Gravitationslagen

Å jag som tänkte vara duktig och ägna lite tid till fysiken och alla uppgifter vi fått så att Jacob skulle bli lite glad. Vi är ju inte så överdrivet bra på fysik i vår klass.. och inte särskilt engagerade heller ;) Haha Måste vara sjukt jobbigt att vara fysiklärare till oss. Faktsikt. Iaf. Jag fattar inte den dära gravitationslagen. Eller formeln är inte svår, men uppgifterna till är inte att leka med! :(
NewtonsLawOfUniversalGravitation.svg

Så det får väl bli lite projektarbete i kväll. Plus några avsnitt av Desperate Housewives. Är typ snart klar med första säsongen =)

/Anna

Onsdag och studiedag

Onsdag och studiedag. Riktigt skönt! Något som dock inte är lika skönt är att min hals inte vill ge med sig. Det känns som om man drar ett sandpapper mot den vid varje självjning och vid varje tugga :( Men får väl kurera mig med lite pepparkakor så kanske man blir bättre. Värt ett försök iaf ;-) Hehe  


Sitter just nu i sängen och ser på när grannen i huset mitt emot flyttar. Det är roligt att se på när andra arbetar =) Men det är inte utan att man blir nyfiken över VARFÖR det ska flyttas. Jag menar, Kittelgatan är ju lite som Desperate Housewives-gatan Wisteria Lane. Massor av fina hus, stora stadsjeepar, välklippta gräsmattor, friserade blomrabatter osv. Men vad är det som finns bakom den stora fasaden? 

Kittelgatans hemmafruar?  

Vad ska hända idag då? Jo:

  • Arbeta med projektarbetet
  • Skriva klart mitt tal till engelskan så att Eva kan feedbacka det imorgon
  • Sammanfatta momenten som vi under ridnigen har hållit på med under hösten.

/Anna


Chokladkalender

Lite dålig uppdatering på sistonde måste jag erkänna, men om jag ska mäta mig med mina närmast bloggande polare, Jessica och Daniela, så slår jag dem med ändå hästlängder vad gäller kvantitet (kvalitéen kanske inte är lika bra dock, haha). Till och med om dom får sammarbete och slå ihop alla sina blogginlägg så slår jag dem!! Så dåliga är de! Hähä ;)

Idag har jag köpt min chokladkalender. Halva priset på maxi. Som taget! Dock så lär man väl ha 90% rea på dem i slutet av veckan, men va fan! Man måste ju börja den första december och inte en bit in i december. Så fungerar det inte. Rätt ska vara rätt! 

I år blev det en chokladkalender med smarties i chokladbitarna. Lite dyrare, lite lyxigare och förmodligen lite godare eftersom kvalitéen av chokladen i chokladkalendrarna inte direkt brukar vara något att hänga i julgranen. (Haha, vilket juligt skämt! *stolt*)

/Anna

Alkoholfri glögg

Var och handlade för ett litet tag sedan. Stod länge och valde mellan alkoholfri glögg och lättglögg..Det slutade med det första alternativet. Jag är liksom LIVRÄDD för att jag ska åka dit för att ha druckit lite lättglögg och sedan bli stoppad av polisen. Visserligen behöver man väl typ pimpla i sig hela flaskan för att den 2.2%-iga glöggen ska ge utslag på alkomätaren, men man kan aldrig vara nog försiktig!

Dessutom bidrog jag ju med hela 1kr till SOS barnbyar genom att köpa denna flaska :-) Dagens goda gärning? Hehe. Det måste vara på grund av alla pepparkakor jag har ätit idag :-) Maggan var ju snäll och hade köpt både julmust och pepparkakor till svenskalektionen idag. Hon är snäll hon =)

/Anna

Sovmorgon

Ingen ridning vart det idag eftersom ridläraren var uteblåst (hon var på fastlandet och båten gick ju inte). Detta innebar sovmorgon för mig. Skönt! På svenskan framförde vi våra hyllningstal. Det gick hyffsat. Fick iaf ett MVG på mitt manus. Feedback på själva framförandet får vi nästa vecka. Dessutom ska vi börja skriva rapporter då! Det bästa som finns! 

Julskyltningen med far igår var mysig. Dock trodde vi att stånden skulle lyfta från marken och prejja ner oss, men vi överlevde! Fyrverkeriet blev dock inställt eftersom det var för mycket vind. Kanske lika bra? 
 
Tror att jag håller på att bli sjuk. Mådde halvkasst igår och idag äe det inte ett dugg bättre. Vi får se vart det slutar någonstans!

/Anna

Första advent

Första advent! Men var är snön och den härliga julkänslan? Ja.... inte där jag är iaf! :(

Kan inte fatta att vi redan är här, att vi snart går in i december månad med buller och bång. Vart tog hela långa hösten vägen liksom?

Trots att det typ är storm ute så ska jag och far min trotsa vädret och bege oss ut på Visbys gator för några timmars julskyltning. Trevligt! Jag ÄLSKAR att gå runt och titta på alla som står och huttrar i sina stånd där de säljer en massa goda saker.

Julskyltning i Visby

Haha, tänker tillbaka på förra året. Då var vi, NV09b en av dessa stackare som stod och frös och som färgäves
försökte få våra grejer sålda. Å särskilt minns jag Jessicas praktvurpa i Hästbacken när hon jag och Adam var på väg ner till karamellboden. Det var tider det! Även om Jessica kanske inte håller med om det ;)

För att få lite julfeeling så kollar jag runt på internet efter lite trevligt julgodis som jag och mor min ska prova på. Vi ska försöka få in en dag med massor av julstök lite närmre julafton. Trevligt! Men i år vill jag vidga mina vyer och inte bara göra samma gamla vanliga godis som alla andra år, alltså knäck och kola.

Utan jag vill göra något nytt! Typ tryfflar, fudge, snöbollar, cornflakes-godis och massor av andra grejer! Problemet är bara att man ska ha tid till allt! Utöver allt julgodis så ska det ju kläs granar, göras pepparkakshus, bakas lussebullar och pepparkakor. Julklappar ska inhandlas och julmaten ska förberedas. Men jag älskar ju julstressen, så jag blir bara lycklig när jag tänker på allt. Haha...

/Anna

Svampbob Fyrkant

Blev precis jättelycklig eftersom jag insåg att det är Svampbob Fyrkant-marathon på Nickelodeon typ hela eftermiddagen (minst). Underbar eftermiddagsunderhållnin må jag säga. Dock hinner jag inte se alla avsnitt som sänds idag eftersom jag ska ut till mor min vid fem-tiden. Men men, fram tills dess så vet jag hur jag kommer underhålla mig med iaf! ;)



/Anna

Dumle med pepparksmak!

Har smakat mitt livs första Dumle med smak av pepparkaka. Den var god! Smakar typ som choklad med riktigt mjuk pepparkaksdeg inuti. Tumme upp enligt mig! Denna sort ska det inhandlas mer av! =)


Imorgon bär det av ut till mamma i Roma. Hon fyller ju år idag, men vi ska fira henne imorgon ist. Lite käk, kakor, trevligt sällskap och skitsnack kommer det nog bli! Hittade till slut en bunt med pappersservetter på OBS. Föreställer typ en massa tomtar i skogen. Inte den mest juligaste servetten kanske, men jag valde mellan detta motiv och ett motiv med en massa schackrutade och prickiga grisar som det stod "God Jul" på...

Nu ska jag fortsätta skriva på mitt argumneterande tal om bomullsindustrin. Trevlig fredagkväll..

/Anna

Mumintrollen

Nystädat i lägenheten. Nu är det freeeeeedag! Yey!
Dagen har bestått av ett 2 timmar långt kemiprov och sen lite fysik på det. Drog ut på stan en vända för att hitta en present till mamma. Var lite osäker på vilka servetter jag skulle köpa, så det blev inga.. Dock hittade jag två pepparkaksformar som gestaltar Mumin och Lilla My! Supersöta!!  

Någon mer än jag som älskar dessa figurer? Ser dagens barn fortfarande på trollen i mumindalen förresten? Haha, kommer ihåg hur fruktansvärt rädd jag var för Morran! Varje gång hon kom i bild eller så fort man hörde hennes röst så började jag typ stortjuta. Kommer även ihåg hur jävla tråkig jag tyckte att Hemulen (stavning??) var med sitt förstoringsglas och växter. Haha  

Ska chilla ett tag till. Förmodligen fixa en kopp nescafe också (jag kan inte brygga kaffe, det blir så himla äckligt så jag har övergått till nescafe. Misslyckad? Ja!) eftersom mina ögonlock håller på att ramla ner i golvet. Blev liiiiiiite lite sömn i nättras. Kunde helt enkelt inte somna. När jag väl lyckades så vaknade jag någon timme senare och insåg att jag snart skulle skriva kemiprov och då kunde jag inte somna om.

/Anna

Pappersservetter

Tog mig i kragen och drog iväg till friskis för ett svettigt spinpass. Känns skönt att få rensa hjärnan inför morgondagens kemiprov!

Imorgon efter skolan ska jag uträtta ett par ärenden på stan. Min mor fyller ju år, så måste ju hitta en present till henne, typ. Hon har önskat sig pappersservetter. Tant-varning AB? Så får se om jag hittar några servetter med fint motiv.
 
Men känns liiiiite snålt att bara ge henne en bunt servetter. Fundrade på servettringar, men på Cervera kostar de liksom 299kr för 4st.. Lite mycket kan jag tycka... Så tror att jag ska dra ner en vända till Kränku - där finns det mesta! Eller kanske LaVie. Dom har också en hel del =)
Ska även kolla efter grejer som jag själv vill ha i julklapp. Sånt som jag kan be andra köpa :-)

/Anna

Natt-repetetion

Klockan är snart halv tolv och jag ligger i sängen och övar på mitt svenskatal som ska hållas på måndag. Även fast det är ganska sent så är inte all hjärnkapacitet bortblåst så det är ju nice. Inte heller är jag ett dugg trött, vilket är ett problem. Vet inte vad det är som händer med mig, men under den senaste tiden så har jag blivit desto piggare på kvällarna och tröttare på morgonen.

Tur är väl det att morgondagen är ganska chill. Lite repetetion på kemin. Plugga in det allra sista liksom. Är så in i helvetes jävla trött på dessa satans kolväten, strukturformler och bindningar. Ska bli så skönt när provet är över (på fredag). Sen blir det lite engelska då vi ska skriva på talen (hahahaha det går såååååååååådär för mig...) å sist avslutas skoldagen med en timmes fysik.

/Anna

Tvål

Under dagens kemilektion fick vi göra tvål! Och jisses vad vi fick röra om i vår ister-rapsolja-och-natriumhydroxidlösning för att det skulle tjockna!

Nu hoppas jag, Daniela och Ottil på ett bra resultat så att vi kan ge bort dem i julklappar, som Sture föreslog. Haha! Resultatet återstår att se om typ två veckor då tvålen förhoppningsvis har stelnat och blivit av med sina frätande egenskaper ;) Då blir det dags för att ge den lite färg och luktämnen! Spännande! 

 /Anna


Heja!

Såg precis att jag hade fått en rolig kommentar i min loggbok. "Heja!" Hade Inga-Lill skrivit. Inte direkt ett ord som brukar komma från henne...så det kom lite som en chock! Men det verkar som om hon är nöjd med vårt arbete hittills iaf :-) Först tyckte vi att hon inte brydde sig om vårt arbete, utan bara brydde sig om Projekt Zanzibar. Men vi kanske inte ska se det så, utan ist se det som att hon tycker att vi är så självständiga och toppenbra så att vi inte behöver någon vägledning?

/Anna
 


Ont...!

Har kommit på en sak nu: Jag måste sluta rida med stringtrosor... Ridlektionen gick sådär. Hade lite problem med Rinja i början men sen blev det bättre, så mot slutet var hon riktigt fin! Men hade galet ont i ryggen efteråt! :( Blir så ansträngande för den att sitta ner i Rinjas korta travsteg.  

Har diskuterat julafton med syster. En trevlig pratstund blev det, och vi tror att vi har kommit fram till något bra! Så det kanske kan bli en trevlig julafton i år! Det var ju typ fyra år sedan sist... så kanske är dags? Eller vad säger ni?  

Måste börja göra en önskelista! Har kommit på ett par saker som jag har tipsat mamma om; ridstrumpor, sprayvax till håret och pengar så att jag kan sola solarium så att jag förhoppningsvis blir lite brun till balen och studenten. Sen fyller jag ju år också, så då måste man komma på en massa saker man önskar sig till det. Men vadför klagar jag? ;-)

/Anna

Beck

Sitter och ser på Beck. Det är konstigt. Hur många gånger man än ser avsnitten så blir dom aldrig dåliga! Å Gunvald är ju bara för härlig. Han grannen är inte heller så dum!


Imorgon är det endast en lektion som väntar - ridning. Sweet :-) Sen är man ledig resten av dagen. Får se hur jag ska fördriva den. Blir nog lite plugg och kanske lite pyssel. Måste tanka också!

/Anna

Lussekatter

Sitter och ser på Per Moberg och Den stora matresan på TV. Trevligt även om jag tycker att Per verkar vara ganska otrevlig somer person. Men han är väldigt underhållande att titta på. Skulle vilja se det avsnittet från när han var och spelade in på Gotland. Men eftersom jag inte ar premiumanvändare på tv3 så lär ju inte det inträffa...


Mamma har varit på julmarknad idag så när jag kom hem till lägenheten så hade hon varit här och lämnat en påse med lussekatter. Å stora var dom!! Alldeles mjuka och härliga :-) Det bästa var att man hittar russin lite överallt i dem. Inte bara på de vanliga ställena, asså där mitt i snurren.


/Anna

Halvkul

Söndag. Suck. :( Jaja, det är väl bara att inse att det imorgon kommer vara dags för en ny skolvecka som på fredag avslutas med ett läskigt prov i organisk kemi. Halvkul.

Så det lär bli gaaaaanska mycket kemiplugg denna vecka.. Booooooring.

Är lite halvsjuk och sitter i soffan och tycker synd om mig själv. Ont i huvudet, lite täppt i näsan och dessutom vaknade jag med galet ont i halsen! Större delen av dagen kommer väl spenderas här med kemiboken i högsta hugg. Kanske slänger in en film för att pausa pluggandet lite också.

/Anna

Dubbdäck, check!

Vart en mycket trevlig vända ut till pappsen idag :-) Nu rullar både jag och Adam fram på dubbdäck. Träffade även min fina Oliver som låg och sov i fåtöljen när jag kom hem. Min lilla fina oranga älskling :-) <3


Hur har det gått med kemin då? Åt helvete. Fattar typ naaaaaaada!! Bajs!


/Anna

Ingen motivation

Idag blir det en dag i kemins tecken! Är så sjukt jävla mycket som man ska kunna så jag blir helt snurrig av alla namn och konstiga grejer! Blääh! Ha NOLL motivation också, vilket inte gör det bättre precis...Vill bara sätta mig och sy och pyssla med en massa julgrejer ist. Men det får väl vänta till fredag eftermiddag antar jag.. :'(  


Ska snart bege mig till lägenheten för att hämta upp lite grejer och sen ska jag vidare ut till pappa för att sätta på vinteräcken så att jag slipper vara som bambi på hal is när temperaturen sjunker och det blir halt på vägarna.


/Anna

En effektiv afton

Tänka sig vad effektiv man har varit ikväll!

  • Mitt hyllningstal är typ fixat och klart. Fullt med en massa stilmedel och annat roligt ;) Väntar bara på ett utlåtande från syster.
  • Mina reportage till projektarbetet är i stort sett färdigredigerade och klara att lägga upp.
  • Jag har letat reda på bra fakta till projektarbetet då jag ska skriva om "Frukt och grönt" samt "Dryck"
  • Jag har fått fram en massa fakta om bomull och bomullsproduktionen som jag förhoppningsvis kan få ihop ett bra tal om.

    Bomullsodling

Så då återstår bara kemin..eller bara och bara... :S Men det får bli morgondagens problem tror jag allt! Ska för övrigt ut till pappsen och byta däck då!  

/Anna


Arg

Åhhhh!! Sur, sur , sur!
Skulle precis ladda ner avsnitt 10 av Greys Anatomy (8:de säsongen). Men tror ni inte att det är säsongsuppehåll i USA då???!! Jo, det är klart det är! Så jag måste vänta till den 5 januari 2012! DEN 5 JANUARI!! Det är för i helvete NÄSTA år!! *Arg*

/Anna

Finlir

Sitter och finlirar mitt hyllningstal lite och vad passar bättre än att käka lite choklad under tiden? ,-)  Försöker korta ner det, men det går sådär... Är 900 ord långt, så det känns lite väl...men max var ju åtta minuter, helst skulle man hamna runt fem. Tänker ta och skicka iväg det till syster så att hon kan göra en bedömning. Jag fick ju i veckan läsa hennes helt obegriplia uppsats om något rättsfall. (Typ. Jag fattade inte vad den handlade om ;-) Så då får hon faktiskt ta och läsa mitt tal!

Ute hos mamma var det trevligt och kakorna som jag gjorde blev riktigt goda! Helt klart något som ska göras igen!! =)

/Anna

Ett fall för dator-doktorn?

Öhm...märkte precis att min dator är typ bucklig på undersidan...Är det någon som man bör göra något åt tro? Kanske ska bli ett besök hos dator-doktron? Eller ska jag chansa på att den överlever fram till juni? Det är dock en stor risk!

Fast under tiden så kan jag ju påminna far min att han kan köpa mig en ny egen dator, som han har sagt att han ska göra =) Karin fick ju en dator när hon började gymnasiet och den övertog ju jag när jag började. Dock så började den må dåligt uner förra hösten och till sommaren så packade jag ner den för gott och har inte brytt mig om att återuppliva den. Å eftersom Karin fick en dator, så är det ju inte mer än rätt att jag också får det =)
Undrar vad man ska ha bara!

Sitter förresten och skriver på min hyllning till chokladen. Hela dagen har jag tvivlat på det som jag hittills har skrivit ihop, men efter mycket ändringar och lite finlir så har den gått och blivit liiite bättre.

Funderar dock på om jag bara ska ha detta tal till svenskan och inte till engelskan. Känns inte som ett hyllningstal till chokladen kommer stå sig så högt mot Peter och hans läskiga förväntningar. Då kommer dock nästa fråga; vad ska jag skriva om istället??

/Anna

Svett och kakor

Har varit och kört ett spin baspass på friskis. Fick sitta bredvid en riktig snuskgubbe. Haha. Superkorta shorts så att man typ kunde se rakt upp i härligheten (???) Dessutom svettades han floder. Och då mernar jag verkligen FLODER!! Det droppade liksom inte av honom, utan det rann!!! Då mina damer och herrar är man varm!


Imorgon är det finally fredag! Wiiie! =D Efter skolan ska det införskaffas lite linsvätska och sen ska jag hem och städa lägenheten innan jag drar till Roma och till mamsen :) På "Pernillas Värld" hittade jag ett spännande recept; Knäckliga kanelsnitt.
  
Det stod att de skulle sprida lite julkänsla och det vill jag verkligen ha nu! Så ska testa dessa och återkommer med ett utlåtande imorgon!

/Anna
 

Inte kul

Blir helt jävla snurrig av labben som vi gjorde igår. Ska ju försöka få ihop en lämplig labbrapport på den, men vet inte hur jag ska göra...Fattar inte var i diagrammet man ska kolla, om det är efter 30 sekunder eller om det är i slutet efter 3 minuter. Däremellan går linjerna upp å ner å kors å tvärs. Damp.

Fysiken idag var INTE rolig. Vi började med relativitetsteorin...Typ att även om det tar sju ljusår för en rymdraket att åka till en stjärna så har det ändå bara gått ett år innan den är framme. Va?

/Anna

Plugg i sängen

Snart är Bonde söker fru slut och jag funderar på att gå och lägga mig. Eller iaf ta mig till sängen för att se något nedladdat avsnitt av Grey's Anatomy, GossipGirl ellerTopModel och för att eventuellt skriva lite på mitt hyllningstal i svenska C. Pluggar faktiskt väldigt bra från sängen! Haha


Imorgon är det redan torsdag! Sweet! Det innebär att det snart är fredag vilket är underbart! Dock ska man överleva två kemilektioner, två fysiklektioner, en engelskalektion och ett handledarmöte med Inga-Lill. Men det ska man väl förhoppningsvis klara utan problem?

/Anna

She likes me

Utvecklingssamtalet med Inga-Lill gick braaaa! =) I know she likes me. Hehehehe :-) Hon tyckte iaf att jag var duktig och att jag med min drivkraft kan bli vad som helst. Så det var ju trevligt att få lite sånna lovord från henne. Inte helt vanligt!

Nu ska jag arbeta lite med projektarbetet tänkte jag. Leta lite fakta till område tre och redigera mina reportage lite efter Danielas och Carros feedback =)

/Anna

Banankaka!

Sitter och projketmöte med Carro och Jesscia. Vi har det otroligt mysigt och har ätit Jessicas supergoda banankaka! :-) Det går framåt med projketet, iaf, vilket är skönt =)

Banankaka, dock inte Jessicas.. :)

Snart blir det utvecklingssamtal med Inga-Lill. Hjälp?

/Anna

I rymden finns inga känslor

Har precis sett klart filmen "I rymden finns inga känslor". Den var sjuukt bra och riktigt rolig! Lätt en av de bästa svenska filmerna jag någonsin sett :) Se den om ni inte redan har gjort det (jag vet att jag är efter, den kom ju typ ut förra året...) 
 

Sitter just nu och kollar på lägenheter här i Visby. När gymnasiet är slut hoppas jag på att få ett jobb här någonstans runtom Visby, men jag vill ha en ny lägenhet.

Visserligen bor jag väldigt fint nu. Hyran är låg, bredband och parkeringsplats ingår och det är ett förhållandevis lugnt område. Men jag vill ha ett klokt kök! Inget jävla kombinerat kök/kontor/vardagsrum! Jag lagar aldrig någon mat (kokar max pasta på sin höjd) eftersom jag är LIVRÄDD för den berömda mat-osen. Den är näästan lika läskig som disktrasor! Dessutom vill jag ha en omöblerad lägenhet så att ja verkligen kan känna att lägenheten är min och ingen annans. 

/Anna  

En skruv lös

Hahah, märkte precis en rolig sak: När jag skakar på min dator så skramlar den. HAHA. Fråga mig inte varför jag började skaka på den.. det vet jag inte ens sjäv ;-)

Sedan sist jag uppdateriade har dagen enbart bjudit på reportageskrivande i soffan. Och pepparkakor förståss! Hehe. Är iaf klar med reportaget nu. Skönt! Vet inte vad jag ska göra med resten av dagen, men det löser sig väl. I quess. 

/Anna  

Piss-kurs

Har en sådan grotesk jävla träningsvärk i armarna, rumpan och låren. Jag får seriöst mer träningsvärk av att bära fram hinderstöd och bommar än vad jag får av en vanlig hoppträning. Skumt? Ja!
Dessutom gick fysikprovet åt helvete. Asså jag måste vara dålig. Jag pluggar så in i helvete men ändå så går det inge bra. Jävla piss-kurs.

/Anna

Måndag

Kanske dags för en klok uppdatering från dagen? :-) Löshoppning i morse. Inte så jättehändelserik, förutom att ett par hästar vägrade hoppa samt att jag höll på att bli nedsprungen av Mirage... :-S Dessutom hamnade Diva på sne i spiltan och fick panik. Hon vände hela sig liksom 90 grader åt vänster och eftersom en spilta är smalare än vad den är lång, så fastnade hon typ...Läskigt!
 
Nästa gång väntar iaf dressyr! Trevligt =)

Eftermiddagen bjöd på svenska C, alldeles för många pepparkakor och kanske liiiiite för liiiiiiite fysikplugg... :S Vem vet, det visar sig imorgon! *gulp* Tror att jag ska spendera resten av kvällen genom att se på film eller någon serie. Har laddat hem en film som Jessica tipsade mig om, så får hur hennes filmsmak är! Hemma hos Daniela för snart 2 år sedan var den iaf hemsk. Haha. Hoppas att den blivit bättre! ;-)

/Anna

Yey =D

YEY!! Sitter på svenskan och har precis fått tillbaka min text- och stilanalys som jag har snackat så mycket om här i bloggen. Men men, jag fick mycket beröm för allt slit. "Det går inte att skriva så mycket bättre än vad du har gjort" sa Maggan. Wiiiiiiiieeeee!! =) MVG :-D Så sjukt jävla glad! Måste fira med pepparkakor när jag kommer hem!! Har snart ätit upp halva burken på mindre än ett dygn... :-S Hähä

/Anna


Lång väntetid

Var ju och åt på Packhuskällaren med lite folk tidigare. Det var trevligt med det tog sjuuuuuuuukt lång tid innan maten kom! 1.5 timme fick vi sitta och vänta...Dessutom var det typ folktomt! Så vi var lite lack allihopa där ett tag. Men när maten kom in så höjdes mungiporna :-) 

Imorgon väntar en tung dag. Först ridning där löshoppning står på schemat. Igen! Vill inte! Tråkigt! Blääh! Å efter det är det nästan tre timmars svenska då vi ska skriva på våra hyllningstal. Yey... Dessutom lär det bli en hel del fysikplugg... 

/Anna  


Fars dag

Började dagen med ett spinpass på friskis. Mysigt med lite morgonträning och det känns så himla bra efteråt! =) En massa endorfiner frigörs och man känner sig så full av energi!  

Halv fem bär det av till Packhuskällaren. Blir lite käk med Adam, pappa, Birgitta, farbror m.familj och farfar och Ulla. Detta är pappas och Olof present till farfar, men vi andra får även hänga med på ett hörn ;-)

Längesen jag var på Packhuskällaren! Senast var faktiskt för två år sen, på just Fars Dag för att fira. Mysigt ställe är det iaf! =) 

/Anna  

Damp-Word

Sitter och skriver på mitt sista reportage till projektarbetet. Det går sådär...! Har så himla mycket anteckningar från studiebesöket så det är grymt svårt att begränsa och samtidigt få ihop något bra. Mitt Word fick precis damp och går inte att använda så passar på att blogga lite under tiden ;-)

Har förtärt säsongens första julmust ikväll. De' va' grajja' de'! Smaskens! Överväger seriöst att ha en julmustprovning för att se om jag känner någon skillnad på Nygårdas, Apotekarens och ICA's julmust. Bara för skoj liksom. 
 

Imorgon är det söndag. Den värsta dagen på veckan. Man vill seriöst bara gå och lägga sig och dö i ett hörn varje gång som denna dag står för dörren. En hel skolvecka framför sig. Usch.

/Anna

Pepparkaksmonster

Gjorde precis ett misstag. Jag gick ut i Adams kök, tog en pepparkaka. Tog en till och tog en till. Gick tillbaka in och satte mig i soffan för att fortsätta med fysiken. Men det gick inte. Jag reste mig upp, vandrade ut i köket, öppnade pepparkaksburken och tog två pepparkakor åt gången och mumsade i mig. Sen tog jag en till, en till, en till och en till. Ni förstår mitt problem va? Jag är ett sant pepparkaksmonster.


/Anna

Mardrömmar

Vaknade imorse och kände mig galet illamående, svettig och hade jätteont i magen. Har även drömt mardrömmar inatt...Så kanske inte är helt 100% frisk?


Jag tycker det är konstigt. Jag brukar inte drömma mardrömmar särskilt ofta, men när jag väl gör det så handlar 9 av 10 av drömmarna om andra Världskriget. I nättras till exempel drömde jag om att jag och Karin var hemma i Mästerby. Plötsligt kommer en apstor pluton (eller var det nu heter) och huset omringas av en massa tyska soldater med läskiga vapen osv. De ger oss ett visitkort till ett koncentrationsläger där jag och syster skulle befinna oss inom kort. Kommer inte ihåg så mycket mer, men jag minns att de hade ett sånt fruktansvärt stort psukiskt övertag på mig och Karin. Usch! Vaknade upp livrädd. 

/Anna  

Plugg på en fredag

Trots att det är fredagskväll så har jag ändå inte släppt skolböckerna.. Suck? Har börjat på mitt hyllningstal till Chokladen, passande en dag som denna! ;-) Fysiken har jag givit upp, kommer bara bli frustrerad och panikslagen när jag nu, trött som as efter en hård ;) skolvecka, inte vet hur man ska göra. 

En positiv grej är iaf att jag har pratat med PA-kompaniet AB och det är nu spikat att de kommer att fixa ljud, DJ och elverk till vår, NV09b's studentvagn. Sweet.
 
Student 2008. Stor traktor, liten Karin.

/Anna


Årets första pepparkaka(or)

Å jag som skulle frossa i choklad idag! Tror ni att jag har gjort det? Haha, näää. Det har endast blivit en halv dubbeldaim som jag hittade i kylskpåpet.

Men ska snart bege mig av till Ica Maxi och se vad jag hittar för gott. Men känner mig inte så jättesugen på choklad, mer på nötter typ. Aja, får se vad jag kommer hem med.

Åt förresten säsongens första pepparkaka idag! Eller pepparkakor kanske man ska säga...hehe.

När jag väl har börjat knapra så är det svårt att sluta om inte någon ställer undan burken nämligen. Kanske ska köpa lite glögg och russin och ha riktigt julmys ikväll? :-)

/Anna

Den gick igenom

Sådär ja! Choklad till pappa är inhandlad och bilen gick igenom! Har ju aldrig varit på bilbesiktningen förut, så tvingade pappa åka med ;-) Eller han erbjöd sig faktiskt :) Rätt bra att ha pappa med sig. Han är ju försäljare och kan snacka bort vem som helst.. ;-)

Besiktningskillen var sjukt pratglad. Tror att han var grymt taggad för att det var fredag och för att jag var hans sista offer för dagen. Dessutom flirtade han lite med mig, som pappa sa efteråt; "Han försökte imponera på dig han." Men ingen har väl dött av lite smicker? Huvudsaken var iaf att bilen gick igenom utan någon som helst anmärkning, så nu rullar den ett tag till :-)

/Anna

Chokladens dag

Medan den större delen av världens befolkning har gått runt och tänkt på att det är 11-11-11 idag, så har jag istället gått och tänkt på att det är Chokladens dag ;) Grymt mycket roligare och grymt mycket godare än ett datum som visar samma siffror!!

Mummmmmmms!!

Efter lite fysikplugg nu på eftermiddagen så ska jag bege mig ner till Kränku för att köpa en present till pappa till Fars-dag nu på söndag.

Precis som alla andra år får det bli någon speciell choklad som är lite dyrare. Lite tråkigt att chokladaffären som fanns här i Visby lades ner! De hade ju så himla mycket kul grejer!! Och goda!!  

Klockan 16.00 ska min bil besiktigas. Hoppas att den går igenom ;) Hehe. På tal om bil! Idag var det typ första dagen för mig som jag var tvungen att skrapa bilen från is/frost nu på morgonen. Tror ni att jag hittade isskrapan eller?? Självklart inte! Så det fick bli ett kort i plånboken som fick agera isskrapa...

Fruktansvärt effektivt faktiskt!

/Anna

Snart helg

Yey! Snart helg igen! Vet egentligen inte varför jag ser fram emot den eftersom jag vet att det enda jag kommer göra är att plugga fysik..

Dagens engelska var ett stor skämt. Med det var trevligt och jag har nu beslutat mig om för att även göra talet i engelska C om choklad. (Precis som svenskan) Mitt i allt ståhej så upptäcker jag och Jessica att det Chokladens dag imorgon, 11 november. Stor tumme upp! Jag ska frossa i choklad utan att ha dåligt samvete.

/Anna

Estrar

Idag på kemin gjorde jag och Jessica estrar. Vi skulle få fram lukterna tigerbalsam, ananas och pepparmint. Vi fick fram sur ananas, jenka-tuggummi och något odeffinierbart...


Den varsta lukten för dagen var iaf den sura grädden...Fy fan vad vidrigt den var!

Engelskan var för övrigt hemsk. Vi skulle ha oförberedda tal. Jag skulle tacka för att jag blivit typ chef för ett företag. Eller nått. Kommer ärligt talat inte ihåg. Har typ black out från detta ögonblick.

/Anna

Första reportaget

Yey! Mitt första reportage är klart. Skönt :-) Nu ska jag bara be pappa läsa det och se om han kan hitta något fel. Lantbrukstermer är inte dirket min specialitée ;)
Kvällen har även fördrivits med hjälp av fysikboken. Dock gick tiden väääääääldigt långsam när den boken var uppslagen..Hehe

Ska sova nu. Imorgon väntar kemi och engelska. Inte världens roligaste dag, men jag ska inte klaga =)

/Anna

Ska man komma ihåg allt man lärt sig?

Fysiken var en riktig paniklektion eftersom vi nu har börjat inkludera integraler... Hur ska jag komma ihåg hur man gör det, det var ju 7 månader som vi typ höll på med det!??!! Gaah! Å alla inre krångliga funktioner eller var det nu heter. Så det känns som om det kommer ägnas mycket tid åt fysiken denna vecka...   

Har varit och hämtat upp Jessicas systemkamera eftersom jag och Carro ska göra vår sista intervju 16.00. Ska bli skönt när den är över. :) Är faktiskt typ nästan klar med reportaget om Conny. Stolt. Så då har jag bara ett reportage kvar. Det var mycket lättare att skriva ihop dem än vad jag trodde att det skulle vara, positivt!

/Anna


Måndag

Var ju och klippte mig i Klinte idag. Gjorde inget speciellt, men känns bra att få fixa till kaluffsen lite, den såg för jävla risig ut! Stackars Mia hade dock fått en inflammation på stämbanden och fick inte prata mer än nödvöndigt :( Fast det gjorde inget, för jag var så trött så jag orkade knappt prata själv ;-) 

Imorgon blire fysik och sedan ska jag och Carro ut på vårt sista studiebesök. Nice! Odd Norman, Ejmunds gård är offret denna gång.

Hoppas att de kommer ihåg och vet att vi ska komma...Liiiiiite nervös över detta. Men men, har sett liite filmer från gården på internet så jag ser fram emot att få se allt IRL :-) 

/Anna   


Choklad

Sitter på Svenska C-lektionen och ska skriva ett hyllningstal. Gissa var jag hamnade, jo, på internet läsandes en massa bloggar. Toppen Anna!! Tror dock att jag har ändrat mig angående ämnet. Var ju inne på Den ekologiska bonden men nu tror jag att jag har ändrat mig. En hyllning till chokladen.  

Virginia visade mig just den här bilden och i höll båda på att dö av längtan.. :-)

På ridlektionen hoppade vi...Rinja var svidig och hoppade lite som hon ville. Blev några extra bockningar och sånt också.. Lär ha en ORDENTLIG träningsvärk imorgon!! Nästa gång ska vi ha löshoppning igen. Bläääh! Dessutom väntar ett teoretiskt prov V 50 på allt som vi har gjort och gått igenom. 

Snart ska jag lämna lektionen, ta bilen till Klinte och klippa mig. Nice!

/Anna  

Söndag kväll

Analysen är inskickad och jag har pustat ut. Det som ligger och väntar nu är ett reportage om den ekologiska mjölkbonden som jag och Carro besökte i fredags samt plugg för fysikprovet som kommer nästa tisdag. Inte roligt. Ska även komma på lite ämnen till talen i Sv C och Eng C. Funderade på ett hyllningstal till de ekologiska bönderna i båda fallen. Har ju inte samma lärare, så det är ju bara att översätta. Hehe 

Imorgon väntar ridning. Kommer inte ihåg om det var hoppning eller markarbete som vi skulle syssla med? Bara det inte är longering eller löshoppning så är jag nöjd ;)  
Klockan halv fyra ska jag klippa mig i Klinte, så måste gå tidigare från svenskan, Yey :)

/Anna

Klaaaaaaaaaar!

Tror att min analys är klar nu. 13 sidor, 6606 ord. Jisses. Så jävla skönt. Om tanten inte ger mig MVG så vet jag inte vad jag gör. Eller jo, det vet jag ju, jag skriver ju om den såklart och lämnar in en ny version. Men ni fattar..

Var ju och såg Tintin med älsklingen igårkväll och den var superduperbra! Riktigt rolig och underhållande och jag längtar efter tvåan, för det bör bli en sådan...

Såg ju rätt ofta de tecknade serierna om Tintin när jag var liten, men kom inte ihåg att de var så roliga som filmen var. Fast det kan ju bero på att när jag var så liten så förstod jag inte alla skämten. Dock var det rätt kul att det var många äldre som såg filmen. Eller, med äldre menar jag typ över 15 år. Det är väl ändå tänkt som en barnfilm, eller? Fast många känner nog lite nostalgi och ser den för den skull, därav den förvånandsvärt höga medelåldern.

/Anna

Usch

Usch! Satt och kollade på Världscuphoppningen från Verona. Hästen Hickstead kommer in på banan, hoppar felfritt men helt plötsligt faller en häst ihop och får värsta dödsrycken. Så himla hemskt! Det såg så otäckt ut och kommentatorerna skirker; "Den dör, nu dör den!! Det är något som har brustit!!"

Hickstead hoppar och vinner OS-guld i Peking 2008

/Anna

Måttligt jävla trött

Är måttligt jävla trött på denna satans text- och stilanalys. Är uppe i 13 sidor, Times New Roman, storlek 12, och jag är ännu inte klar. Underbart, undrbart. Kan dessutom inte minnas att jag, på en deadline-dag inte är färdig med ett arbete. Det har aldrig hänt förut!! Vad är det som händer med mig?? :S

/Anna

Begränsning?

Har ägnat snart tre timmar åt min textanalys. Den är låååååååååång! Är upp i nio sidor nu och ännu inte klart. Har sista delen på klimax och sedan hela avrundningen kvar. Och den är så invecklad så det blir minst två sidor till...Min lärare kommer mörda mig? Försöker verkligen begränsa mig, men jag vill inte utesluta några detaljer och dessutom lämnar jag hellre in den överarbetad än underarbetad.

Har till imorgonkväll på mig, så jag tror att jag kommer hinna, om jag slutar sitta inne på facebook och läsa bloggar vill säga...

/Anna

 

Skarpskyttar?

Intervjun med LEVA Kungslador gick också bra, förutom att hon som vi skulle prata med var drygt 35 minuter försenad...Dock så fick jag och Carro varsin kopp gratis kaffe som tröst. Gratis är gott =) Skönt att vi har avklarat 2/3 av våra intervjuer! Gött =)

Himla mysigt ställe var det också! Har faktiskt aldrig varit på LEVA, men efter detta besök så vet jag att detta inte var sista gången. Lite galet dyrt bröd bara, men maten är ju miljövänlig och ändå ganska billig.  

När jag kom hem duschade jag och vädrade min kära jacka, plus mina jeans och mina converse. Nu luktar jag inte ko längre, tror jag iaf... Ska efter detta blogginläg bege mig ut till Min Vän i Viken - Maria. En trevlig fika, mycket skitsnack och helt enkelt ett trevligt sällskap väntar!

Maria har tydligen bakat en ny spännande kaka - Skarpskyttar var namnet. Sökte på google på detta, men det enda jag fick fram var en massa bilder på typ militärer, så jag undrar med spänning över vad dessa kakor kan vara för några! 

/Anna  


Jag luktar ko

Har precis varit ute på ett litet studiebesök med Carro i Eskelhem hos en ekologisk mjölkbonde. Dock var det ingen på gården när vi kom så vi fick gå runt och leta lite. Haha! Iaf så var det jätteintressant och lärorik och vi fick många bra svar!

Vi fick en rejäl guidning runt om i hans nybyggda ladugård som innehöll drygt 70 lösgående kor som mjölkas med robotar. Allt sker numera för det mesta av maskiner i ladugårdar. Det var riktigt kul att se! Har ju varit i en sådan ladugård förut, men det var typ en av de första ladugårdarna på Gotland som hade lösgående kor, så det var ett tag sedan! Vi fick även hälsa på massor av kalvar och se på hans fjällkor! Haha!


Nu luktar vi dock ko... Så min jacka, mina jeans och mina converse befinner sig på vädring...Hoppas att lukten går ur! Jeansen är ju inte så farliga, för de kan man ju tvätta. Det är ju dock svårare att tvätta min jacka... :( Kommer ju kosta flera hundra att kemtvätta isf.. Men men! På med lite parfym nu som en nödlösning, för nu ska vi vidare till LEVA Kungslador!

/Anna

Läääääs!!!

Satan i helvete!! Tappade precis hakan i golvet. Precis som jag sa tidigare skulle jag läsa i min bok, Vindens skugga. Och fick precis reda på ett sjukt avslöjande i boken så att jag inte vet var jag ska ta vägen! My god!
Lääääääs den!! 
 

Är helt uppe i varv! Hur ska jag kunna sova nu liksom??

/Anna

Svettigt

Kvällen har bjudit på ett spinpass på friskis. Trevligt och svettigt =)

Annars har det varit en ganska bra dag. Skolan flöt på bra och gick riktigt snabbt. Imorgon ska jag och Carro ut på två studiebesök som hänger ihop med vårt Projektarbete. Hoppas att det kommer gå bra. Jag är lite nervös faktiskt. Imorognkväll ska jag ut till Maria och fika lite. Hon åker tillbaka till Falun redan på lördag morgon, så man får passa på!

Nu ska jag fortsätta med boken!

/Anna

Bra bok

Fan, boken jag läser börjar bli riktigt bra!! Har iaf kommit till upptrappningen och antar att jag snart kommer läsa mig in i romanens klimax. Hade jag bara haft i uppgift att läsa den så hade det varit hur nice som helst. Men nu måste jag ju var femtionde sida (för att komma ihåg alla detaljer) skriva ner det väsentliga som har inträffat och det är det som gör hela textanalys-arbetet så jobbigt!

Har ännu inte kommit på vad jag ska snacka om i mitt engelska-tal. Jag har fått följande förslag: 

  • Pälsindustrin. Visst, ett riktigt bra ämne, men det är inget som jag brinner för. Jag har ju inte ens en aning om vad som händer i pälsindustrin så det känns som om det kommer bli MYCKET research = jobbigt.

    Fast nu när jag googlade "pälsindustrin" så blev jag lite mer inspirerad till att skriva om det när en massa hemska bilder poppade upp.
  • Barbapapa. Var väl mest på skoj å så, men det hade egentligen varit rätt kul att ställa sig upp och framföra ett sådant oväntat tal!
     
    Dock så har jag ingen aning om vem barbapapa är. Har bara hört namnet och sett bilder på Fannies fysikblock...Haha. Så det bli mycket research det med! Förresten, vad heter Barbapapa på engelska??
  • Att göra samhället mer pensionärsanpassat. Var mest också på skämt och ett ganska tråkigt ämne. Men satt och snackade med en kompis om det rätt länge ikväll.
  • Hur vår mat påverkar miljön. Detta var faktiskt jag själv som kom på. Kan ju kombinera detta med vårt projektarbete som handlar om samma sak. Så då blir det inte så mycket research. Förhoppningsvis.

    Måste isåfall bestämma hur jag ska begränsa mig. Hittade rätt mycket intressant om fisken, men eftersom Jessica ska snacka om musslor så ska jag kanske ta något annat?

För att sammanfatta detta så verkar det mest troligt att jag kommer snacka om pälsindustrin eller om den sista punkten. Gaah! Hatar att vi fick en dag att bestämma oss på!

/Anna  


Idétorka

Trött och lite halvt stressad över bokhelvetet. Fattar inte hur jag ska lyckas få ihop ngt som jag är nöjd med :S
Måste dessutom TILL IMORGON ha bestämt mig om vad jag ska snacka om i mitt engelska-tal. Idétorka? JA!

/Anna

*DUKTIG*

Har intagit sängläge med boken och datorn i högsta hugg! Tänkte mysa ner mig lite under täcket och läsa ett par sidor och skriva ner lite tankar och annat sånt som kan vara bra att ha med i textanalysen *DUKTIG*.

Ikväll tog jag cykeln *DUKTIG*till Maxi. Tur att jag inte fick någon polis bakom mig eftersom mitt baklyse inte lyser särskilt mycket. Eller rättare sagt; det lyser inte alls. Hade ett sånt fruktansvärt sug efter Ekströms Fruktsoppa, så det blev lite sånt och dessutom en liten klase KRAV-bananer *DUKTIG*. Men jisses vad små och gulliga dom var!

MUMS

Kom även på att idag är det första november vilket även innebär att jag och Adam har varit tillsammans i 11 månader. Vart tog alla dessa dagar vägen liksom? Helt sjukt att det har gått så fort! En grej som är riktigt konstig är att det typ inte finns ETT ENDA kort på bara oss två tillsammans, förutom det från Halloweenfesten i fredags. Så därför slänger jag upp det! <3



/Anna

Balklännings-panik

Nu ska jag ta ett snack med hon som ska sy upp min balklänning. Har så svårt att bestämma mig! Det här med att jag ska besluta om vad jag ska ha på mig. Det går ju bara inte...



Vilken modell ska man ha? Med axelband? Utan axelband? Halterneck? Bar rygg? snörning i rygg? Ska kjolen vara vid eller ska den vara ganska tight? Och vilken färg ska man ha?nder ?? Blått är snyggt, men det verkar som om det är många som ska ha den färgen. Jag blir snurrig! Men hon är ju designer och har grym erfarenhet så funderar på att ge henne fria händer.

/Anna

Träningsvärk av lite hinderstöd

Hur är det möjligt att få en sådan enorm träningsvärk i rumpan av att bära lite bommar och hinderstöd fram och tillbaka?! Jag förstår det inte iaf!

För såååå många var det inte och såååååå mycket väger inte varken hinderstöd eller hinderbommar!

Morgonen bjöd på en jävligt trött och svidig Anna. Trodde seriöst att jag skulle dö när det var dags att kliva ur sängen för en fysiklektion. Dessutom fick vi reda på att vi har prov om typ två veckor. SWEEET!! <3 Trodde att jag skulle vara tvungen att ta en tupplur när jag var hemma igen, men istället satte jag mig och läste lite och klockan tolv var jag på medelpass på Friskis. Träffade lilla Frida där. Tyckte det var enormt roligt när hon mitt i passet tar upp sin mobiltelefon och börjar smsa. Hahaha :-)

Nu ska jag ägna mig lite åt min bok. Bytte till Vindens skugga och den verkar såååå mycket bättre än den andra boken. Man förstår till och med vad den handlar om (Y)
Imorgon ska jag och Carro förhoppningsvis ut och snacka med en ekologiskt mjölkbonde i Eskelhem. Tror det kommer bli ganska spännande och även lärorikt och kul!


/Anna

RSS 2.0