bilder från förra festen. Hahahah! Fan vad kul vi hade!


Sitter och ser Gossip Girl, säson 5. Trodde att serien skulle sluta efter säsong fyra, men tydligen inte =) Inte för att jag klagar men :) Ska snart hitta avsnitt tre att ladda hem så att jag kan se det imorgon. På fredag morgon kommer typ avsnitt fyra av The Vampire Diaries och avsnitt fem av Grey's Anatomy. Nice =)

/Anna

Projektmöte med äppelpaj

Så var denna onsdag avklarad :) En ganska rolig kemilektion följdes åt av ett givande (KORS I TAKET) klassråd och sen en helt okej engelska. Bästa tiden var ju dock under projektarbetet då jag, Daniela och Carro beslutade, diskuterade och mumsade i oss äppelpaj. Till nästa vecka är det jag som ska fixa fikat...Undrar vad man ska bjuda på!

Har sänt in min text-och stilanalys till Maggan. Skönt att man får en övningsuppgift innan man får den stora uppgiften som man får ett betyg på, även fast det bli mycket mer jobb. Men men. Loggboken är också iskriven och klar. Skönt! Så nu får vi se vad resten av dagen kommer att bjuda på!

/Anna


Fika och prat

Var ute hos mummo och moffa i eftermiddag. Det blev en trevlig fika och mycket prat. Fy satan vad moffa kan prata. Allrahelst om bilar och sånt som man inte alls förstår... Vet egentligen inte om jag blev så mycket klokare angående tryckeri-grejen, vi får se!

Ska snart dra till Maxi för att handla lite och sedan bär det av bort till älsklingen :)

/Anna

Soft

Skönt att kunna sova länge idag :) Soft som tusan. I eftermiddag ska jag ut till mummo och moffa och fråga moffa om lite tryckkostnader och sen fråga mummo om hon har kvar några av mammas kläder från 70-talet. Innan dess ska jag softa lite framför TV :)

/Anna


Säve Night Fever

Gaaaaah!!
De har satt upp infon om treafesten nu! Och jag är superdupermega^1000taggad!!! Temat är Säve Night Fever så nu gäller det att hitta en schysst utstyrsel från 70-talet. Passar ju sjukt bra att jag ska åka ut till mummo och moffa imorgon! Hoppas att hon har kvar några av mammas kläder :)


/Anna

Lek ute på norr

Har precis anlänt till lägenheten efter att ha varit ute på norr och sjungit Singstar och spelat Wii med engelska C klassen :) Det var mycket trevligare än vad jag trodde att det skulle vara så jag är glad att jag gick dit =)

Vi fick spela ett typ brain-game som egentligen var ganska lätt men trots var förvirringen delvis väldigt stor. Själva spelandet gick sådär, men vi var glada och nöjda ändå =)

När jag kom hem från skolan idag hade jag inte alls lust att gå och började därför diskutera bortförklaringar med Elin som inte heller hade tänkt vara med. Men tillslut så sa hon: "Eller ska vi rycka upp oss och gå istället för att hitta på ursäkter?" Så då gjorde vi det! Jag hämtade upp henne på vägen å så körde vi till CPG norr. Peter var snäll och bjöd på macka, smakis, kaffe, frukt, pucko och kexchoklad :) En helt klart okej slut på eftermiddag/början på kväll!

Imorgon är vi lediga. Nice!

/Anna

På sjukt dåligt humör

Så jävla förbannad, frustrerad och på allmänt skitkasst humör. Ridlektionen idag sög. Det kan ha berott på att japanskan (kan inte svenska och knappt någon engelska) longerade mig. Om man inte kan något språk utom japanska så är det svårt att klara sig i sverige. Så där satt jag på Rinja, ridandes utan stigbyglar och japanskan gjorde volten så liten och jagade på Rinja så in i helvete att jag var helt övertygad om att hon skulle gå omkull. Hela lektionen var en mix av slängtrav och galopp. TREVLIGT!!!  

Är så jävla slut i kroppen så jag kom knappt av hästen, fick kanppt in benen i bilen, kom knappt upp för trappan till lägenheten, fick knappt av mig ridkkäderna, orkade knappt över tröskeln till badrummet, orkade knappt sminka mig och fick knappt på mig kläderna. Allt för att jag spände mig och ansträngde mig så sjukt mycket för att hålla mig kvar på hästen.

/Anna

..

Blir så jävla äcklad.

/Anna

Motivation?

När man har mycket skoljobb att göra så kan man tänka sig att göra det. Men när man har lite att göra så är motivationene som bortblåst! Det känns inte lika seriöst helt enkelt.

Hela denna söndag har jag spenderat i sängen med Top model. Jag har legat här ätit lite vindruvor, druckit välling, ätit lite chips, skorpor och gammal kola från Klintemarknad. Jag vet inte om det är därför som jag är så trött och seg, alltså att jag bara hat legat och inte gjort ett skit. Kanske. Motivationen till att göra något annat finns iaf inte.

/Anna


Americas Next Top Model

Idag har jag redan avverkat två avsnitt av Americas Next Top Model cycle 16, alltså den säsongen som visas på TV nu =) Måste dock säga att vi i Sverige är liiiiiiite efter när det kommer till Top Model. Nästa vecka visas tyå avsnitt 2 av säsong 16 på TV i Sverige, i USA har redan avsnitt 4 av säsong 17 kommit ut att ladda ner:)


Det fantastiska med Top Model är att man kan se varje avsnitt hur många gånger som helst utan att man tröttnar. Det spelar ingen roll om man redan vet vilka intriger som kommer ske i avsnittet eller vem som kommer få åka hem, det är lika fängslande ändå! Och Tyra Banks är ju helt fantastisk, det går bara inte att förneka!  

/Anna

Feststämmning

Sitter och lyssnar på NRJ's webbradio och kollar in lite bilder på balklänningar. Fan vilken FESTSTÄMMNING jag befinner mig i! Längtar så in i bomben till treafesten den 20:e! Fan vad kul vi ska ha! Kommer bli helnice!! Hoppas att det kommer bli ett roligt tema att klä ut sig till också! :)

Jag är så sjuuuuuuuukt glad över att jag inte har matte E och måste ha matteprov dagen efter. Hehe, för fy satan vad vi ska bli fulla :)

/Anna

Projektarbete och lite svenska

Sitter och arbetar lite med vårt projektarbete. Håller på att skriva om märkningen Demeter nu.

Lite småklurigt att få ihop något bra om det faktiskt. Men jag får kämpa vidare! :) Hade tänkt åka ut till mummo och moffa idag och snacka lite tryckkostnader och så, men moffa skulle lägga tak så jag åker ut på tis istället eftersom vi är lediga då :) 

Förre helgen satt man och svettades över kemin, men den här helgen kommer det bli betydligt lugnare. Lite projektarbete och lite svenska. Soft. Ibland har jag svårt att förstå att jag går i trean på NV. Var är alla läxor och prov liksom? Men jag ska väl inte klaga. Jag är fullt övertygad om att det kommer bli värre! 

/Anna  


Fredag

Äntligen helg! Ibland kan jag inte fatta var tiden tar vägen, den bara flyger fram. Och nästa vecka kommer vara hur soft som helst! Inga läxor eller prov (förutom en liten svenskagrej på måndag) och på tisdag kommer jag inte ha några lektioner eftersom fysiken inte kommer bli av. Yey!! =)

Snart ska jag ut till Roma, stänga ner ett konto på Swedbank där och sen hälsa på mor min. Fredagsfika! 

/Anna  

Torsdag kväll

Sitter och avnjuter en kopp te framför Robinsson. Är även ytterst glad för att det fortfarande finns kexchoklad med smak av banan, trots att det är en "Limited edition". Den har ju funnits i affärerna sen i maj typ. Den riktigt smälter i munnen och man återfår gamla barnminnen om en favoritglass med banansmak som jag inte längre kommer ihåg namnet på. Hjälp någon?

Imorgon vankas det kemiprov. Ska bli galet skönt när det är över :)

Sture sa idag att detta avsnitt är det svåraste på hela kemi B-kursen så vi hoppas att det stämmer!

/Anna


Höstväder

Torsdag! Yey! Snart är ännu en vecka slut och endast 10 dagar till höstlovet kommer att återstå! NICE!! På höstlovet planeras det även en fest. Mycket trevligt, mycket trevligt! =)


Det är ett sjukt ruggigt väder här nu på Gotland. Typ storm och regn, men det är mysigt så det gillar vi =) Man känner verkligen att hösten är här nu. Måste åka och handla lite mjölk så att jag kan sitta inomhus och mysa med varm oboy.

/Anna

Olaglig

Jaha, då har man varit lite lagom olaglig för idag :) Håller på att ladda hem Vampire Diaries avsnitt 3 (jag vet att det kom ut förra veckan, men det har inte blivit av att varken ladda hem det eller att se det!) och de tre första avsnitten av säsong 8 (!!!!) av Grey's Anatomy :) Nice!! Så nu vet jag vad jag kan göra om jag får tråkigt =)


Lite sorgligt att Grey's är inne på den åttonde säsongen, för det borde ju innebära att serien snart kommer att sluta :( Buhuu!!

/Anna

En genomlidlig dag helt enkelt!

Efter en mycket mysig kemilektion, en helt klart genomlidlig engelskalektion och ett projektmöte med gott fika senare sittar jag nu hemma igen. Min loggbok är skriven och jag ska nu ta mig an lite kemi. Vill ha det mesta klart för mig ikväll så att jag slipper sitta med det imorgon. Då vill jag inte göra ett skit =) 

Förresten? Är "genomlidlig" ett riktigt ord?

Ikväll är det Bonde söker fru OCH Grey's Anatomy!! Kan det bli bättre eller??? ;)


/Anna  

Fira med en kanelbulle?

Hallelujah!
Jag har förstått Le Chateliers princip! Eller typ iaf! Hade sånna enorma problem med att fatta vilket håll reaktionen går om man höjer eller sänker temperaturen. Men nu så har det klarnat! :) Yey!

Detta måste nästan ta och firas med en kanelbulle! Det är ju trots allt kanelbullens dag idag!

/Anna

Tisdag

Förut: Fysik-lektion
Snart: Spin bas pass på friskis.
Sen: Plugga

/Anna  

Mobilhelvete

Jag förstår inte varför jag inte använder min nokia 3310. Med den mobilen var det ALDRIG några problem. Inget krångel. Man kunde tappa den hur många gånger som helst. Man kunde lämna den var som helst eftersom ingen vill sno en sån gammal mobil. Man kunde göra det mest nödvändiga med den; ringa och sms:a, dessutom kunde man bli riktigt underhållen av snake!
Istället för att använda min 3310 har jag nu en mobil som jag inte ens förstår eller ens har testat 20% av alla funktioner och som dessutom låser sig och blir helt svart och varannan minut! Jag vet inte hur många gånger som jag nu har fått damp på den. Jag vet inte hur många gånger som jag har börjat gråta i ren frustration över att den inte fungerar.

Inbokad på spin bas imorgon halv tolv. Måset ju fördriva dagen på något sätt....

/Anna

Överstökat

Skönt att den helvetiska mediauppgiften äntligen är avslutad! bli lite En produkt är tillverkad, en analys skriven och en redovisning genomförd. Trevligt! Nu ska vi börja med text- och stilanalyser. Den stora uppgiften blir att skriva en sådan analys på boken "Utrensning". Känns som en ganska tung uppgift, men inget kan vara värre än mediauppgiften!

Nu ska det nog kemiplugg framför topModel! Vi får se hur det går ;)

/Anna


Longering

Det blev ingen ridning idag, utan vi fick istället bara öva på att longera hästen. För att aldrig ha longerat förut så måste jag säga att det gick riktigt bra! Åsa tyckte att det såg ut som om jag hade longerat innan så hon blev väldigt förvånad när jag sa att det var min första gång :) NICE!

Är så sjukt trött. Kunde typ inte sova i nättras så vi får se hur man tar sig igenom svenska-lektionen...=)


/Anna

Halveffektivt kemiplugg

Hela dagen har i stort sett ägnats åt lite halveffektivt kemiplugg. Lite klokare har man nog blivit iaf! Men det här med jämviktslära är inte det lättaste nej!

Imorgon ska vi longera på ridlektionen! är lite smått skiträdd för att det kommer bli barbacka och med bara en sån där sele. Hehe, då vet jag en som kommer ramla av! :) Nää, men det ska nog gå bra hoppas vi :)


På svenskan är det redovisning av vår (MIN!!!!) mediauppgift. Jag hoppas innerligt att de andra två har klart för sig vad det är som de ska säga. Skrev en lapp till Margareta hur vår arbetsfördelning har varit så det är väl bara att hoppas att hon har överseende med beygen...

/Anna


Kicka för i helvete!

Hela morgonen (känns det som) har jag legat och lyssnat på hur en ungjävel försöker starta sin moppe. Han/hon vred om nyckeln, moppen lät lite men startade inte riktigt. Ni har nog härt ljudet som jag beskriver. Men ist för att kicka igång moppen, vred han/hon av, sen på, sen av, på, av, på, av, på, av, på, av osv. Men ba: MEN FÖR I HELVETE! KICKA IGÅNG DEN DÅ!!!!!!!!!

Jag har nackspärr idag. Och träningsvärk.

/Anna

Brogas

Fick riktigt mycket hjälp av pappa idag när det kom till att välja ut gårdar till vårt projektarbete. Så nu har jag massor av förslag på olika gotländska gårdar som håller på med: grönsaker/rotfrukter, kor, grisar, lamm, ägg, och kräftodling (!!!!!!!!) mm :) Dessutom berättade han något mycket intressant om ett projekt, Brogas, som en grisgård ute i Bro håller på med. Lät sjukt spännande och verkar vara en riktigt smart grej :)


/Anna

Vi klarar ett år till

Tog ett medelpass vid tio-tiden i morse så nu känner man sig redo och taggad för dagen! =) Efter lite mer kemiplugg ska jag ut till pappa en sväng.

Det är ju så jävla mycket snack om F-huset nu i media. Till nästa vecka ska dom ha börjat ändra schemat. Alltså helt ärligt. Jag har gått i huset i mer än två år. Jag klarar LÄTT ett år till! Palla att fara och flänga mellan olika hus och ända ut på norr VARJE DAG! Jag vill ha kvar det schema som jag har nu. Möglet som de nu säger att det finns så mycket av har väl funnits där i flera år, och ingen har dött av det, så varför skulle man dö av det nu? Självklart förstår jag att de som är mögelallergiker och astmatiker mm behöver flytta. Men jag, jag vill inte!


Världens fräschaste bild som togs i onsdags då vi hade kemi ute ;)

/Anna

RSS 2.0