Paff

Jag känner mig galet stolt!
Medan andra står ute och fryser röven av sig runt stora eldar så sitter jag inomhus och pluggar. Har nämligen börjat med mitt historia-arbete.

Satt och googlade lite bilder på "kryddhandeln" bara för kul liksom och bara för att se om det fanns någon flaschig bild som man kan sätta på framsidan. I vilket fall som helst så googlar jag orden och scrollar ner lite. Då blir jag så sjukt paff när jag ser att jag får upp samma tröja som jag lade in bild här på i bloggen för någon dag sedan. Dessutom får jag upp en grillbild som jag också använt för inte allt så länge sen. Dessa bilder länkar sedan till min blogg. Och jag blir så sjukt förvånad och känner mig jättespeciell av någon underlig anledning. Eller så är jag kanske bara sjukt dum och överdriver allt?



/Anna

What a wonderful day

Dagen frukost: nässpray, ipren plus ett glas vatten. What a wonderful day it is!

/Anna

En liten uppdatering från biblioteket

Sitter i Steffenbiblioteket och skriver lite på min svenska-rapport. Det går framåt iaf. Är snart klar så då ska jag skicka den till min polare så att hon kan rätta den :) Det är nice att ha en svenska- och historialärare i släkten som kan korrekturläsa och bolla idéer med en.

Värmen har typ försvunnit totalt från Gotlands yta. Det är som det brukar till Valborg alltså. Men åhh vad jag vill ha tillbaka den! Vill sluta frysa någon jävla gång. 

Måste skicka mail till Tina idag och fråga när jag ska få min lön som jag jobbade ihop under lovet. Vill ju ha den nu, pallar inte vänta tills jag jobbat klart i sommar! Det är ju evigheter tills dess!!!

/Anna   

Mycket kvar, men det närmar sig tack och lov

Ahahahahahahah. Nu fick jag allt till det i rubriken.. Hehe "tack och lov". =D

Den som hade för sig att terminssluten inte bjöd på särskilt mycket plugg, kan ju gå och dra något gammalt över sig. Gud vad mycket det är vi ska hinna med på så kort tid. Dessutom går det bort så mycket skollektioner så jag antar att det blir ännu mer eget arbete än vad som egentligen var tänkt. Men men, life's a bitch.

Känner mig ganska effektiv denna eftermiddag. Städade när jag kom hem, plockade ihop lite smutskläder som mor min ska få tvätta och sen satte jag mig ner och gjorde min spanskaläxa och biologiläxa. Score!


Skönt med fredag imorgon ialla fall. Engelska, långt hål, matte och sen slut för dagen. 12.15. (Då förutsätter jag att vi inte har någon lärar-ledd svenskalektion)

Bara för att få in lite fler bilder i bloggen så tänkte jag visa vad jag (pappa) köpte från H&M igår. Fick hem ett stort paket, men behöll slutligen bara två saker. Så typiskt!
 
och...

Har verkligen typ ingen schysst basic klänning, och denna kostade inte så mycket. Så jag slog till och har inte ångrat mig än iaf =)

/Anna

Första dagen tillbaka efter påsk

Okej. Första dagen tillbaka i skolan efter påsklovet. Har känt mig lite olustig hela dagen. Finns så mycket som snurrar i huvudet. Skolan, sommaren, vänner, valborg, pojkvän.

Hela spanskalektionen gick åt till att räkna ut hur många dagar vi hade kvar fram till sommarlovet. Skoldagar alltså. Fast vi kom inte fram till något exakt svar. Det är svårt att räkna utan en kalender,..

På idrotten cyklade vi ut till Fridhem. Det var mysigt. Det var varmt och solen sken. Man blir så lycklig när man kan vara ute utan tjocka jackan. Underbart!

Ska nog ta och ställa undan bilen nu och börja rulla igång cykeln istället. Kanske..

På biologin började vi att arbeta med Evolutionen. Vi spelade ett spel. Det sög. Jag blev en blåstång...

Aja, imorgon har vi sovmorgon i alla fall. Gött!

/Anna

Berg-och-dalbana

De senaste dagarna har varit värsta berg-och-dalbanan. Vet inte hur många gånger jag har varit tvungen att verkligen kämpa för att hålla tillbaka tårarna.

Det blev ingen utgång i lördags heller. Jag orkar helt enkelt inte gå ut. Efter en förfest så är jag så trött så att jag bara vill hem och sova. Så jag och Adam åkte hem.

Vill inte till skolan imorgon. Tur att man kan glädjas åt att det bara är en 4-dagars vecka iaf. Det är ju något..

/Anna


Påskafton

Gårdagen var helt okej. Mamma skötte sig. Underbart. Mummo och moffa tyckte att Adam var väldigt trevlig också, så det var ju bra =)
Idag är det påskafton. Har suttit och räknat matte. Går framåt iaf. Det verkar som om jag fattar lite mera nu. Skönt med tanke på att det snart är nationella provet och sen det sista provet i D-kursen. Dessa måste sättas. På något sätt..Vet inte hur detta ska gå till bara.
Detr lutar åt utgång ikväll. Fira Ulf som fyller 25 på mån. Känner inte för att göra något alls. Dessutom vet jag att alla vill gå på Munken, men måste offra sig och gå på hp om jag ska med. Man känner sig så ivägen. Hela tiden. Ständigt. Vad man än gör så blir det fel någon annanstans.
/Anna

Påsklunch idag

Godmorgon! Har legat i Adams säng och kollat ett avsnitt av GossipGirl nu på morgonen. Han sitter och geekar framför datorn och spelar ngt medeltida-dödar-spel typ.

Idag är det långfredagen. Jag och Adam ska ut till mamma på påsklunch. Jag tror att det kommer bli rätt trevligt faktiskt, bara om mamma sköter sig. Vilket jag innerligt hoppas att hon gör! Tror att jag ska ta med kameran och hoppas på lite fina påskbilder, om solen kommer fram!  

 
När är det man säger Glad Påsk till alla egentligen? Har ingen vidare bra koll på det. Var det igår, eller är det idag eller imorgon när man ska ge påskäggen?? 

Trots att det inte har blivit påskafton ännu så har jag redan fått mitt första påskägg. Fick det igår av pappa =) Å han hade bara fyllt det med sånt som jag tycker om. Duktiga pappa! <3 Vingummi, chokladägg, jordnötsrutor, sura bläckfiskar. Mums! Han är bjuden till Fårö över påskhelgen så han hade ingen annan möjlighet än att ge det till mig redan igår.

Han fick ett av mig också =) Ska ännu ge mamma och Adam sina. Köpte så jävla mycket godis igår. Så det hade kunnat räcka till fyra fyllda godisägg, men det skulle egentligen bara vara till tre. Så dessa tre är liiiiiiiite överfulla... hehe =) Var tvungen att sätta en gummisnodd runt. Fortfarande har jag kvar en massa godis som blev över. Det kommer bli way to much sugar and fat this easter....

Det här var typ jag när jag vandrade ut från Ica Maxi igår... hahah

/Anna

Inget mer jobb nu

Gud vad skönt att man inte behöver jobba mer nu=) Orkade inte uppdatera igår, var för trött helt enkelt. Igår fick jag mest doppa injiserade muffins i chokladbad och sen strö över fudge-bitar över det, men även paketera lite.   

Idag har jag fått packa kladdkakor, placera ut topping på brownies, sen hälla över kolabitar på toppingen, Fylla en jävla massa stick med brownies, städa, vika kartonger, toppat fler brownies och slutligen paketera brownies. Man blir så sjukt skitig och smeten sitter som berg verkligen! På mina underarmar har jag svarta sträck efter plåtarna ,)

Sommarjobbet är kirrat iaf =)

/Anna

Första arbetsdagen

Wow! Första dagen av tre på Tingstädebageriet. Fy fan vad muffins jag har tillverkat, doppat, burit, packat, packat upp, packat ner igen. Fy fan vad jag har svettas i produktionen och fy fan vad jag har frusit i frysen. Men men, ett jobb är ett jobb och det ger cash. Nice =)

Jag vet inte om jag kan påstå att det var världens roligaste arbete, men det fungerar. Helt klar. Det är inte så att man kommer längta efter att dra till jobbet då man vaknar på mornarna, men när man väl kommer dit inser man att: "A men, det här är ju helt okej!"

Men gud vad jag har ont i ryggen nu. Och vad trött man är i kroppen. Redan efter första dagen. Bådar inte gott.. Det där med lyftteknik som vi lärt oss på idrotten går inte att tillämpa i detta stressiga tempo. Man hinner helt enkelt inte lyfta plåtarna på rätt sätt. Tur att det bara är två dagar kvar =) Det ska man kunna överleva!

Inte en enda plåt tappade jag heller. *Stolt*

/Anna

Söndag

Imorgon ska jag provjobba! Sjukt läskigt juh! Hoppas att dom är snälla mot mig iaf. Karin har ju sagt att dom kan vara lite sådär halvtaskiga mot nya, och speciellt sommarjobbare... :S Men men, jobb i tre dagar kan ge en bra slant iaf :)

Undrar om jag kommer börja hata morotsmuffins lika mycket som Karin gör? ;)

Igår avklarade man årets första grillning. Mycket trevligt hade vi ute i Sanda, även om det blev lite sent på slutet kanske. Men trevligt, det var det! =)

Idag har jag tänkt att plugga lite. Kanske kan jag låna min farbrors altan (han har åkt till fjällen med familjen) och sitta där ute och mysa i solen. Får se hur varmt det blir på eftermiddagen! =) Sen måste jag till Maxi och handla. Ska ju ha matlåda med mig imorgon. Fan vad jobbigt liksom, palla fixa sånt. Aja, det får bli en pastasallad typ. På tal om maxi, när börjar dom sälja lösgodis för typ 2.90kr/hg? Är det före eller efter påsk? 

/Anna  

Påsklov!!

Iiiiiiihhh!! Vi har påsklov!!! Gaaaaaaahh!!!!! =D Fy fan vad skönt!! :) :) Säg det långsamt; pååååååskloooov, och känn hur känslan av 10 dagars ledighet verkar gott för både kropp och själ. Nice


Detta lov ska jag jobba, slappa, plugga och ha det så jävla skönt!

Nu ska jag ut till mamma i Roma och baka! =)

/Anna

Glad

Nationella provet gick riktigt bra! Eller det kändes bra iaf =) Orden bara flöt på och jag kände mig mycket nöjd när jag förde över dokumentet på Inga-Lills USB minne.
Så skönt att det är över. Och imorgon är det sista dagen innan påsklovet. Man kan inte vara annat än glad nu! =)

Drog på stan en stund när jag var klar. Hittade ingenting. Så jag drog hem igen. Biblioteket får bli lite senare.

/Anna

Plugg om kryddor

Nu sitter jag hos Adam, i en av hans 2(!!!!) soffor. Han sitter vid sin data och jag vid min. Gemenskap på hög nivå... ;)

Har letat reda på lite fakta om mitt historia-arbete. Inga-Lill godkände det utan någon som helst invändning. Skumt. Ni har förresten varit jävligt dåliga på att gissa på vad jag ska arbeta om. Eftersom Inga-Lill redan har skrivit upp mitt ämne så kan jag ju ta och avslöja min frågeställning: Vilken betydelse har kryddhandeln haft för historien? Verkar inte finnas så himla mycket om det på internet, vilket kan vara rätt skönt för då drunknar man inte i fakta. Ska dock ta mig ner på biblioteket imorgon för att se om dom har några bra böcker =) 

När man byggde pyramiderna så använda man sig av vitlök och lök för att få bättre hälsa. That you didn't know! (?) ;)

Som sagt, uppsatsskrivning imorgon. Jippey!! =) Har köpt russin, choklad, nötter och vitaminvatten på Maxi. Ska ta med mig en termos te också. Man måste ju vara förberedd! Om jag nu överlever så tror jag att det blir en sväng på stan och se om man hittar ngt fint. Och sen som sagt till biblioteket =) 

/Anna  

Lättad

Oh Lord så lättad man kan vara över att ha en mindre sak att tänka på. Biologi är avklarad och den gick helt okej =) Så nu återstår bara ett hemskt, skräckinjagande och psykiskt jobbigt nationellt prov i Svenska B imorgon innan det typ är påsklov. Skriva uppsats i 5 timmar... Hmmm, vill dom verkligen döda oss eller?? Är skiträdd för att jag ska sitta där i flera timmar och inte komma på vad jag ska skriva om. Dessutom måste jag läsa på lite mer om vad man ska tänka på och ha med när man ska skriva olika texter. Har absolut ingen koll! 

Men nu blir det vila framför TV:n =) Gött

/Anna  

I feel good

Å fan. Det känns ju bra nu ju!
Har kommit på vilket ämne jag ska skriva mitt historiaarbete om, så nu gäller det bara att ingen annan tar det innan mig samt att Inga-Lill godkänner det. Men det tror jag nog att hon skulle göra. Förhoppningsvis. Men å andra sidan är det ju inte vem som helst vi pratar om, så man vet aldrig ;)

Ledtråd till mitt val av ämne =) Rätt gissning kan belönas med en kram :P

Har även gått igenom redovisningen en gång eller två. Den känns också under kontroll. Den känns inte så seriös, så jag orkar inte lägga ner mer tid på den faktiskt. Jag vet att jag kommer överleva morgondagen och jag har ju Jessica och Daniela med mig, så jag är ju långt ifrån ensam. Dessutom känns ju en redovisning inför Tilde som en fjärt i rymden om man jämför den med en redovisning för Inga-Lill.

Funderar på om man ska stanna uppe och se på BigBrother, eller om man ska lägga sig i tid för en gångs skull och vara lite utvilad inför morgondagen?`Fast ett avsnitt eller två av GossipGirl måste det bli innan lampan släcks!

/Anna

Jag borde, men...

Jag borde ta en titt på matten, Jag borde öva lite på biologiredovisningen om genmodifierade djur som vi har imorgon, jag borde börja anstränga mig lite i vad jag ska välja för ämne på min historiarapport och jag borde verkligen gå igenom och försöka första hur man skriver en rapport/artikel/krönika/debattinlägg/reportage osv inför nationella provet på tors. Men jag orkar inte.

Det får bli GossipGirl ist.

/Anna


Tung dag

Gud vad jobbigt det var att ta sig igenom spanska-lektionen i morse. Inte heller kände man sig bättre då man visste att ett tugnt styrkepass väntade på idrottslektionen. Och fy fan säger jag bara. Jävlar i helvete vad jobbigt det var. Min kropp skakade som ett asplöv mot slutet, och den fortsatte göra det ett bra tag efter! Jag vet inte hur många gånger mina ben har hållit på ch vika sig under mig. att ta sig upp för trappan till lägenheten tog minst tre gånger så lång tid som vanligt... Imorgon väntar en härlig träningsvärk iaf. Det lär ju vara måttligt rolig att gå runt och bära på.. /Anna

Klar med dagens lektionsarbete

Då var dagens lektionsarbete avklarat och det återstår hela 30 minuter kvar av lektionen. Den resterande tiden kommer lätt spenderas framför facebook. Gud så effektiv man har blivit i skolan. Vad beror det på?

Idag var det tungt att gå upp. Men med tanke på att detta är sista veckan innan påsklovet så blev det lite lättare =) Kan inte fatta att det redan är påsk. Det var ju nyss jul?

Snart påsk! =)

Efter lunch väntar en snuskigt lång mattelektion och efter det svenska. Vi ska gå igenom lite inför uppsatsdelen i nationella. Läskigt. Efter det ska jag ner till pappa, lämna lite biobiljetter som jag köpt till Karin så att han kan ge dom till mamma så att hon sen kan skick upp dem till henne innan lördag då hon fyller år, sen ska jag ta hans tankkort och åka och tanka =)


/Anna

Pang boom - stupfull

Minst sagt skum kväll igår. Fy tusan vad dåligt man kan må.
Hamnade hos Conny vid typ 7 halv åtta tiden. En lugn förfest, precis som det ska va. Inget skrik och uppmärksamhetssökande folk. Satt i soffan, drack och hade det mysigt. Var lagom lullig, men sen vart jag helt plötsligt asfull. Hade inte en aning om vart den sista promillen kom ifrån, och jag har det fortfarande inte. Men kom, det gjorde den. Med dunder och brak. Jag tror att jag har skaffat mig min första minneslucka =) För jag hade suttit i soffan och helt plötsligt satt jag i taxin. Vi skulle ner till Hp, men Adam tyckte jag var för full och mådde för dåligt så vi åkte hem.

Han har skrattat åt mig hela morgonen. Tydligen beter jag mig jättekonstigt när jag är bakis =) En sak som är säker är att det dröjer innan det blir mer alkohol för mig... 

/Anna  

Byta vinterdäck och fira mormor

Adam ligger och gömmer sig under täcket - jag har hotat att jag snart kommer dra av honom det.. =) Hehe snäll flickvän som jag är ;) Men jag förstår att det är svårt att vända på dygnet när man jobbar natt i veckorna och har ett "vanligt liv" på helgerna.
Iaf, snart ska jag bege mig av till Linds och köpa en kvast med tulpaner till min mormor. Sen ska jag hem till pappa så att han kan ta av mina vinterdäck på bilen. Funderar på att ta med skinnjackan in till stan också, jag är väl typ den enda som fortfarande går runt i dunjacka, men det bör ändå tilläggas att jag fryser ändå. Så skinnjackan får nog vänta på årsdebuten ett tag till... =)
Sen efter det ska jag till mormor och äta smörgåstårta och fira henne lite. Hon fyllde 75 i lördags. Kan nog samla på mig lite information om mitt svenska-arbete som jag ska skriva också. Mamma har ju typ glömt allt vad jag sa när jag var liten. Så är det att vara andra barnet.
Utgång ikväll. Mest troligt. Får se vad man hamnar, det kanske bara blir Max som förra gången ;) Haha
/Anna

Fredagskväll

Fredagkväll. Sitter hos Adam. Han står i duschen just nu och jag har ockuperat hans daotr =)
Så sjukt lycklig över att det äntligen har blivit helg. Fantastiskt =) Dagen var ganska seg. Gjorde mitt nationella tal i Svenska B. Inser att det inte alls kommer ge mig särskilt höga poäng så det gäller att jag gör jävligt bra ifrån mig på skriv-delen. Vilket inte kommer hända. Så "Hej och välkommen VG i svenska B".
Jag älskar vår engelskalärare. Hon är så sjukt snäll. Efter vi gjort nationella proven i engelska kommer hon att ge oss ledigt för resten av terminen. Så gulligt! =) Om man inte är nöjd med sitt betyg så har man chans att fixa upp det då, så helt ledig kanske jag inte blir. Men hon är så himla rar den tanten ;) Jag kommer sakna henne i trean.
Efter skolan var jag ute i Roma hos mamma och åt skivkaka och drack kaffe. Trevligt var det faktiskt också. Hon är lagom i små mängder och det är så skönt nu när jag har körkort för då kan jag liksom välja precis hur länge jag vill vara där.
/Anna

BigBrother och Gossip Girl

Ligger och slöar i soffan framför BigBrother - värdldens bästa underhålling =) Håller samtidigt på att ladda ner andra säsongen av Gossip Girl. Jo, jag vet att jag är lite efter, men det är först nu som jag faktiskt vågar (hahahaha) ladda hem samt att jag känner att jag har tid. Har fortfarande kvar ett par avsnitt på första säsongen, men dom är nog slut snart =)


Imorgon är det engelska (ska absolut inte göra någonting, bara sitta och se på en massa teaterapor), rast (tror att jag beger mig till biblioteket för att läsa), matte (lär inte förstå ngt så det blir väl att sitta av tiden;) och sen är det svenska och redovisning. Mitt tal tar 4.47 sekunder om jag pratar långsamt, så får hoppas på att jag gör det imorgon också...hehe. Ju mer jag har läst talet och över, desto mer inser jag hur jävla dåligt det är, men det är lite sent att göra något åt nu...

Efter skolan blir det ner till biblioteket, kanske handla lite och eventuellt åka ut till mamma och dumpa av lite tvätt ;) Sen väntar nog en trevlig kväll följt åt av en trevlig helg. Förhoppningsvis.

/Anna

Över

Då var Shakespeare över och man kan börja fokusera på svenska talet till imorgon. Skönt att det är en liten grupp jag ska framföra de för, hade aldrig pallat hela klassen. Ska bli så jävla skönt när det är över! =) Jag tycker att vi har haft så sjukt många muntliga framföranden nu mellan sport-och påsklovet, så man kan ju tycka att dom kan ta slut snart. Kan inte fatta att sommaren snart är här.

/Anna

Det är så segt.

Snacka om seg jäkla dag alltså. Först en alldeles för lång spanskalektion i morse. Följt av en massa redovisningar som är så sjukt tråkigt att lyssna på. Jag ska ha mitt tal imorgon, så jag vet vad jag ska öva på ikväll!

Om ca 45 minuter börjar engelskan, då ska jag också fram och snacka. Vi har Shakespeare-tema nu typ, så jag ska snacka om Othello och förklara två citat ur pjäsen. Gud vad jag inte har lust! Efter det väntar en biologilektion Kunde varit värre, men känner på mig att den inte kommer bli så rolig iaf. Sista lektionen på en torsdag eftermiddag. Fy.

/Anna

Söt kossa och genmodifiering

Sitter i caffis och arbetar med mitt, Danielas och Jessicas arbete om "genmodifiering om djur".
Hur söt är inte denna kossa förresten?


Biologin har börjat igen and I like it! Spännande ämne också. Om jag inte blir läkare så vill jag hålla på med genforskning och sånt. Det verkar så sjukt intressant och givande!

Såhär går en genmodifiering till:


Förhoppningsvis så resulterar det i ett genmodifierat djur, men oddsen är bara en på fyra eftersom man inte riktigt vet var det nya DNA't hamnar i ägget. Så nu vet ni det =)

/Anna


Back on track

Känns lite som om man är "back on track" igen. Skönt.

Har precis gjort min första överföring från mitt bankomatkort till ett annat. Jäklar. Känns mäktigt på något sätt. Stort liksom. Dessutom gjorde jag det helt själv, är ju annars ganska beroende av att pappa ska sitta brevid som moraliskt stöd när jag ska göra något sånt. Ex, betala över internet, backa eller parkera med bilen osv. Men jag klarade det själv. Fantastiskt.

Biologin började idag. Så jävla skönt att slippa fysiken. Känns underbart att ha avslutat en kurs till för i år. En kurs färre att överleva alltså. Trevligt, trevligt =)

/Anna

Själv

Sitter själv i lägenheten, Adam är i Hangvar och lär inte komma in till stan innan han börjar jobba vid 10. Känns så extremt konstigt, annorlunda och jobbigt att sova själv. Blev ju så van av att alltid ha honom bredvid mig. Men nu är det slut på det. 

Har typ lärt mig engelska-redovisningen om Othello nu. Den ska redovisas på tors och svenskatalet på fre. Skönt att få allt överstökat. Blir en pluggfri helg. Trevligt, trevligt =) Än så länge är det bara nationellt prov i Sv B nästa vecka. Det ska man väl förhoppningsvis överleva?

/Anna  

...

Har haft prov om njurarna nu på morgonen. Det gick bra tror jag. Dock var jag klar klockan 9 vilket innebär att det blir tre timmar och 15 minuters håla innan matten... skoj!
Men skönt att provet är över iaf. En mindre sak att fokusera på denna vecka. Nu återstår bara två redovisningar.

/Anna

RSS 2.0