Onödigt

Tycker INTE att det är ok att Solbergabadet har bestämt sig för att ha för lågt pH-värde i bassängen nu när jag hade tänkt simma! Därmed gick jag upp 06:45 heeeeelt i onödan för att mötas av skylten i dörren som visade "STÄNGT"! Dumt av mig :(
 
Så vad gör man nu? :) Daniela ska ha födelsedagsfika kl 14.00 men det är ju ett tag till dess. Får nog bli ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar och därefter Solsidan-marathon. Inte helt fel det heller! Måste även packa klart mina grejer till imorgon och köpa lite proviant och underhåll till båten! Men först; serier 
 
/Anna 

1 km

Drog en kilometer på Solbergabadet nu på morgonen. SKönt :-) Mötte min gamla engelsklärare Eva som glatt morsade godmorgon till mig i bassängen. Känns så himla konstigt att höra henne prata svenska eftersom vi alla är så vana med att hon alltid pratar engelska. 
 
Nåväl. I eftermiddag ska jag hem till pappsen för att packa mitt handbagage. Drar ju till Umeå på tors. Tråkigt nog ska det enligt yr.no bli mulet och regn under hela min norrlandsvistelse :( Karin sa att jag starkt bör fundera över om jag inte ska ta vinterjackan istället för skinnjackan. Detta verkar ju lovande eller vad säger ni? 
 
/Anna 

Lavendel

Det blev inget jobb idag :-) Sweet! Så det blir en fredagsmys med pappsen :-) Var väl typ nästan två år sedan sist. Usch vilket dåligt samvete jag fick nu. Men det borde jag fan ha! 
 
Ville göra det lite fint i köket så jag gick ut och klippte av lite blommor (som än inte hade vissnat bort) från rabatterna och kombinerade ett par skapligt fina buketter av dem. 
När jag vandrade runt i trädgården upptäkte jag att vi hade MASSOR av lavendel. Allt var inte färdigblommat så snart ska jag gå ut och skörda lite :-P Har alltid velat prova hur det är att ha lavendel i kakor så det får väl kanske bli morgondagens projekt :-) 
 
/Anna 
 

En bra affärsidé?

Sitter och väntar med spänning. Antingen ringer Birgitta, eller så ringer hon inte. Om hon ringer, bör hon göra det inom den närmsta timmen eftersom samtalet kommer innebära att jag ska jobba idag. Köra glassbilen. Jag vill inte att hon ska ringa.
 
Idag har det inte hänt så överdrivet mycket grejer. Jag har sytt klart innerpåsen till vetekudden jag håller på att göra. Själva ytterfodralet sydde jag hos mamsen igår. Det som återstår innan detta projekt är klart är att fylla innerpåsen med vete och sedan sy igen. Därefter är min första egengjorda vetekudde klar! :-) 
Kanske ska massproducera vetekuddar och sedan sälja? Hehe, en affärsidé som fungerar? Vad tror ni? ;-P Vete får jag ju gratis från pappa och tyg och tråd kan jag nog pruta till mig lite från farmors gamla textilbutik :-D 
 
Var ju i Roma igårkväll. Det var trevligt. Vi åt mat, snackade skit, sydde, såg på Robinson och drack te och åt kladdkaka. Mumisigt! 
 
/Anna 

Kattungar

Gomorron' världen!
Inte lätt att sov då man har en pappa som snoozar i en timme (han har klockradion på HÖGSTA volym) samt en kattmamma som sitter nedanför mitt fönster och jamar. Japp ni hörde rätt, kattmamma. Hon är väldigt produktion den där Uffe (ja, kattmamman heter Uffe...) Sist hon fick ungar var när vi höll på att fixa med vår studentvagn i början av juni och nu var det alltså dags igen! 
Disney Aristocats Kittens and Duchess
 
Idag väntar inget särskilt. Ska pyssla lite här hemma och dra till mamsen ikväll. 
 
/Anna 

Sovproblem

Undrar hur många timmar jag INTE sov inatt? Dessa var garanterat fler än de jag verkligen sov. Anledning: förmodligen på grund av att jag ska provjobba idag. Men vet faktiskt inte varför jag är så nervös? Chefen var ju så snäll och sa att jag absolut inte skulle vara nervös, att jag skulle sova gott  och att hon inte förväntade sig att jag skulle kunna allt från början.
"Vi är bara människor" sa hon. Tänk om min fd. chef också hade haft den inställningen! 
 
/Anna 

Wihiiie!

Wihiiie! Intervjun gick väääääldigt bra och jag ska provjobba imorgon! :-D Hehe! Jag var den allra siste som sökte jobbet men ändå var jag den som hon tog in först på intervju. Vet inte ens om hon tog in någon mer? Höhö! Känner mig förbannat bra! Och dessutom är hon såååååå trevlig! =D 
Så nu återstår bara att se om hon tycker att jag sköter mig och om jag tycker att arbetet är roligt. Sedan är heltidsjobbet mitt. Moahahahaha! 
 
Fikan med Frida var underbar den med! Jättekul att få se människan igen! Vi tog en fika på Waynes och snackade om allt mellan himmel och jord! I oktober drar hon till London för att gå en bartenderkurs! Ballt! Så sen får hon komma hem och blanda goda drinkar till mig! Hehe :-) 
 
/Anna 

Awkward, intervju och fika

Var och tränade en sväng imorse Skön start på morgonen! :-)
Nu sitter jag och ser på säsong 2 av Awkward. En riktigt pinsam highschool-serie. Så pinsam att man bara vill dö ibland! :-P 
 
I eftermiddag ska jag bege mig på en arbetsintervju :) Lite smånervös sådär, men intalar mig att eftersom hon valde ut mitt CV bland många andras så måste jag ju ha något utmärkande och speciellt. Förhoppningsvis :-P 
 
Efter detta blir det en fika med Frida. Såg henne på balen i våras men innan det har jag knappt sett henne sen vi slöt nian för typ TRE år sedan. Galet. Trevligt ska det bli iaf! :-) Jag har sett fram emot det :-) 
 
/Anna 

Mezza Luna

Hade en awsome kväll igår! 
Började med lite cider, skitsnack, nötter, chips och shlagerquiz på jobbet. Därefter åkte vi ner på stan och intog Isola Bella. Drack lite mer och åt en pizza (Mezza Luna - parmaskinka, mozarellaost och ruccula). Så jäääääävla god!! =D
 
Under tiden vi väntade på efterrätten (Gino) snackades det lite mer skit och det var allmänt jättetrevligt! Efter restaurangbesöket gick typ alla åt olika håll men jag och Andrée mötte upp Andreas, Anton och Josephine och satte oss och drack ett glas på Rosengården. Jättetrevligt! 
 
Därefter var kvällen slut. Lätt den trevligaste kvällen på länge!! 
 
/Anna 

Kyckling och glass

Igår var jag, Adam, mamma och Leif ute och åt på Trossen. Mysigt och min mat (BBQ glacerad kycklngfilé med tzatziki, coleslaw, majskolv, grillad tomat och klyftpotatis) var gudmligt gott! :)
 
Därefter blev det en glass på glassbaren. Tog smakerna sockerkaka och pecan caramel. Mums det med! 
 
Idag tänkte jag ta mig en sväng till Biblioteket när de öppnar vid 12. Tänkte sitta av lite tid där och bara mysa och ha det trevligt med en kopp kaffe och en bok. Ikväll är det sommaravslutning med Hemglass och vi ska ut och äta. Tror att det kan bli en trevlig kväll :-) 
 
/Anna
 

Banan, keso, kanel

Sitter nu och mumsar på en hemmagjord röra beståendes av banan, keso och kanel. Mumselimums! Har precis varit och simmat så jag kände att jag behövde få i mig något och tyckte att denna blandning passade lämpligt :) Gott är det också :-) 
 
Annars har det inte hänt så mycket idag. Handlade på Maxi, rostat lite solrosfrön i stekpannan, besökt arbetsförmedlingen för att lämna lite referenser och betyg och därefter var jag och handlade en nagelfil och hårnålar på Åhlens! 
 
/Anna

Banan, keso, kanel

Sitter nu och mumsar på en hemmagjord röra beståendes av banan, keso och kanel. Mumselimums! Har precis varit och simmat så jag kände att jag behövde få i mig något och tyckte att denna blandning passade lämpligt :) Gott är det också :-) 
 
Annars har det inte hänt så mycket idag. Handlade på Maxi, rostat lite solrosfrön i stekpannan, besökt arbetsförmedlingen för att lämna lite referenser och betyg och därefter var jag och handlade en nagelfil och hårnålar på Åhlens! 
 
/Anna

Fobier

Sådär ja! Nu är jag klar med allt på min lista, förutom punken som handlar om att ta in ved. Anedningen till varför jag inte har genomför den är faktiskt glasklar och en helt klart godtagbar ursäkt:
 
För att kunna få in veden från harvboden till källaren måste jag transportera den i en skottkärra. Skottkärran står i ladugården. På handtaget till ladugården sitter en GIGANTISK spindel och väntar på byten (såsom 19-åriga blonda tjejer som ska ta in ved) i sitt äckliga nät. 
Som ni kanske anar, så hatar jag spindlar! Eller jag hatar dem inte, eller jo det gör jag. Men mest är jag dödligt förskräkt för dem och har en enorm fobi.
 
På tal om fobi, så har jag ytterigare en fobi som nog inte är fullt lika vanlig som spindelfobin, nämligen en fobi för tröskar. Det är HELT säkert! Jag är skiträdd!! 

Terry Slotter från Bilar  
 
/Anna 
 

Ren och fin

Några timmar till har gått och jag har kunnat bocka av fler saker på min lista! Bland annat:
- Dammsuga ur bilen
- Baka tigerkaka
- Fixa till lite i mitt sy-rum
 Har dessutom fikat med farfar och Ulla, vi bor ju grannar :)
Och när jag hade dammsugit ur bilen bestämde jag mig för att tvätta den med! Så det var bara att koppla ihop vattenslangen, spola av bilen, hämta en hink med vatten och bilshampoo och sen tvätta,tvätta, tvätta. Efteråt var nog jag ungefär lika blöt som bilen... Men nu är den ren och fin iaf både invändigt och utvändigt! Hade ju nästan kunnat plantera en hel björkskog av alla frön som låg och skräpade överallt! 
 
/Anna 

To-do-list

En ny dag har grytt och jag har fått en del gjort! Känns bra men jag har en hel del kvar..
 
Dagens to-do-list:
  • Dammsuga ur bilen (har typ ett ton björkfrön där...)
  • Hacka bort lite rävsvansar i två rabatter (Redan gjort! Hoppas jag fick bort ogräset och inte de riktiga blommorna...) ;) 
  • Ta in ett par skottkärror ved (Boooooooring och fullt med spindlar!)
  • Tvätta klart (Snaaaart klar! Då ska det bara torkas och strykas) 
  • Skriva klart CV't och några personliga brev med olika inriktningar (CV't är klart, kvar återstår bara personligt brev till caféer, restauranger och apotek)
  • Baka tigerkaka (kan bli svårt då vi inte har några ägg hemma...) 
  • Fixa till lite i mitt sy-rum (MÅSTE bli klart!)
  • Sortera lite receptblad och sätta in i pappas pärmar (redan gjort! Blev sugen på att laga en massa mat!) 
  • Rensa bort lite gamla blommor ur en del rabatter (Redan avklarat. Piece of cake, men blommorna i fråga var sjuuuuuukt kladdiga! 
 
Kanske ska bege mig ut på en promenix lite senare med! :) 
 
/Anna 
 

Tragedi?

Hahahah, är detta inte nästan lite tragiskt? Det har gått ca 9 timmar sedan jag skrev mitt förra inlägg. Är mitt CV klart? Njaaaaa, inte riktigt. ;P 9 timmar har gått och jag är inte färdig. Pinsamt? Jo, en aningens tycker jag allt! Måste dock klappa mig lite på axeln och säga att jag har styrt upp texten bra! Men som vanligt antar jag att jag skriver lite för mycket och lite för ingående. Men men. 
När CV't är klart måste jag ännu skriva en del personliga brev till lite olika yrkesområden. Tex ett för caféer, ett för restauranger, ett för affärer osv. Jaja, har ju ändå inget annat för mig så jag ska väl inte klaga? ;) 
 
En annan pinsam grej var att jag typ totalt har glömt bort hur Word fungerar! Kan kanske också bero lite på att jag numera har Word 2010 och inte Wod 2007 som jag har haft under hela gymnasiet. En liiiiiten omställning mellan de olika versionerna är det allt! 
 
/Anna 
 

Handledningsplansmöte?

Jag är inte säker, men jag tror att det var ett handlingsplansmöte jag var på idag hos arbetsförmedlingen. Inte jättegivande. Det roligaste var att man typ kände igen de flesta som också var där på samma möte. Ungdomsarbetslöshet, kanske vi ska kalla det för? De mest kända anisktena var iaf Sofie och Joesphine.
 
Funderade på om man ska göra en skidsäsong i vinter. Alltså dra upp till Sveriges lite nordligare delar, typ Sälen, Idre eller Åre och jobba lite. Hade inte det varit ganska mysigt! Kallt, visserligen, men tänk på att få avsluta en arbetsdag med en kopp varm choklad framför en öppen brasa.
Det som tar emot är ju att man måste resa till intervjun. Lite surt att göra den resan och sen inte få jobbet...Och om man är två som bestämmer sig för att testa på en vintersäsong och bara den ena bli anställd. Vad gör man då? :( Schysst att ha ngn man känner med sig! 
 
Nu sitter jag och ändrar i mitt CV. Blir ALDRIG nöjd :( Men men, jag har som plan att vara helt klar och nöjd med helvetet ikväll. 


Konstigt att behöva göra något seriöst nu när man bara har lekt runt de senaste 2,5 månaderna! 
 
/Anna 

Fittgubbe

Andra dagen som arbetslös. Har precis klämt en banan efter morgonens simpass på Solberga. Igår var man på arbetsförmedlingen och blev utskrattad av gubbjäveln. Anledning: mina tidigare jobb som muffinsbagare och hemglassförsäjare var tydligen väääääääldigt roliga. Han frågade till och med om jag fick betalt i muffins eller om jag verkligen fick pengar. Känner man sig nedtryck? Ja! Fittgubbe!! 
 
Idag väntar åter ett besök på arbetsförmedlingen. Skulle lyssna på nån jävla information om handlingsplan eller nått. Ingen aning om vad det innebär eller vad man får ut av det. Bitter? Ja, lite... 
 
/Anna 

Lycka!

Hahahahhaha, detta var ju lite komiskt :P Nästan exakt efter det att jag hade publicerat tidigare inlägg så hör chefen av sig och säger att det ska bli skitväder och att om jag vill vara ledig idag så får jag det.
Givetvis hängde detta inte bara på vädret utan hon hade redan innan tvekat på om min tur idag verkligen skulle behöva köras. Detta eftersom sommaren snart är förbi och då behöver de flesta turerna inte gå varje vecka. 
 
I vilket fall som helst så är jag galet lycklig just nu över att inte behöva jobba! :-D Så  nu kan jag aggera soffpotatis två dagar i rad! Tjohoo!! =D =D Kl 13.00 (tror jag att det var) är det dags för hästhoppning. Gissa vem som kommer sitta som klistrad! :P 
 
/Anna 

Risig

Blääh. Vaknade för drygt 2 timmar sedan med ont i halsen, smått förkyld och lite sådär lagom risig...Jobb idag är det med. En låååååång tur. Kommer verkligen bli kul och givande i detta väder. Not... :-( Usch vad jag tycker synd om mig själv :P 
 
Sitter just nu framför TV:n och zappar mellan OS och The Doctors. Här skulle jag lätt kunna sitta hela dagen! Så det kan kanske bli morogndagens mission då jag är ledig! Wihiiiee! 
 
/Anna

Plötsligt händer det

Ibland kan chefen överraska! På min lastpall idag låg en High Five och väntade på mig med texten "Så skall en bil se ut! Varsågod". Vi hade ju en liten tvätt-incident, hon, jag och Andrée, i går. Att bli väckt 08:54 igår morse och ha en svidig chef i andra ändan var inte så jätteroligt...men men. Nu var hon på gott humör iaf...tack och lov!
 
Idag var jag och förde oväsen i Othem, Boge och Slite typ. Hyffsat dött. En trevlig tur men den gav inte så bra ikväll. Imorgon ska jag ut till Vänge, Ardre och Ljugarn och ditåt. Lång tur! Pust. Ledig på tors iaf och jobbar förodligen sista dagen på jobbet. 
 
Gjorde årets första äppelpaj på egenskördade äpplen idag. Älskar kombinationen av äpple och kanel! Supergod blev den såklart! 
 
/Anna 

Hej hej

Sådär ja! Sista Mördarturen är avklarad. Måste dock erkänna att den inte kändes lika jobbig nu som den har gjort de tre tidigare gångerna. Man blir väl härdad antar jag! :P Blev däremot inget nytt rekord vad gäller kunder eller glassförsäljning. Men jag slog både Andrée och Gitten. Moahahahaha :-) 
 
Nu sitter jag hos pappsen och ser på OS. Inte helt fel, inte helt fel! Sverige fick ju sitt första OS-guld idag! Äntligen! :) Tyvärr satt jag ju i glassbilen då allt avgjordes men jag har kollat repriser nu och blivit uppdaterad. Det jag längtar efter mest under dessa Olympiska Spel är att få se Rolf-Göran Bengtsson hoppa med Casall.
Tror starkt på dem :-) 
 
/Anna 

Inget utöver det vanliga

Kanske är läge för en lite uppdatering? Har dock inte hänt ngt häpnadsväckande. Jobbat onsdag, torsdag och fredag. I måndags var jag och Adam på middag i Slite. I tisdags fyllde moffa år, 78 om jag inte minns fel. Så då vart det lite födelsedagsfika med mamma, mummo, moffa, moster Eva och hennes sambo Catalino. 
 
Igår innan jobbet mötte jag upp mor min på stan. Vi gick på Café Amalia och tog varsin sallad. Lax med färskost. Gudomlig! Kan inte släppa hur god den var!
Varken mamma eller jag har varit där innan så det var kul att testa ett nytt ställe. Och efter det goda betyget på maten så kommer jag garanterat att återkomma dit! 
 
När jag har haft tid över har jag tränat, sett på OS och även fastnat om en ny serie, Hart of Dixie, som Daniela har nämt ett antal gånger ;) Men nu fattar jag varför - den är svinbra!! 
 
/Anna 
 

RSS 2.0