Morotsmuffins

Idag stod det morotsmuffins på schemat! Fick börja dagen med att skära bort det fula på morötterna och sedan riva dem i ett spann. Jag vet att ni inte kommer tro mig, men idag har jag rivit några 100 kilo morötter...Dock inte för hand, utan i en maskin men i alla fall...

Vet ni hur gul och missfärgad man blir när man håller på med morötter alldeles för länge? Det såg verkligen ut som om jag hade fått typ gulsot på handlederna ;) Och jävlar vad svårt det var att får bort! Resterande delen av arbetspasset spenderades mestadels i doppen men även en liten stunde i packen. 

Kan inte förstå vart dagarna tar vägen. Nu har vi redan haft lovi två veckor. TVÅ HELA VECKOR! Fast på samma gång som det känns som om första delen av lovet bara har flugit förbi, så känns skolan faktiskt väldigt avlägsen. Vet inte riktigt hur jag ska få ihop det här! 

I helgen vankas i allafall Tingstädebageriets stora, årliga sommarfest! Vi har ingen aning om var vi ska eller vad vi ska göra. Det enda vi vet är att vi ska befinna oss på Öster klockan 12.45 på lördag och därifrån åka buss i ungefär en timme till vår destination. Av företaget kommer alla få en flaska vin/4 öl/ 4 cider, sjukt generöst eller vad tycker ni? Jag tror att det kommer bli helnice! 

Har precis varit och pantat. 202,5 kr. Så myclet har jag aldrig pantat för. Tyckte det var så gruktansvänrt pinsamt att komma till Maxi med 6 fyllda kassar med cola-burkar. 
 
Det var ju inte bara jag som ville panta, utan det blev ju lång kö bakom mig och där står jag och hivar upp colaburk efter colaburk. Undrar vad de tänkte om mig...Funderade på att lite ursäktande säga; "Hehe, det är min pojkvän som är beroende, hehe. Inte jag." Men jag göll det tillbaka. Dessutom sa Adam att jag fick panten!

/Anna

Filmtips

Idag har jag gjort ännu fler cupckes. Trodde att min rygg kulle gå av fram emot tre-snåret. Att står framåtböjd och sprtsa dessa helvetes-bakverk är roligt i början, men inte efter några timmar...

Har precis sett film. Trust heter den. En dramafilm från 2010. I början tyckte jag att den var rätt tråkig och jag funderade att stänga av, men jag höll mig kvar och såg klart hela. Och gud vilket starkt slut. Höll nästan på att börja gråta. Synd bara att filmen inte blev bra förrän under sista halvtimmen eller något.

Den handlar om en tjej som blir utsatt för en internetpedofil och sen får man följa hur denna händelse vänder upp och ner på deras familj. Nu ångrar jag inte alls att jag har sett den så: Se den!! 

/Anna  


Långa dagar

Älsklingen står och lagar mat till mig ute i köket. Själv ligger jag i sängen och latar mig :) Han bad mig säga en maträtt som jag ville äta, så jag valde tacopaj, vilket han nu står och gör. Det börjar lukta underbart i hela lägenheten.


Dagarna går så sjukt fort nu när man jobbar 9 timmar och dessutom har sitt arbete 25 minuters bilfärd (då man kör lagligt, annars tar det ca 17 min) bort. Man går upp tidigt och kommer hem rätt sent stentrött. Då ska man duscha, fixa mat, vara trevlig med nära och kära, fixa matlåda och sånt vardagsfix. Detta har fått mig att inse att man inte ska underskatta sina föräldrar. Jag tänker på när man typ gick i grundskolan och förväntade sig att mamma och pappa skulle komma hem pigga och glada från jobbet, ställa sig och laga mat, tvätta, hjälpa till med läxor, vara sällskap framför TV:n osv. Då fattade man inte att även föräldrar också kan vara trötta efter en dags arbete. Man krävde så sjukt mycket av dem, fattade inte att deras arbete kunde vara utmattande. Nu har jag i alla fall börjat förstå varfär mamma och pappa ibland var trötta och arga och inte ville göra mat. Arbetslivet är hårt. Gud nåde mina framtida barn om de inte fattar att jag också får vara trött!  
  
/Anna

Cupcakes!

En enorm lättnad infann sig då jag öppnade GT imorse på jobbet - de hade valt att inte ta med bilden på mig Eva och Hampus! NICE! Dock så är det ju lite tråkigt att de var tvugna att göra denna artikel (eller är det en artikel? Ingalill skulle döda mig nu eftersom jag inte vet;)). Därför uppmanar jag er alla: "Köp en muffin - rädda mitt sommarlobb/extraknäck mellan unicersitetets terminer!"
http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6960200
Inte för att det kommer hjälpa eftersom nedlägningen beror på andra saker, men tanken är ju god. Hehe

Idag har jag lagt form till cupcakes, jag har fyllt formarna med smet till cupcakes, jag har spritsat cupcakes och tro det eller ej, men jag har till och med paketerat cupcakes! Inte illa, inte illa! ;) Det där med spritsningen var inte riktigt min grej... Hehe, fan vad dålig jag var till en början. Paketeringen var inte heller lätt; enda sättet att få ner den sista raden cupcakes i kartongen var genom att bruka våld... Men det gick!

Dagens pinsamma: Körde in ett stick i en stor pall med plåtar. Stål krockar med stål = stort oväsen. Ehm, det ekade över hela bageriet typ. Hehe :) 

/Anna  

Jag är på jakt

Jag är utan tvekan i behov av en ny mobil. Den som jag har nu brukar inte vilja skicka sms till en del i min kontaktbok. Två drabbade är Daniela och pappa. Eller pappa får mina sms, men typ 6 timmar efter det att jag skickat dem... Daniela däremot får inga sms alls om jag inte svarar på ett sms som hon redan har skickat.
Ibland när jag ska svara när någon ringer så vill min kära mobil inte det. Jag trycker på "svara" och säger: "Hej det är Anna!" Den som har ringt mig hör min röst klart och tydligt medans jag inte hör något alls... Detta resulterar ofta i att jag börjar svära en massa som den som ville mig något förskräckt måste lyssna på...
Nu på senare har min mobil även börjat uppge ett oerhört irriterande ljud när man ska prata med någon. Detta innebär att man knappt hör varandra och irritationen blir stort. Därför är det säkraste att skicka sms till mig om man vill mig något eftersom jag har slutat svara i min mobil av den anledningen att andra ovetande inte ska skita på sig när de måste höra på antingen mina svordomar eller ett gräsligt oljud. 

Nu har jag däremot insett att jag inte kan fortsätta såhär utan jag måste ha en ny mobil. Den stora frågan är ju då bara: vilken mobil ska man köpa? En med touch ska jag ha men ska det vara en htc eller iphone? Just nu är jag mer inne på en iPhone. Dettta leder ju till följdfrågan: iPhone 4 eller iPhone 5?
iPhone4 har ju ALLA nu så det hade varit extremt kul att bräcka alla och inhandla en iPhone 5, men det kommer ju inte förrän tidigast i september och min kärs pojkvän sa att man inte ska köpa saker när de direkt har kommit ut på marknaden eftersom det alltid är en massa problem med dem då. Ska jag verkligen behöva vänta till typ jul då för att kunna vara kontaktbar? Njaaaa.. eller??

Något ännu mer spännande är ju hur den nya iPhone 5 kommer att se ut. Det finns ju ett antal olika rykten.

Detta hade ju varit enormt coolt!

/Anna

Gastro hela dagen lång

Hela dagen har jag stått vid stora linjen och gjort gastrokakor. Dock så var det helt okej, faktiskt riktigt toligt! Drottninggastro med drottningsylt, blåbär och hallon. Hur bra kombination är det om man heter Anna och har vita kläder.. Inte så jätte... ;) Hehe, hela jag hade blåbär överallt! Stackars de som tvättar kläderna...De lär få probelm. Dock fick jag jobba med Karin, vilket var nive även om hon slängde halvupptinade bär på mig. Hmm,

Radion och GT var där idag. GT tog kort, på MIG och två andra. Gud vad jag inte vill vara med på den bilden. Man är fan inte snygg i arbetarkläderna nej! Resultatet går nog att se i morgondagens GT. Tydligen är hela placet nedläggningshotat - därav uppståndelsen i media.

Imorgon ska vi göra cupcakes! Hörde att vi till och med skulle göra en helvetes massa cupcakes, och att det absolut inte finns en chans i världen att vi kommer hinna göra allt som är tänkt. Detta låter ju lovande :)

Dessa hade ju varit skjukt roliga att göra! Så söt! :) Dock hade det tagit en jävla tid.

/Anna

Even better!

Hehe :) Älsklingen kom inte bara med linfrön. Han kom med lösgodis också! NICE=) Så sjukt bra att han kan läsa mina tankar :)


/Anna

Matback redo!

Åhh, det är måndag imorgon. Buhuu! Jobb, jobb,  jobb. Fem hela dagar innan det är helg igen. Suck. Hur ska jag orka? Matlådan är dock färdig. Tycker det är rätt trevlit att stå och göra iordning den. Till imorgon blev det ägg, soltorkade tomater, skinka och en keso och avokado-röra. Hoppas att det kommer smaka bra =)

Var inte detta en rätt cool matlåda? Sjukt snygg juh! Själv har man ju en vanlig tråkig genomskinlig back med ett grått lock från Claes Ohlssons.

Tvätten är tvättad och torr. Great! Kan inte minnas senaste gången som jag tvättade själv. Det var ALLDELES för länge sedan helt enkelt. Min mamma gör ju sånt åt mig ;) Hehe, men nu har jag aldrig tid att åka ut och lämna den till henne, så det är smidigare om jag tvättar själv. Har egentligen ingenting emot det. Tycler det är kul :)

Adam är och handlar. Får se om han kommer hem med linfrö som jag bad honom köpa.

Var på Maxi igår och letade efter det, men jag kunde bannemig inte hitta linfröna! De har ju flyttat runt (eller det var ju ett tag sen, men jag har fortfarande inte lärt mig...) så man blir helt tokig! Så nu gav jag Adam uppdraget att leta efter dem.. Hehe :)

/Anna

Sov för länge

Usch vad länge jag sov idag :( Till 11. Bläääh! Nu kommer jag ha skitsvårt att somna ikväll, vilket kommer bli jätteroligt eftersom jag ska upp tidigare än vad jag är van vid. Börjar ju jobba 7-16 nästa vecka. Tidiga dagar kommer det att bli, men det ör ju ia lla fall tur att det är ljust ute :)

Igår var jag och Adam ute i Sanda en sväng med Oskar och hans familj och släkt typ. Det blev gubbröra, grillad och jordgubbstårta! Efter ett par timmar där ute på landet åkte vi åter in till stan igen och hamnade hos Tim och hans fsmilj där det blev jordgubbar med glass på deras terass. Mycket trevligt :) Var åter igen hemma kl halv 11.

Idag har jag tvättid mellan 14-17. Utöver detta vet jag inte vad jag ska göra. "/ Vi får väl se vad dagen bjuder på. Är dock sugen på att baka något, men vet itne vad :)


/Anna

Jordgubbar, segeltur och kardemummagifflar

Då var denna midsommarafton över. Trodde seriöst att jag skulle vara ensam hemma och tjura hela tiden, men istället hamnade man i en segelbåt ute på sjön med Adam, Oskar och Rasmus. Inte helt fel, även om jag vart sjukt rädd då båten lutade lite väl mycket. Varken jag eller Adam kan något om båtar och Oskar och Rasmus verkade mest köra på improvisation. Men men, det gick det med! Efter drygt en och en halv timme ute på det stora blå hade vi nästan seglat fram och tillbaka till Högklint utan att varken gå på grund, drunkna eller krocka med Destination Gotland. Så en helt klart godkänd segling var det! :) 
Väl inne i hamnen åts det kardemummagifflar från Pågen (Me love), marabouchoklad, vindruvor, chips, ballerinakex och polly. Dock var det sjukt kallt så efter ett tag fick vi flytta in i båten. Ulf och Emelie kom också förbi en stund.

Nu ligger jag åter igen i sängen. Har stoppat i mig lite jordgubbar som pappa gav mig och Adam i samma vända som han gav korgställningen till garderoben till mig. 40kr litern är helt sjukt! "Men är det midsommar så är det", som pappa förklarade. 

Tänk när jag höll på att fylla dessa lådor på jordgubbsfälten. Fan vilket helvete det var. Och dåligt tjänade man. Är sjukt glad över att slippa detta sommarjobb!

Imorgon, eller rättare sagt idag, väntar en tur till apoteket, maxi och sen bär det av ut till Sanda. Tror det kommr bli helmysigt.

/Anna

Midsommarafton

Midsommarafton idag då. Vart värmen och solen är någonstans kan man ju alltid fråga sig.

Bara för att jag har så extremt tråkigt så kan ni få lite fakta om midsommarstången/majstången. Självklart kopierat från Wikipedia, jag har ju faktiskt sommarlov... 
Midsommarstång eller majstång (maja=löva) kallas en stång som kläs med lövoch blommor, och reses på midsommaraftonen. Runt majstången dansar unga och gamla och håller varandra i handen, och formar ringar på ringar, där varannan ring dansar åt ett håll, varannan ring åt andra hållet. Ringarnas antal beror på hur många som deltar.

Hittills har dagen spenderats i sängen med ett avsnitt av Ugly Betty och lite runt-tittande på internet. Vad resterande delar av dagen har att erbjuda har jag ingen aning om. Det enda jag vet är att jag ska sticka till Maxi och handla. Förhoppningsvis kommer pappa hit med lite korgar man kan ha i garderboen. Tydligen hade han sånt hemma?

/Anna

Jobb och sammanbrott

Packen, doppen, lägga om plåtar, doppen, packen = min arbetardag. Men nu är det tre dagars ledighet. NICE!

Efter jobbet åkte jag införbi rusta för att köpa ett "garderobs-set", alltså ett par korgar som man sätter in i garderoben för att förvara kläder. Fanns det kvar? Nej, självfallet inte! Jag bröt ihop, var skitförbannad när jag kom hem vilket resulterade i att jag dessutom hann med ett litet gräl, ta ut soporna och laga mat innan jag satte mig ner här.

Så jag får väl fortsätta ha mina kläder i olika väskor. Fan, vad jag hatar det. Så jävla omständigt! Och imorogn är det midsommarafton, och jag har absolut inte lust med något alls.

/Anna

What a day

What a day! På väg hem var jag så trött, frustrerad och irriterad på allt möjligt så jag började gråta. Nu är dock mitt humör någorlunda återställt och jag har intagit sängläge framför laptopen. Great!

Denna onsdag har varit lång och innehållsrik. Packen, doppen, produktionen (strö kanel över äppel&kanel-muffins), packen, produktionen (lägga form, slänga lite blåbär i muffinsarna innan de placeras i sticken och sedan körs till ugnarna, fylla smet i formar), packen, diska plåtar.


Tror ni att jag var blå, eller tror ni att jag var blå efter att ha ägnat en stund åt dessa blåa bär? När vi ändå är inne på att skita ner sig. Jävlar i helvete vad lätt man blir skitig! Fast å andra sidan är det kanske ganska dumt att ha både vit t-shirt och förkläde då man jobbar på ett bageri. Efter tio minuter är man redan smutsig...  

Jisses. Har verkligen gjort mega-muffins idag. 140 grammre. Vem i helvete äter en sådan? Typ 700 kcal i en enda muffins, som dessutom är så stor att ingen orkar äta. Jaja, vad är en bal på slottet? Kan dock glädja mig över att det bara är en arbetardag kvar innan man går på tre dagars ledighet. Midsommarhelgen. Men vad fan gör man liksom?

/Anna


En bättre dag!

Idag var en bättre dag. Helt klart :) Fort gick den också.
Fick börja ute bland ugnarna med att fylla formar på plåtarna, stoppa in plåtarna i maskinen och sen stoppa in de färdigfyllda plåtarna i sticken. Ugnarna får jag tydligen inte använda? Varför liksom? Jag är ju för tusan 18 och förmodligen en av de mest ansvarsfulla tonåringar som någonsin gått i ett par skor! Efter det blev det lite städning. Sen in i doppen och doppa dessa marschmallows muffins. Slapp iaf ringla choklad över dem :) Blev en stund i packen också innan jag var tillbaka i doppen och sen packen den sista halvtimmen.
En bra dag helt enkelt!

Nästa vekcka börjar jag 7. Hehe. Detta innebär att jag måpste börja köra från Visby drygt kvart över sex. Kul att köra så tidigt på morgonen...Dock så kommer Karin vid åtta-snåret och livar upp min tillvaro.

/Anna

Första dagen på jobbet.

Första dagen på jobbet. Den sög. I ungefär 7 timmar och 15 minuter har jag stått och doppat jordgubbsmuffins. Samma som studenterna fick uppe på Öster den 10:de juni. De resterande 45 minuterna fick jag stå i packen och paketera dessa muffins. Jag längtar verkligen till imorgon! Och på onsdag och på torsdag! Dock försöker jag tänka såhär: Efter imorgon har jag jobbat halva denna vecka, så då är det bara halva kvar. Och på tors kommer man vara så happy över att ha tre dagars ledighet så dagen kommer förhoppningsvis flyta på bra :)
Och nästa vecka kommer ju Karin tillbaka från Umeå och jobbar. Hoppas att man får jobba lite med henne då :)

/Anna


Trampa inte på mig

Alla bara kör över mig, trampar på mig och glömmer att jag sitter kvar undet skosulan. Istället för att bry sig går de vidare som om ingenting hade hänt.

/Anna

Det slår aldrig fel

Det slår aldrig fel. Under början av varje sommarlov är jag alltid superdeprimerad, jätteledsen och kan börja gråta för ingenting. Så har det varit jättelänge, och jag vet inte varför. För det är ju nu som jag borde vara som gladast eftersom jag har hela 67 dagars ledighet framför mig. Eller ja, 66 med i dag... Detta är också typiskt mig. Jag njuter inte av somarlovet utan jag sitter bara och räknar ner dagarna till skolstarten och beklagar mig över det.

Har alltid haft som tradition att se Pearl Harbor som en start på sommarlovet. För att se hela den måste man ha rätt feeling - smådemprimerad. Det får gärna regna lite också. Det förstärker bara känslan av denna underbara film, <3 Dock så har jag inte hunnit se den i år.

Får väl bli dagens mission?

Igår var jag iallafall och såg Olivia uppträda på borgen. Improvisationsteater. Det var HUR KUL SOM HELST! Fan vad de var roliga! Dessutom så vann Olivia! Yey!! :) Grattis!
Ungefär för precis ett år sedan var vi ute och åt på Trossen i Visby. Langar upp en bild av denna underbara människa från denna underbara kväll.


Dock kommer jag ihåg hur pappa dampade loss på mig efteråt. Han kan inte ha haft en rolig sommar. Förlåt älskade pappa... Jag ska aldrig utsätta dig för något liknande igen. 

/Anna

Mysigt väder

Vilket mysigt väder det var imorse. Vaknade av att regnet dundrade ner på taket. Så underbart!
 


Klev upp vid åtta och en halvtimme senare var jag redo att åka ut till Mästerby där jag har tillbringat tiden fram till nu. Ska snart åka vidare till Roma och lämna lite grejer innan jag far vidare in till stan till pappa för att tanka och fixa bakljuset. Det lyser tydligen inte längre, enligt farfar.

Ikväll blir det Borgen, ensam. Får hoppas att det blir kul iaf.

/Anna

Andra ring är över

Nu har man avklarat andra ring. Trodde aldrig någonsin att detta år skulle ta slut. Och tänk att jag var beredd att hoppa av Natur i höstas. Haha, vad skulle jag gjort i stället liksom?
Skolavslutningen sög. Saknar de avslutningarna som man hade när man var liten. Då alla klasser sjöng i för alla föräldrar och anhöriga i kyrkan och sen avslutades förmiddagen med att man fikade på skolgården och gick runt och kramade om alla lärare. Varför kan det inte fortsätta att vara så även om man blir äldre?

Åhh! Blir sur bara jag tänker på det. Imorse när jag skulle dra mig till skolan så är det ett stort jävla vägarbete på "min" väg till skolan. Detta innebär att jag inte kan köra min väg utan måste välja en annan. Självklart blir det kortslutning i hjärnan och jag funderar över; Hur kommer jag till Säve från andra hållet om jag inte får köra min vanliga rutt?

Jävla vägarbeten

Efter (extremt) mycket tänkande kör jag sedan över Södervärn och letar efter en parkeringsplats längs med F-huset. Såklart finns det ingen, så bestämmer mig för att ta mig till stora parkeringen. Men själkvlart hade vägarbetarn stängt av HELA vägen från där man svänger in till Gråbo och ända till 4-vägskorsningen med stopp-skylt vid Allégatan. Det slutar med att jag får snirkla mig in på Cykel & MC-hallens parkering. Tur att jag känner ägarna ;)

När avslutningen var slut körde jag till Gråbo, diskade och pysslade lite så med NRJ's webbradio i bakgrunden. (Bra skit). Sen åkte jag till Terra Nova. Har packat ner datorn, skrivaren, högtalaren, smutsvätt och sånt i bilen. Blir en tur till Mästerby imorgon. Mest för att fördriva tiden. Hoppas att det regnar så att jag och Oliver kan ligga inne och se på film tillsammans.

Nu vet jag inte vad jag ska göra. Är sugen på något och har väl egentligen rätt att fira mina betyg. Men känns dumt att sitta själv och äta något. Dessutom vet jag inte vad jag är sugen på heller.

Den här bilden återspeglar verkligen min termin, eller hela mitt läsår för den delen. Lär väl bli så i trean också. Tror dock att jag ska hoppa över en kurs. Måste prata med syon om det igen (tror att hon ljuger, så jag har svårt att lita på henne och därför vill jag gärna dubbelkolla att man kan göra så). Tänker fan inte läsa Fysik breddning om jag inte behöver det .
 

Världens bästa pappa

Skulle ju som sagt dra en vända på stan i går. Mina förhoppningar var höga på att hitta iaf ett par skor och sedan lite sommarkläder. Jag kommer hem med en chokladkaka och en mugg med texten "Världens bästa pappa". Lyckad shoppingtur! Lyckades bara köpa presenter till far min. Men vad gör det egentligen, han är ju trots allt bäst. Punkt.

Så igårkväll bar det ut till Mästerby för att äta tårta och tjocka sig. Trodde att det skulle bli mer plågsamt än vad det egentligen blev. Dock så vill farmor att jag ska gå på konsert med henne på söndag på Visby Strand. Typ Gotlands musikkompani ska spela, (eller vad fan de nu heter). "Som läkare ska man vara kulturell, så det är bara att börja vänja dig." K Ä R R I N G. Behöver jag säga att jag kommer vägra?
Hur som helst blev pappa väldigt glad och rörd av sina presenter; muggen, chokladkakan och ett restaurangbesök på något ställe vi Stora Torget. Han började nästan gråta, vilket gjorde att jag också nästan började gråta. Han måste sluta med det där.
Idag skulle jag egentligen varit på Botan-Frukost i Botaniska Trädgården. Men hela natten har min mage varit förjävlig och min hals gör sig fortfarande påmind. Istället valde jag att ta sovmorgon. Nu ska jag ut till Mästerby för att börja packa upp allt det som jag körde hem igår. Önska mig lycka till!
/Anna

Släkten är värst.

Vad är det hon inte fattar! Får verkligen damp på farmor ibland. Hon hade ringt men jag svarar inte eftersom min mobil är knas och det går inte att prata i den eftersom man inte hör vad man säger. Istället hör man typ, ni vet den där gamla uppkopplingstonen som man fick höra varje gång man skulle in på internet för sisådär 8 år sen. Skickade ett sms och förklarade hur läget var, och så ringer hon igen. ÄR HON DUM PÅ RIKTIGT ELLER????? 

Ska ut till pappa om ett tag. Trodde bara att det skulle bli jag, pappa, Karin och Birgitta. Men nej, nu ska farmor, farfar, Ulla och säkert Daggan dit också. Kanske kommer mummo och moffa. Fan vad kul! Hade hoppats på en lugn och trevlig kväll, men det lutar åt att det blir PAIN IN THE ASS. Gud, jag hatar verkligen min släkt. Men vilken tur att de inte läser detta, för då skulle jag väl bli arvslös :)

Nu sitter jag och ser på Project Runway. Vet inte hur många gånger jag har sett den här säsongen. Men den är lika bra varje gång helt enkelt!

/Anna

Dyngkåt

Nu sitter jag här i min ensamhet. Mår lite bättre än förut, men det är fortfarande långt ifrån helt frisk. Hoppas man kryar på sig så att man inte är helt jättedöd på skolavslutningen.
Var på Maxi och köpte godis, chips, dipp och fanta. Avnjuter nu detta framför TV:n. Hoppas det kommer något som är värt att se på snart :)

Imorgon ska jag ta en tur till på stan och hoppas på att jag hittar något intressant... Var ju dåligt med det sist. Men nu ska jag testa en ny taktik. Får se om den går bättre ;) Måste även köpa en kopp som det står "Världens bästa pappa" på och en god chokladbit. Pappa fyller 52 imorgon så jag och Karin ska fira honom lite.
Ska även fortsätta städa ur lägenheten, Fan vad mycket skit jag har släpat hit. Suck. Att jag aldrig lär mig...

Har även tagit upp läsandet igen. Just nu läser jag Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst". En helt okej bok som förklarar vardagslivet och roliga situationer man kan hamna i som en fembarnsmor. Rekommenderas faktiskt =)



Undrar hur många fler läsare detta inlägg kommer få, bara för att jag valde en sån uppseendeväckande rubrik ;) :)

Badtunna var inget för mig

Hehe, kanske är dags för ett litet inlägg nu. Var ett tag sedan sist. I helgen har jag badat badtunna och haft "tjejmiddag" med syster och mamma ute i Roma. Badtunna är oerhört överskattat. Jag tyckte det var hemskt och vill nog aldrig mer göra det igen.. Men men, nu har jag gjort det.


Just nu håller jag på att städa ut lägenheten. Men jag var tvungen att ta en paus, för jag mår verkligen skit. Vaknade upp med halsont som nu forfarande är kvar. Dock så har jag fått grymt ont i huvudet också och jag känner mig helt grötig. Vill bara sova typ.

Det blev en kort vända till skolan. Fick höra att jag såg bra ut utan smink. Kan ju vara bra att veta ;)
Imorgon är jag helt ledig. Sweet!

/Anna

Problemen är många

Åh! Jag blir galen! Jag har typ inget att ta på mig. Eller jo, jag har en massa toppar, men inget att ha nertill! Detta är ett sjukt stort problem, för imorgon är det studenten och man vill ju vara lite halvsnygg. Letade jeansshorts uppe på MQ idag, med VÄLDIGT mycket hjälp från Adam. Gud, den grabben borde verkligen fortsätta jobba i affär. Han skulle få sjukt mycket grejer sålt! Hur som helst så hittade jag inga snygga (och inom min prisbudget) så jag får väl fortsätta mitt sökande imorgon!

Imorgon kommer bli en helnice dag! Kubbspel klockan åtta nere vid almedalen. Sedan gå i lite affärer och sånt tills hela kotegen börjar rulla. Tänker inte se utsläppen i år. Känner ju inte direkt någon som tar, men det är dock grymt coolt att stå där nere och höra när alla vagnar sätter igång sina elverk och sen när musiken börjar spela. Grym känsla! Om ett år är det jag som står där. Helt ofattbart faktiskt.

Har även tagit fram min cykel. Den var fylld av spindelnät, med spindlar i. Kom nämligen underfund med att det är smartare att använda sig av cykel imorgon istället för att ta bilen. Har ingen lust att fastna i studenttrafiken...och dessutom försöka hitta parlering när typ hela hamnen är avstängd.

Nu återstår bara det jobbiga: Att först cykla cykeln till Gråbo, gå tillbaka och sen köra bilen dit. Tror banne mig att detta är värt en chokladkaka! Vilket kommer bli perfekt; Har samlat ihop tillräckligt mycket pant för att det ska räcka till en 180/200 grammare :) NICE.



Men vilken smak ska jag ha? Det finns alldeles för mångq smaker att välja bland!  
 
/Anna

Ovärd dag

Rätt ovärd dag idag. Steg upp vid tio, drog till skolan för att sätta mig med biologin. Det gick framåt. Sen var det dags för matte, där vi fick tillbaka lite prov. Efter typ sammanlagt två timmar i skolan, utan att få alltför mycket gjort kunde man alltså åka hem igen.

Nu väntar jag bara på att Adam ska skicka sin del så att jag kan klistra ihop allt och sen skicka vidare till Jessica så att hon kan skriva en sammanfattning. Sen är det klart. Trodde att jag skulle kunna få jubla efter det att vi skickat in det. För egentligen var det här tänkt att vara vårt sista skolarbete innan sommaren, men så är det inte! Matteredovisning på måndag och för en del blir det även matteprov på ons. Skoj, skoj!

Imorgon har jag min allra sista spanskalektion. Någonsin. Wonderful! Efter det ska jag bara lämna tillbaka vår svenskabok och historiabok till Inga-Lill och sen ha betygsamtal med henne (antar jag). Sen tänker jag sluta för dagen. Ska egentligen ha biologi på eftermiddagen, men då är jag lite upptagen :)

/Anna

Go' o gla' kexchokla

Okej, hur många av er har varit lika nerdiga som jag och haft provsmakning av de nya smakerna av kexchoklad? Jag har till och med haft en sådan smakcermoni i två omgångar! Allt för att ha en sjukt bra anledning till att äta dem igen.

Den med banan är helt klart bäst. Hoppas verkligen att de gör den i ett störr format. Påminner mig så sjukt mycket om favoritglassen jag hade när jag var liten. Har för mig att den hette banana-split, men är inte helt säker numera - det var ju så länge sen! Tant börjar bli gammal.
(Anledningen till varför jag tar upp dessa kexchokladsmaker är för at jag just har ätit en. Banan såklart;)

Har haft den sista idrottslektionen ever idag. Underbart må jag säga. Jag vet inte hur många gånger jag skolkade från idrotten under låg och mellanstadiet och jag vet inte hur många gånger jag kom till idrotten i Klinte med en stor jobbig klump i magen. Nu är det över i alla fall och det är jag glad för.

Biologin går framåt. Kan nog bli riktigt bra tillslut!

/Anna

Usch

Usch, skola imorgon. Fy. Känns som om jag inte har varit där på evigheter, vilket gör det extra motigt att gå dit imorgon. Men jag ska väl egentligen inte klaga? Idag var vi lediga och på fredag är vi typ lediga. I helgen väntas fest med badtunna och tjejmys. Sen är det bara tre ytterst oseriösa dagar kvar.

Idag var jag och Adam ute hos pappa och åt grillat med pappa och Karin. Gott och trevligt. Träffade även Oliver :) Åkte sedan till ÖB och köpte lite grejer som Adam behöver till lägenheten och sedan vidare till Rusta för att köpa en grill.

Imorgon är det som sagt skola. Vi ska (om vi har tur) få tillbaka våra fysikprov som vi gjorde för sisådär ett par veckor sedan... Kan ju bli spännande! Sen måste jag handla. Kanske beger mig ut till Snäck på kvällen. Vi får se helt enkelt.

/Anna

Även små blir stora

Fy fan vad vårt sista biologiarbete suger. Får ingen som helst ordning på det. Gaaah!

Var och såg på studentbalen tidigare idag. Studenderna var fina, men jag ska vara ännu finare nästa år =) Såg Jakob Karlsson. Tänka sig att denna lilla pojke som jag lekte så mycket med när jag var liten, nu har blivit så stor och ska ta studenten. Har lite svårt att inse att tiden går och snart är alla som var väldigt små, stora.

Adam sitter och spelar. Precis som han har gjort de se senaste 8 timmarna. Kul, kul.

/Anna

En kort sammanfattning

Det är när sånt här händer som man inser att man ska ta vara på sina nära och kära. Ägna lite mer tid åt dem och inte se sina föräldrar som idioter som inte fattar något. Imorgon ska jag ut till pappa.

Hur som helst så var min Falun-resa mycket bra. Hittade en hel del kläder. Vi bakade sjukt med kakor och pajer och desutom hann vi med en Rix FM festiva. Iof så var det mest skit-artister som Danny, Swingfly, Tove Styrke, Christian Walz och så, men sen kom Martin Stenmarck. ME LIKE!!!

Idag ska man ner och se på balen. Samla lite insperation inför nästa år. Hoppas det blir varmt och skönt :) En glass på hamnen kanske? Äppelpaj med kanel, pisage och banan/choklad.

/Anna

Snart säsong 4

Håller just nu på att se sista avsnittet av GossipGirl säsong 3 :) Så snart är det dags för säsong fyra. Den ligger nedladdad och väntar på mig på skrivbordet :).

Kvällen har spenderats hos Adam. Är fortfarande kvar trots att han har åkt till jobbet. Den här veckan började han jobba natt igen 23-07. Har lagt över lite filmer från hans dator till min så att jag har något att roa mig med under båten och tåget. Tänka sig, detta är första gången någonsin som jag åker båt och båtbuss själv... Nästan lite pinsamt att jag inte gjort det tidigare.

Har inte bestämt mig för hur dags jag ska gå upp imorgon. Funderar på fem. Ifall om något skulle gå fel. Typ bilen startar inte, biljettautomaten på bilparkeringen nere vid hamnen är ur funktion, osv. Pappa är ju hemma i Mästerby så han kan ju inte hjälpa mig.. Gud, vad jag är beroende av honom!

/Anna

Sista matteprovet

Det allra sista matteprovet är avklarat. Det känns helt underbart, dock var det med en konstig känsla inom mig som jag lämnade fram mina resultat till Rickard. Jag har räknat matte i 11 år och det har under en lång tid varit mitt absoluta favoritämne eftersom jag under låg- och mellanstadiet utklassade alla andra i det ;) (Hehe) Så det känns lite konstigt att inte fortsätta med matten, men å andra sidan även väldigt skönt.

Efter skolan körde jag ut till Klinte där ett besök hos frisören väntade. Två timmar senare hade jag lite ljusare och lite kortare hår och kunde bege mig tillbaka till stan igen.

Nu har jag packat inför Sthlm/Falun imorgon och dessutom hunnit med att dra en runda med dammsugaren. Det behövdes. Ikväll ska det bli en lugn kväll. Kanske se ett par avsnitt av desperate Housewives med Adam. Det är nämligen vår nya sysselsättning. Vi har inte så jättemånga intressen gemensamt så vi bestämde oss för att börja se en serie tillsammans. Eftersom han typ har sett absolut ALLT som man kan se, återstod egentligen bara Housewives serien, så den fick dt bli. Well, I can live with that :)



/Anna

RSS 2.0