Lyckat!

Tänkte sätta mig ner i lugn och ro och skriva något fint. Men nu när jag väl har loggat in på blogg.se så kommer jag inte på vad jag ska skriva.. Haha. Lyckat Anna, Lyckat.

/Anna


Nationella i spanska, check

Det är så fint väder idag! Man bli så sjukt lycklig!

Så nu kan vi ju hoppas på att värmen stannar kvar här till september. Hade varit nice om det kunde bli varmt någon gång. Skippa jackan liksom.

Dagen påbörjades med ett spanskaprov. Nationellt var det till och med, i läsförståelse, vilket är mitt bästa område då det kommer till spanska. Tur är väl det att vi slipper både skriftliga, muntliga och hörförståelsen. Annars hade jag inte varit så glad... :) Men nu är jag det. Det kändes som om det gick rätt bra dessutom. Så vi håller tummarna och hoppas på det bästa helt enkelt.

Klassen har hållit på och inventerat nu på morgonen med start klockan fem. Jag skippade det. Men cred till dom som är där och fortfarande kämpar.

Några verkar dock lite sura, men eftersom man bara samlar in pengar till sig själv och inte till hela klassen så ser jag inga problem med att jag inte var där. Jag värderar mitt spanska och engelskabetyg högre än 500 spänn.

Eftermiddagen bjuder på biologi och lite engelska tror jag. Sen blir det hem och plugga matte. Sista provet i D-kursen imorgon. Mitt sista matteprov ever. Efter att ha hållit på med den skiten i 11 år så känner jag mig rätt nöjd. Har inte något som helst behov av att fortsätta. Fan vad skönt det ska bli!

Nu ska man försöka öppna matteboken och plugga lite så att man slipper sitta och svettas över det ikväll.

/Anna

Snyggast av alla

Idag har man överlevt en inlämningsuppgift i matte, ett opponentmöte med Inga-lill (hör och häpna, men hon var faktiskt riktigt trevlig idag!), en tankning samt en synundersökning. Inga-Lill sa till och med att min rapport var den snyggaste. Hehe

Två dagar kvar tills man har långledigt. Nice! Dock så ska ett spanska, engelska och matteprov genomföras innan man kan ta ledigt. Gulp!

/Anna

Dumma matteuppgift

Åhh! Jag har seriöst panik över vår matteuppgift som ska vara inlämnad imorgon. Har inte börjat. Eller jo, jag har börjat på alla, men inte kommit fram till ngt... Fan! Det går bra det här alltså!

/Anna

Stockholm idag

Stockholm idag med NV09a och NV09b. Är lika taggad som en naken igelkott. Varför kan vi bara inte få var alediga och inte göra ett skit ist?? Hoppas det blir varmt iaf för min väska är för liten för att packa ner varma kläder. Vilka problem man har.. Har i stort sett packat klart. Skippar biologin och kommer lagom till matten ist. Ska ta mig ett snack med Rickard då tänkte jag. Efter det, hem och äta så att man slipper lägga ut pengar på det ikväll. Fan vilka utgifter man kommer få. Först Sthlm de här två dagarna och sen Sthlm/Falun nästa vecka. Ajaj...



/Anna

Kellogg's

Så där. Nu har jag skickat iväg ett mail till ett mattesnille, och jag hoppas att jag kan få svar =) Annars är jag körd????

Dagen har varit lång och tråkig. Det enda nyttiga jag har gjort idag var att gå på engelskalektionen. Där läste jag en text om Kellogg's. Flingorna ni vet.


Har packat ihop lite inför morgondagen då man drar till Sthlm. Har absolut noll lust att åka faktiskt. Men, men. Det är väl sånt som man får göra ändå I guess. Sovmogon har jag iaf! Till 20 i tolv. Nice =)

/Anna


Vad hände?

Men vänta! Vad hände?? Håller jag just nu på att komma på en lösning på fisk-helvetesfrågan? Njaa.. min tanke verkar alldeles för lätt för att den ska kunna vara bra... Men, men. Jag kör vidare på den och pratar med Rickard på ons. Tjohoo! (Y)



/Anna

Det var tider de'!

Finner verkligen noll inspiration till att plugga. Fan vad trist det är och fan vad svårt det ska vara att få något gjort. Den där jävla matteuppgiften kan ta och slänga sig i väggen minst sagt. Vad fan ska den vara bra för? Den ger en bara ångest och en massa tankar som talar om för en att "Matte verkligen inte är min grej." Blääääääh!


Tänk vad glad man var när man bara höll på med plus, minus, gånger och delat. Jag tyckte att minus var svårast. Det var tider de'!

/Anna

Ändrade planer

Å så var det måndag igen. Har överlevt den Medicinska grundkursen, vilken också var den sista i hela mitt liv. Nice! Det betyder alltså sovmorgon till kvart över 12 varje måndag fram till sommarlovet.
Efter det var det lite matte, men mest facebook. Nu ska vi snart ha historia. Jag är klar med mitt arbete iaf =) Härligt!

Efter skolan ska jag hämta upp älskligen och skjutsa honom till hans jobb. Det blev ndrade planer. Han skulle egentligen åka till Tyskland imorgon, men piloten är sjuk så de måste ta båten i eftermiddag klockan fem. Buhuuu!! Men men, jag har en hel del matte att sysselsätta mig med... Yey! Och dessutom åker jag ju själv ut och reser på onsdag eftermiddag.

/Anna

Fuck you

Jävla fittor. Glöm att jag kommer tillbaka nu.

/Anna

Helgen lider mot sitt slut

Nu var denna helg åter slut igen. Suck. Tre dagars skola väntar innan man beger sig upp till Sthlm för att gå på muséeum och annat skoj(?). Men det ska man väl överleva!

Helgen har varit bra. Den absolut lugnaste helgen på länge när det kommer till att plugga. I går skrev jag lite på historian, gjorde några ärenden på stan och grillade med ett mysigt gäng på Hällarna på kvällen. Den var jättefint, men blev lite kallt efter ett tag.
Langar några bilder:







Efter det åkte jag och såg Pirates of the Caribbean med Adam. Visserligen är det en sådan film som man ska se, men den var faktiskt inte bra. Helt klart den sämsta av allihopa, och ändå gillade jag inte tvåan eller trean särskillt mycket eftersom dom är så innehållsrika så att man tappar bort sig. 3D var inte heller något att hänga i julgranen. Texten var gul och det var asjobbigt att allmänt titta på filmen. 

/Anna

Tidsbrist??

Jisses. Hur ska man hinna med allt som ska göras idag?

  • Plugga, gärna skriva klart historian
  • Köpa hårddisk innan min stationära dator kraschar
  • Hämta ut biobiljetter
  • Hinna med en vända på apoteket
  • Åka ut till Sjonhem (!!!!!!!!!!!!) för att lämna en bil
  • Grilla i Almedalen
  • Se på bio
  • Handla mat



/Anna


En trevlig helg väntar

Sådär ja! Nu har jag reserverat två platser till Pirates of the Caribbean i 3D på lördag klockan 21.20. Ska bli spännande att uppleva 3D, har aldrig gjort det förut. 


Tror för övrigt att helgen kommer bli helnice =) Det börjar redan imorgon. Friluftsdag med NV09a och MV09b. Inga lektioner, bara vandring ut till Själsö där vi ska koka makaroner. Typ. Sen är dagen slut. Måste dock stressa ut till Mästerby för att lämna lite saker, hämta lite saker och eventuellt göra en studie på mina katters beteende. Det är detta som vårt nya biologiarbete handlar om nämligen =)  

På lördagen blir det eventuellt bad och lite grillning. Jag ska dock inte bada, liiiiiite för kallt för min smak, men men =)

Och sen bio på kvällen. Nice =)

/Anna

4 timmars prov

Sitter helt död i soffan. Är så jävkla trött! Matteprov i fyra timmar idag. Då den tredje timmen startade började det bli mosigt i huvudet. Men jag tog mig igenom provet. Svårt var det dock. Förväntar mig absolut inget superresultat. Ändå är det jävligt skönt att det är över!

Resten av dagen ska jag försöka få något gjort på min historia-uppsats. Hade varit nice om man hade fått den klar snart så att man inte blir superstressad och panikslagen på söndag.

/Anna

Depp

Ibland får man sånna dippar. Man vet inte varför, man bara sitter där och gråter och allt suger. Dessa brukar kunna komma då det är mycket runt omkring en. Precis som nu.


TV'n är igång nu. Har inte fungerat på några veckor. Men vad har jag för nytta av det när jag måste sitta och konstant plugga???

Idag var man på studiebesök hos räddningstjänsten. För er som inte visste det så kostar vår ambulanshelikopter 10-12000 kr/timme att ha igång. Dessutom kostade den 58 miljoner att köpa in. Det ni! Och vill man ha pilotcertifikat för den, kostar det ungefär 4 miljoner att utbilda sig.

/Anna

Jävla spanska

Åh, denna jävla spanska. Gud vad jag har försökt få in den i skallen. Det sitter sådär. Får väl bara hoppas att jag har de högre makterna med mig på tisdag morgon. Tisdag morgon kommer för övrigt bli en mycket spännande dag. Spanskaprov, fyslabb på idrotten och sen duscha, äta och stressa vidare till biologiprov. Gud vilken trevlig dag jag har att se fram emot. Nice =)

Dagen har spenderats (förutom över skolböckerna) hos min kusin som fyllde 8 i onsdags. Tårta, tårta, tårta. Gud så gott?

Imorgon har jag, håll i er nu, sovmogon till HALV NIO! Det ni! Då ska jag dessutom infinna mig borta på räddningstjänsten.

Vi ska på studiebesök. Förhoppningsvis får vi sluta tidigare än vad lektionen slutar. Nice! =) =)

/Anna

Välkommen panik

Är det inte underbart när man vaknar mitt i natten, fylld av panik? Man vill inte sova, bara gå upp och sätta sig och plugga. Få en massa grejer överstökade och slippa ha dåligt samvete. Det är ju ändå ingen idé att lägga sig och försöka somna om, för det går inte när man är så uppe i varv.



Hade nästan glömt bort hur det var att känna såhär. Det var ett tag sedan sist nu. Hela vårterminen har varit rätt lugn ända fram till nu, vad jag kan minnas. Eller lugn är väl kanske fel ord, men det har varit överkommligt och man har klarat vecka efter vecka utan större panikattacker. Men nu gläntar vi på dörren och välkomnar dem in igen.

/Anna

Fredagen den 13

Idag är det fredagen den 13. Scary? Njaa,, inte riktigt. Än så länge har det inte hänt mig något hemskt, förutom att jag glömde min grafritare till mattemeltionen. Hittade den i min säng (??????!!) för drygt en halvtimme sedan. Ingen lång skoldag idag alltså. Började matten 11.00, gick därifrån vid 20 över kanske ;) 



Vet ni varför det heter Fredagen den 13? Antar att ni inte vet, så därför tänkte jag informera lite :)

Fredagen den 13, som inträffar en till tre gånger varje år, är enligt skrock en otursdag. Det finns flera olika hypoteser varför fredagen den trettonde uppfattas så. En grundar sig på att Jesus hade 12 lärjungar, och när Jesus blev förrådd var Judas den trettonde vid bordet. Det kan även ha varit så att det baseras på att det fanns 13 personer totalt och att Jesus korsfästes på långfredagen. Det var även så att Jesus dog på en fredag.

Vidare finns i den nordiska mytologin en berättelse om hur svekets och ondskans gud Loke kom som den trettonde gästen till ett gästabud i Valhall - och sedan lurade blinde Höder att skjuta sin egen bror Balder till döds med en mistelpil.

Källa: Wikipedia

Man kanske skulle ta och se filmen ikväll? Det hade ju faktiskt varit jättemysigt om regnet håller i sig! Tror nog att jag ska föreslå det för min pojke.



/Anna


Ett över, ett kvar

Sådär ja! Reading/listening är över. Skönt. Reading gick bäst, tror jag. Eller nej, jag vet ;) Hoppas jag lyckades skrapa ihop tillräckligt många poäng iaf. Klockan 13.00 är det dags för speaking. Jag vet redan att jag kommer faila så det är inget att vara nervös över ;)
Ska ägna närmsta tiden åt lite spanska. Prov nästa vecka. Tjoho!

Efter skolan blir det en tur till Adelsgatan för att kolla upp mina linser. Dom skaver hela tiden, så funderar på om jag ska byta sort? Kanske vore bra. =)

/Anna

Skönt!

Åh vad skönt! Är i princip klar med faktadelen till min historiauppgift. Ska väl bara finslipas lite smått, men i stort sett är den klar. Källhänvisningen är också klar, precis som framsidan och inledningen med syfte och metod. Det är alltså bara sammanfattning och slutsats/diskussion som ska skrivas också. NICE! Fan det här går ju bra juh =)

Har dessutom precis fått reda på sommarschemat. Fem veckor jobb. Skönt att det inte blev i sträck heller. Utan 3,1,1. Nice. Det ska man väl överleva? Det är ju cashen som lockar.

/Anna

Onsdag

Sådär ja. Lite mat i magen och nu ska här pluggas! Vi får väl se hur det går med den saken...

Tråkig och ovärd dag i skolan. Lyssnade på treornas redosvisningar. Har fortfarande inte fårr någon inspiration till vad jag ska ha som projektarbete.

/Anna

Once upon a time...

Har precis lämnat in min språkhistoria. Det känns bra. Känner mig faktiskt väldigt nöjd med den. Den känns genomarbetad. Skönt.

Var ute hos mamma igår och kollade igenom lite kort från när jag var liten. Hittade så sjukt fina ;P Tänkte visa ett par :) Dom blir dock lite halvdåliga eftersom jag har tagit kort på korten med min kamera.. men det syns vad de föreställer iaf =)

Glad bebis med strumpor i handen




Ännu gladare bebis =)



SMILE =)



And once upon a time there was a happy family...

/Anna

Snart helg :)

Jag borde egentligen sätta mig ner och fouksera på engelskan, eftersom vi har nationellt prov imorgon. Men jag har faktiskt INGEN lust. Så får väl lita på min fantasi- och skrivförmåga imorgonbitti. Men gud så skönt när det är över! Då är det bara en lång rast och efter det endast 75 minuter matte. Sen HELG! <3

Måste ta en vända på stan. På inköpslistan står:
1. Fransk Manikyr set
 


2. Linsvätska plus beställa linser
 



Dessutom ska  besökas med höga förhoppningar. Blir nog en sväng in på en lämplig skoaffär för att se om det finns något som behagar.

/Anna


I need a change

Snart är det dags för biologilektion. Det blev lite ändringar i schemat men det stör mig inte särskilt mycket.
Har haft spanskalektion nu på morgonen. Tråkigt som vanligt men jag kan ändå se ett slags ljus i mörkret. Det är ju typ bara fem lektioner kvar nu typ. Vi har sån otrolig tur eftersom många tisdags- och torsdagar kommer att gå bort. NICE =D

Ialla fall så väntas det en labb på biologin. Den kommer ta TVÅ timmar att göra. Snälla nån! Vill jag ens veta?

Och så kommer vi bli tvugna att skriva en rapport på det. Det är jobbigt. Men sen slutar vi för dagen. Då blir det hem och städa och plugga.  

Sitter just nu i biblioteket. Har påbörjat min uppsats på spanska som handlar om en vanlig dag i mitt liv. Jag har insett att alla mina dagar ser PRECIS likadana ut. Det är sorgligt och BÖR göras något åt. Men vad, det är frågan.

/Anna

Jättesjuk =D

Godmorgon!
Här sitter jag vid köksbordet och är JÄTTESJUK! Pallade helt enkelt inte att gå på någon skit-utställning om rasforskning som man sysslade med under andravärldskriget. Säkert hade det varit ganska intressant, men jag hade verkligen ingen lust att hoppa upp ur sängen imorse. Så därför är jag hemma idag med ont i halsen och ont i magen. En annan anledning till varför jag är hemma är för att utställningen slutar 12 och då ska vi skynda oss till matten som redan har börjat. Men klockn 13 ska jag till tandläkaren vilket innebär att det är onödigt att gå på matten eftersom jag inte kommer hinna något.

Så enligt mig har jag en sjukt bra anledning till varför jag sitter hemma. =)

/Anna

Effektiv pluggtid = 0

Fy vilken värdelös dag! Kunde lika gärna varit hemma och gjort något toligt istället =)

Eftermiddagen fördrevs i pluggande ställning. Försökte med biologin, men tyckte att svaren på frågorna var alldeles för svåra att hitta så jag gav upp =). Fortsatte sedan med matten men insåg rätt snart hur jävla tråkigt det var så jag lade ner det också. Nu har jag finslipat min språkhisoria i sådär 3-4 timmar... Hahah. Undrar hur mycket av den tiden som var EFFEKTIV pluggtid.

/Anna

Rebus och lite annat smått och gott

Oh lord. Jag har just insett att det kommer ta:
(Här kommer en finfin rebus, om du är för dålig och inte kan lista ut den så står svaret längst ner i detta inlägg...)


     



att skriva fördjupningsarbetet i historia. Fast det kanske alla andra redan har fattat? Maybe det bara är jag som är seg? Har suttit grymt länge nu, men känner att jag inte har kommit särskillt långt. Hu! Varför var vi tvugna att göra detta? Vår lärare är ond helt enkelt. Så måste det vara. Fast, i och för sig, det var en sak som vi redan visste...

Måste nu skriva lite till för att ni inte ska kunna se svaret på rebusen utan att scrolla ner. Har totalt hjärnsläpp om vad jag ska skriva om.. så det får bli en bild eller två istället.. HEHE! Jag vet! Jag kan lära er lite kryddhistoria! Moahahhaha! (Eller så långt som jag har kommit i den) 

Förmodligen började man använda sig av kryddor redan under stenåldern när man uppfann elden och började laga till sin mat över den (eller visst var det då elden uppfanns??) 
 
I Egypten sisådär 3000 år fKr gick det åt flera kilo kryddor då man mumifierade folk.

Araberna som hade monopol på kryddhandeln frakade kryddorna från Indien till Medelhavsområdet med hjälp av kameler



Nu orkar jag inte berätta mer, men håll till godo! Jag kan ju få tråkigt igen och få för mig att fortsätta!


Rebusen: sjuk(t) lång tid

/Anna


Swooooosch!

Måndagen är redan över. Den här veckan kommer gå fort tror jag. SWOOOSCH så kommer den vara förbi och det är helg. Igen. För jag menar, vad ska vi göra den här veckan? Imorgon är det gutadag och efter det en biologilektion. På onsdag börjar vi kl 10 då vi ska vara på någon utställning och sen är det bara en kort mattelektion efter det. Torsdagen bjuder på en spanskalektion och sedan ett enormt hål från 9.15 till 14.10. då vi har biologi och på fredag är det nationellt prov i engelska och matte efter det.

(By the way, jag gillar att jag säker på "swooooosch" på google och det jag får upp är en massa nike-märken!)

What??

Fast jag kan ju inte påstå att vi inte har något att göra...Vi har en hel del...Sitter just nu och svettas över mitt historiaarbete. Hatar när det står olika saker på olika källor. Detta kan göra en fullständigt galen! Men, men. Tar jag itu med det nu så slipper jag det sen!

/Anna

RSS 2.0