Ledig nästa vecka

Wiiiie! Jag är ledig imorgon. Ingen irriterande mobil som ringer fem över halv sex, ingen zombiekänsla som varar fram till det att Karin serverar en kaffe i fikarummet klockan tio i sju trots att man försökt vakna till med Rockklassiker på högta volym och bas (eller inte riktigt, då skulle jag inte palla sitta i bilen;). Det är nice!! 
Känner att det har varit precis lagom att få jobba fem veckor den här sommaren. Trots att jag får fyra veckors ledighet så kommer jag ändå tj'äna 25-30 000 och det är inte så dumt :)

Har dock en jobbarvecka kvar, nämligen v32 men jag vet att den kommer gå skitfort eftersom jag trivs så bra i Tingstäde och allt som man gör under arbetsdagen. Den veckan börjar vi även joba skift igen vilket innabär att produktionen och doppen kommer vara igång fler timmar varje dag än vad de har varit de senaste veckorna. Detta innebär att alla inte kommer behöva samlas i packen mot slutet av dagen eftersom det inte finns något annat att göra. Perfect!  

Morgondagen kommer spenderas ensam eftersom Adam inte har semester längre. Får se vad jag kan sysselsätta mig med. En sak är iaf säker; det behövs en städning i denna lägenhet!

Så det kan jag ju göra på förmiddagen då det ska vara lite mulet tydligen och sen när eftermiddagen närmar sig ch solen förhoppningsvis kommer fram, så ska jag lägga mig ute och pressa lite! Måste ju iaf försöka att bli lite brun iaf även om jag vet att det inte kommer gå...

Blir dock så jävla rastlös av att sola bara så måste hitta något att göra under tiden. Har funderat om jag ska lyssna på "Twilight" som jag sedan länge har haft inlagd på iPoden, dock så har jag inte varit så bra på att lyssna... ;) Eller så får det bli en hederlig bok att läsa! Har faktiskt läst typ tre eller fyra veckor denna sommar vilket är ungefär lika mycket som jag har läst under det senaste året, och då under tvång! Har dock ungefär 1½ bok kvar att läsa ut innan jag kan vara riktigt nöjd med mig själv =) Lånade nämligen ett par böcker i skolbibloteket innan jag gick på lov och jag satte upp ett mål att jag innan sommarlovet var över skulle ha läst ut samtliga böcker. Jag tror att jag kommer lyckas! Applåd för mig!

/Anna  


Ny serie

Spenderar dagen framför datorn som så många andra dagar. Förresten så började fläktarna låta igen, men efter att Adam slog och tryckte lite på datorn så låter den lika lite som en mus :)
Har påbörjat en ny serie. Californication gav jag upp eftersom jag mes led mig igenom avsnitten. Började då på Cougar Town som jag nu har sett klart de två första säsongerna på. Den tredje säsongen är inte nedladdningsbar ännu (?) så behövde en ny att titta mig igenom. Letade igenom Adams alla typ 200 nerladdade serier och hittade slutligen The Vampire Diaries på hans fjärde (!!!!!!!!!!!!!!)tillkopplade hårddisk till datorn. Så nu har jag sett fyra avsnitt. Kan inte påstå att jag är lika fast som Daniela och Jessica är/var men säkerligen är jag en bra bit påväg :)

/Anna

Lite ledighet nu :)

Överlevde gårdagens arbete på bageriet utan större problem trots att Karin var ledig och jag fick joba med tre killar. Undrar hur mycket vaniljkräm jag åt? ;) Hehe..den är så sjukt god så jag kan inte hjälpa det och dessutom var jag garanterat inte ensam om att äta den :)
Dock så fick vi grymt mycket skäll av förmannen Danne eftersom vi hade prodcerat 200kg för lite rabarber-gastrokakor. Eller vi halde liksom tillverkat så många gastrokakor som vi skulle men problemet var att man ska spritsa vaniljkräm över kakorna och sedan strö på 800g rabarber och 90 g socker.

Det var där vi hade missat, alltså vi hade varit snåla och använt oss av 200kg för LITE rabarber och vaniljkräm. I och för sig så vinner ju företaget på det, men det är lite mer synd om kunden som får alldeles för lite rabarber och vaniljkräm på sin kaka!

Igårkväll var jag ensam hemma, Adam var ute. Rätt skönt att sitta och filosofera för sig själv. Slängde på en film på filmduken "American Virgin" men den sög så jag halvsåg den medans jag gjorde en massa annat :)

Nu är jag iaf ledig i 9 dagar innan det är dags för jobb igen. Har hört att det ska bli en hel del värme och sol nästa vecka och det hoppas jag verkligen på!! Kanske blir årets första solning?


/Anna

Rastlös

Jag är fruktansvärt rastlös. Har inget att göra, eller jo det har jag väl, men jag har ingen lust. Nu när jag tänker efter så får jag väl skylla mig själv för min rastlöhet.. ;)

Skönt att det är fredag imorgon. En dag full med rabarbergastro väntar! Idag gjorde vi äppelgastrp och imorgon är det alltså dags för rabarber. Att göra gastrokakor är roligt och det gör att tiden går väldigt fort. Idag har det känts som om vi i stort sett bara hade rast, skönt de! Tror att morgondagen kommer gå lika fort, om inte ännu snabbare - det är ju trots allt fredag och helgen väntar (eller för mig väntar 9 dagars ledighet innan jag ska arbeta igen).

I tisdags så fick jag så galet ont i ryggen, eller rättare sagt snett till höger ovanför svanskotan. Det uppstod när jag stod i doppen och skulle lyfta en full plåt. Helt plötsligt skar det bara till i ryggen och jag trodde att jag skulle gå av. Igår var det likadant. Har känt av ryggen lite idag också men tack och lov blev det bättre så fort man fick igång kroppen. Bilresan påväg ut till Tingstäde var dock hemsk och jag trodde aldrig att jag skulle palla en hel arbetsdag, men det gjorde jag! *stolt* I vilket fall som helst så ser jag fram emot ett par dagars ledighet så att man hinner återhämta sig ;)

/Anna

Äppel/kanel-muffins <3

Idag var Karin ledig eftersom Johan fyllde år. Detta har inneburit att jag bara har arbetat med killar/män vilket jag verkligen uppskattar! Jag vet inte varför men på något sätt känns det lättare eller typ mer bekvämt.  Dock har samtalsämnena varit sådär; diskussioner om förhud, hurvida man har eller inte har smakat på sin egen sperma (och isf, hur smakar det) samt om man fick ligga inättras. Jaja, jag har haft kul idag iaf =)

Gott/äckligt, salt/sött?

Inte att förglömma så gjorde vi till och med GODA muffins idag! Hör och häpna! Stora 140grammare med en äppelklyfta och sen lite socker och kanel som strös över. Så SJUKT jävla goda! Måste sno till mig en andrasorteringspåse! ´Glömde att kolla hur många stick vi gjorde men jag gissar att det blev ungefär 50 st vilket innebär att vi har gjort drygt 2.2 ton äppel/kanel-muffins... 

Dock fasade jag över att få stå och göra pall när fyra andra står och slänger ner muffins i kartonger. Eftersom äppel/kanel-muffins inte har någon topping så måste man inte stapla dem och sen ha massa mellanlägg mellan varje lager, utan nu är det bara att slänga i 25 muffins i en kartong, slänga upp den på rullbandet som går genom tejpmaskinen och metalldetektorn/tiningsdetektorn så att den sen kommer till personen som gör pallen. Är det fyra som står och slänger ner muffins hinner den som gör pall inte med att klistra på innehållsförteckning stämpla och sen stapla varje kartong på en pall.
Hur som helst; på något uderligt sätt lyckades jag ALLTID komma undan så fort det närmade sig min tur att göra pall... Hehe. Ibland ska man ha tur helt enkelt!

/Anna

Enorma mängder

Det blev ett par till morotsmuffins idag med, närmare bestämt 22 356st...Helt otroligt vilka mängder vi pruducerar varje dag! Sick asså! Jag och Karin rev tillsammans 82.6 kg morötter eftersom det saknades några hinkar när trågarna väl satte igång och lägga smet. Till varje kittel (stor grej som man blandar smeten i) går det åt två spann rivna morötter (vilket motsvarar 23.6kg). Idag gjorde vi av med 10 kittlar vilket betyder att vi använde oss av 236kg morötter. 1/4 ton. Galet!! Jag måste verkligen sluta vara en sådan enorm nerd som sitter och räknar på allt!

NERD-VARNING PÅ MIG!!

Visste ni förresten att det är ananas i morotsmuffinsarna förresten? Det visste iaf inte jag förrän jag såg på innehållsförteckningen på packkartongerna =) Dessutom innehåller de 13% morötter.

Imorgon sak vi göra 140 grammare med äppel och kanel. JAG VILL INTE! För de är HEMSKA att packa! Iaf när man gör pall! Man måste vara så jävla snabb! När man sätter in 140 grammarna i ugnarna ska varje smetfylld form väga 151g, eftersom 11g av smeten försvinner när de gräddas i ugnen, så att de väger 140g när de kommer ut. Förlåt för att jag överlassar er med onödig och total ointressant fakta...men jag kan inte hjälpa det! 

Juste! Höll ju på att glömma; Jag lyckades tappa min första plåt idag! Dock var det i packen så muffinsarna var frysta. Vilken jävla tur att jag inte tappade plåten inne i produktionen ;) Brukar bli lite mer kladdigt då...hehe =D Lyckades dock fånga två muffins, de resterande 34 hamnade på golvet och sedan i soptunnan.


/Anna

Back to work!

Så var man tillbaka på jobbet igen. Idag gjorde vi ovala morotsmuffins, närmare bestämt 21 564 st. Inte illa va? Har för mig att varje muffin väger (eller SKA väga) 75 gram. Detta innebär att vi idag har producerat drygt 1.6 ton (!!!?!) morotmuffins. 

Dagens roligaste händelse var när Hampus och Emil stod i produktionen. När Hampus har kört en plåt genom maskinen som fyller formarna med smet så är det meningen att plåten ska åka på ett böjt rullband och sen komma tillbaka till Hampus så att han kan sätta plåten i sticket. Men plåten ramlar av i "böjen" på rullbandet och plötsligt befinner sig massa smet och formar på golvet i en härlig röra... ;) Hampus och Emil stannar hela maskineriet och börjar städa. Vi som står i doppen och ser allt undrar vad tusan de håller på med där inne i produktionen. När smeten är borttagen från golvet sätter Emil och Hampus igång maskinerna igen. Vad tror ni händer? Jo, första plåten som Hampus lägger smet i ramlar ner från rullbandet, IGEN. Så jävla roligt!! Gud vad vi garvade och vrålade: "Hur tycker du att det går då?" till Hampus. Denna fras är den mest använda på bageriet skulle jag tro. Det går inte en dag utan att man inte använder den.

Att vara tillbaka kändes också okej. Det är som allra motigast på söndagkvällen när man inser att man nästa morgon måste gå upp sex timmar tidigare (kvart i sex) än vad man vanligtvis är van vid, men när man väl har kört de långa kilometrarna till Tingstäde, bytt om till bagarkläder och satt sig i fikarummet så känns det helt okej. Eller nej, inte "helt okej", snarare sjukt bra!  

Det regnar och jag sitter inne och kurar i sängen med datorn framför mig. Så himla mysigt! Ska snart slänga på ett (eller ett par snarare) avsnitt av Cougar Town. En sjukt bra och rolig serie för övrigt. Rekommenderas!


/Anna

Fest, middag, jobb

Ord kan såra så fruktansvärt mycket, och sitta i så fruktansvärt länge. Jag blir fortfarande typ knäsvag så fort jag tänker på det.

Igår var det fest. Vi varvade hela appen med "Jag har aldrig"-frågor. Rätt duktigt av oss va?

Vi hann också med en hel del "drick-spel"; Ring of fire, Fuck the dealer, Busdriver, The Drugdealer och ett till som jag inte kommer ihåg namnet på. Kan det kanske vara för att det var det spelet som spelades sist på kvällen? He he... En helt okej kväll alltså.

Snart ska jag och Adam bege oss ut till Slite för att käka middag med Adams morfar och hans sambo/fru(?) Meg. Hade helst velat stanna hemma. Vem fan vill åka ända ut till Slite för att käka liksom? Suck. Kommer ju ta jätteång tid! Vill inte!! 

Imorgon påbörjas vecka 30 vilket innebär jobb för min del. 7-16 jobbar jag den här vekckan, sweet eftersom dagarna tycks gå snabbare när man börjar 7 och inte 8. Har bara 10 jobbdagar kvar, 14 är avklarade. Det måste jag fixa! Kommer dock jobba med riktigt sköna personer den här veckan; Hampus, Karin och Eva, så vi kommer ha det skitskoj, det vet jag redan nu =) 

Jag och Hampus på sommarfesten


Emil och Eva

/Anna  

Jag har gjort det

Nu har jag gjort det som så många pratar om.
Törstig går jag till kylskåpet för att hämta att en loka 33 cl. Gladeligen ser jag att det ligger en där och väntar på mig. När jag skrivar av korken så märker jag att korken har blivit avskruven en gång redan, men eftersom flaskan är full tänker jag; Men det är bara Adam som har öppnat den och sen ångrat sig". Så jag tar en stor klunk och snabbt därefter inser jag att det är ren vodka som jag står och halsar i mig. Nice!  

/Anna

Misslyckad tvättning?

Har haft tvättid mellan tolv och tre. Har lyckats krympa 2 klädesplagg! Duktigt! =) Tycker det är jättewierd eftersom jag följde tvättanvisningarna och tvättade som man skulle. Skumt! Jaja, nu har jag ett linne ist fär en klänning och ett kort linne ist för ett långt linne... 

Ikväll vankas FEST!!! Wiiiiie! Fan, jag vill ner på hamnen och vaska! Hade ju varit grymt nice =D Tror dock inte att så många är sugna att gå ut bara :( Buhuu! Men jag vill, jag vill, jag vill!! 

/Anna  

Skyfall och bio

Har precis kommit hem från en trevlig kväll som spenderats med syster, Johan och Adam.
Vi började nere på Joda dör vädret till en början var fint men helt plötsligt började det vräka ner och åskdunder och blixterna löste av varandra titt som tätt. Det bara forsade ner vatten och jag trodde seriöst att vårt bord skulle flyta iväg men hursomhelt så var det iaf ganska mysigt trots att det regnade in lite på oss där vi satt under Jodas stora parasoll.

Efter maten begav vi oss upp till Borgen och såg den sista delen av Harry Potter. Eftersom jag inte har läst böckerna på länge och knappt kommer ihåg vad som skulle hända, så tyckte jag att filmen var bra. Hade jag nyligen läst boken så hade jag förmodligen blivit asförbannad och tyckt att filmen hade missat många detaljer och viktiga händelser. Filmen var väl kanske inte outstanding, men det är en film som man SKA se och nu har jag gjort det!

/Anna

Jag har gjort det igen...

Har precis skickat efter en beställning av kläder från H&M, precis som jag gjorde förra veckan och typ veckan innan det... Jag handlar alldeles för mycket via postorder! ;) Hehe. Fick precis ett SMS som gladde mig väldigt mycket; mitt H&M paket enbart fyllt med enbart en massa skor har nu anlänt till Ica Maxi och är redo att hämts ut! Blir perfekt med ett par nya skor till imorgonkväll då jag, Adam, Karin och Johan ska käka på Joda och sen gå och se Harry Potter. Nice!

Dagen har spenderats lite överallt. Åkte ut en sväng till Mästerby eftersom jag tydligen trodde att jag skulle kunna hitta på något roligt att göra där? Iaf slängde jag ihop ett par muffins och återvände sen till stan. Värt Anna, värt! Men eftersom jag inte betalar min bensin så ser jag det inte som ett större problem :) Väl inne i stan städade jag upp lite och tog sen cykeln och trampade in till Öster. Var på jakt efter ett skrivblock vars storlek befinner sig mellan A4 och A5. Det fanns inte. Synd om mig eftersom jag då fick köpa ett A5-block vilket känns kommer bli lite litet till dess ändamål. Men men.

/Anna

Parfinalerna är avgjorda!

Har suttit och lyssnat på parfinalen. Banda vann, Grattis grattis :) Vill vara där, känna stämningen, applådera vid suverända kast, darra av nervositet glädjas med vinsten. Men istället sitter jag här i sängen. Fatta vad coolt att få kasta nu på kvällen också, i midnattssolen. Skulle varit enormt kul att få vara med.  


Bild tagen under dagen. Ulrika och Loket

Filip och Frida tog även de hem junior-parfinalen. Så jävla gött! Fan vad jag gläds med dem! Imorgon startar finalerna klockan 15.03, gissa om jag ska sitta klistrad eller inte ;) Det är så sjukt spännande att sitta och lyssna när Ove Järlö kommenterar. Han bygger upp en sådan enorm spänning, gör något som egentligen är helt ointressant till en galet viktig detalj. Hans språk är så grymt målande och man kan riktigt se hur finalen utspelar sig med hjälp av hans röst.

/Anna

Ånger

Ångrar faktiskt att jag inte åkte med till Boden. Har hört att många frågar efter mig, särskilt Frölunda. Fan vad jag saknar dem! Förra året, när ingen annan pratade med mig, när ingen annan ens knappt ville se på mig så fanns de där. Särskilt Frida och Filips mamma. Hon var så himla snäll och gullig mor mig när andra betedde sig som skit! 
 
Just nu håller Filip och Frida på att kasta final. De har första kulan och jag hoppas innerligt att de kommer vinna över Bara. Filip kastar även final i ind. kula imorgon. Fan vad jag önskar att han kommer mosa Jakob! Vill vara där och heja på plats, men nu får man sitta och lyssna på sr.se och läsa alla små notiser de lägger upp.


Grytgöl 2009. Filip blev bäste herrjunior precis som jag blev bäste damjunior.

/Anna

Bakdag

Idag stod det som sagt bakning på schemat. Dock hann vi inte med riktigt allt som vi hade planerat, men en god bit på väg kom vi iaf! Från halv ett till klockan sex stod vi i köket och häll på. Varmt blev det och trötta var vi när vi tillslut packade ihop och började städa.

Dagen började med en extremt komplicerad rabarbercheesecake. Eller den var inte svår att göra, men det var många ingredienser och många olika steg som man skulle följa. Slutresultatet blev iaf GREAT!
Så här såg den ut efter vi tagit ut den ur ugnen. Det var alltså inte en cheesecake som man måste ha flera dygn i frysen. Dessutom var det äkta vanilj i, så smaken var verkligen underbar!


Rabarbercheesecake

Sedan skulle vi våga oss på att göra macarons med smak av pistage. Hittade ett recept igårkväll som jag tycckte skulle vara värt att prova. Dock var det lite jobbigt att skala alla pistagenötter ;) Hade lite ont i händerna efter ett tag och vi fick ta fram nötknäckaren. En rolig sak: Vi hade köpt 200g nötter, men efter det att vi skalat dem så vägde de bara 100g. Självklart visste jag ju att skalen skulle väga en del, men inte lika mycket som själva nötterna!  


Dock så ville smeten inte riktigt sammarbeta med oss, utan den blev väldigt rinnig efter det att vi hällt i de krossade nötterna och den gröna karamellfärgen. Vi förberedde oss på att få en pistageplatta istället för små runda kakor.
Dock så reste sig smeten lite i ugnen och vi kunde få detta som slutresultat:


Mellan macaronsen har vi en chokladblandning gjord av mjölkchoklad och grädde, dock syns den inte så mycket på den här bilden. 

Bullar är ju en självklar sak att baka när man väl håller på så vi hade planerat att testa choklad- och apelsinbullar. Lite kakao och apelsinskal i bulldegen och även lite kakao och ännu mer apelsinskal + alepsinjuice i smörkrämen. De blev verkligen sjukt stora, en del upp mot 15cm i diameter.

De såg dock ut som hundskit när de låg ogräddade i sina formar och smaken var faktiskt inget vidare. De blev lite torra och tråkiga. Inget som jagrekommenderar alltså. 

Sist men inte minst så gjorde vi jordnöt- och chokladkakor. De var extremt lätta att göra, vilket var skönt i slutet av dagen. Dock skulle man ha både jordnötssmör och jordnötter i, men vi körde med enbart jordnötssmör som innehöll småbitar av jordnötter. 


De blev supergoda! Nästa gång ska jag ha i jordnötter, för vem kan inte få nog av det? 

/Anna  
 

Sovmorgon? Vadå?

Hde tänkt att det skulle bli en härlig sovmorgon innan jag tillslut skulle pallra mig upp ur sängen och ta mig till Klinte för att inhandla de sista ingredienserna till mitt och Marias kakbak idag. Men så blev det inte riktigt... Redan när pappa "smög" sig ner för trappen i morse, öppnade ytterdörren, klampade mot postlådan i träskor, gick in genom ytterdörren, åt frukost, borstade tänderna och slutligen startade bilen så var min sovmorgon över och jag var lika vaken som en nattuggla på natten! Kort därefter kommer farfar in på gården för att klippa gräs, säkert bara för att försäkra sig om att jag inte skulle kunna somna om...

Har iaf blivit ett par sidor i min bok nu på morgonkvisten. Ska även sätta på ett avsnitt av den nynerladdade serien Cougar Town och se om den är något att ha!

/Anna  

Still stuck in it

Sitter just nu i min alldeles egna säng i Mästerby. Känns helkonstigt. Det är över ett halvår sen jag sov här sist, närmare bestämt så var det i slutet av December som jag sov min senaste natt här. Wierd. Det gör ont att erkänna, men pappas hus, hemmet där jag har växt upp i, byggnaden som jag aldrig velat flytta ifrån, nu faktiskt skrämmer mig. Jag vet inte om jag gillar att vara här längre. När jag inte var fast i Roma förra sommaren så hölls jag "inspärrad" här. Huset som jag alltid älskat övergick från en trygg plats till ett helvete. Allt var ett helvete förra sommaren. Jag får så jävla dåligt samvete när jag tänker tillbaka på den tiden och hur jag betedde mig mot mamma och pappa. Särskilt pappa. Från att ha varit pappas lilla flicka som gjorde allt han bad mig om, omvandlades jag till ett monster som skrek, grät, teg och var allmänt svår att ha och göra med.



Om jag får barn någon gång så önskar jag att de aldrig ska behöva gå igenom samma sak som jag har gjort/fortfarande gör. Aldrig, aldrig, aldrig ska de behöva uppfatta samma helvetestankar och smärta. Jag kommer vara så jävla uppmärksam på minsta lilla tecken och då kommer jag släpa dem till BUP och dietist. De kommer förmodligen att hata mig mer än någonsin, men förhoppningsvis kommer de en dag att förstå att det jag gjorde bar rätt. 

Det finns så mycket tankar som jag har. Funderingar och händelser som jag skulle vilja dela med mig av. Men orden räcker inte till. Jag vet inte var jag ska börja någonstans. Fortfarande är det alldeles för nära inpå, alldeles för smärtsamt och känsligt. Mina tre dagböcker har jag kvar, i tryggt förvar. De var i dessa som jag skrev ner alla mina tankar som jag hade; hur jag hatade alla i min omgivning, hur ingen förstod vad jag gick igenom, hur jävla ensam och övergiven jag kände mig. Visserligen kan det vara intressant att titta tillbaka i dem om ett par år, men just då, i skrivandets stund så gjorde de mig bara sämre. Under höstlovet 2010 bestämde jag mig därför att sluta skriva, i samma veva mötte jag även Adam och jag slutade upp med att desperat väga mig varje gång jag gick p toa. Jag ville få ett slut på alltihop men jag har fortfarande inte lyckats. Jag är fortfarande fast. 

/Anna  

Dataproblemet hittat

Igår när jag var hemma hos pappa så plockade Adam isär min dator för att kolla upp fläkterna. Mycket riktigt var det de som var felet. Ovanför fläkten finns nämligen en liten skiva som snurrar, denn skiva har blivit böjd förmodigen för tt den har blivit överhettat eftersom jag har min dator så mycket bland täckena i sängen. Iaf; den böjda skivan snurrar därför emot fläkten (eller var det tvärt om) Aja, iaf är det det som låter. Så nu blir det väl bara att lämna in datorn på It Office :) Yey, hur ska ja klara mig? :S

/Anna

Irriterad

Är superirriterad just nu! Fläkten i min skoldator har typ fått damp och låter asmycket, ungefär som en spyfluga fast hundra gånger högre!! Min största undran är om det kommer vara möjligt för mig att få den lagad nu under sommmaren? Hoppas det iaf!

Klockan två ska jag hämta Adam vid båten. Han har varit jätegullig och käpt en bok som jag ville ha:) Kan visa den senare! Sen när jag skjutsat hem honom ska jag ut en sväng till pappa. Middag klockan 17.00 med mummo & moffa.

/Anna

Farande över stan

Länge leve Willys som har morötter i lösvikt! Däremot hade de varken rivjärn eller phiadelphiaost Light... Fick däörför åka till Rusta och hoppas på att de skulle ha ett rivjärn, de hade de inte. Åkte vidare till ÖB, som när jag kommer fram inser att de stängde för en timme sedan. Av någon konstig anledning tror jag att det är fredag idag..:S Då återstår bara Maxis svindyra rivjärn för 59 riksdaler. Jaja, vad gör man inte för att kunna tillverka några morotsmuffins till älsklingen?


Här står de i ugnen, ska snart ta ut dem

Bestämde mig för att göra megamuffins, så det blev bara 7 stycken. Då lär han iaf inte klaga på att dom är små ;)
När jag har tagit ut dem ur ugnen ska de få svalna medan jag sätter på ett eller två avsnitt av The War At Home. Sjukt kul serie! Älskar alla familjens personligheter! Så underbara! Haha



/Anna

Hittills

Vad jag har åstadkommit hittills:


Chokladkolakaka med en bit center i mitten
Ser lite miffo ut eftersom centern rann ut lite. Men sen smakar himmelskt ändå!




Saffransbiscotti i ugnen.
Degen var SKITNICE!! Ska ta ut den nu, låta den svalna och sen snitta den i bitar :) Sen in i ugnen igen.

/Anna

Rivjärn och morötter

Godmorgon! Vaknade för inte allt så längesedan. Ligger kvar i sängen, kollar lite bloggar och ska snart slänga på en serie tror jag :) Skönt att få litre sömn i sig iaf! Men tycker ändå att det var sjukt konstigt att jag inte var det minsta trött igår när jag gick och la mig halv 12.

Dagen ska innehålla mycket bakning för min del! Samt lite chill framför datorn. Blir nog en tur till ÖB och Willys också. Var nämlien på Maxi igår för att köpa morötter och rivjärn för att jag ska göra morotsmuffin till Adam. (Han sa att han ville ha det eftersom Tingstädes morotsmuffins smakar bajs efter de att de har ändrat receptet på toppingen. Nu innehåller den "fejk-ost" istället för den riktiga phiadelphiaosten).
Rivjärnen på Maxi var dock svindyra så hoppas kunna hitta ett billigare på ÖB eller Rusta idag och morötterna fanns bara i typ 5 kilos-påsar! Hallå! Jag behöver 3 dl rivna morötter så vad fan ska jag med en hel påse till!!? Pappa sa dock att Willys kan ha morötter i lösvikt, fanns det inte där skulle det kanske kunna finnas på Atterdags.

Dagens inköpsmål:
           
Ett rivjärn och NÅGRA morötter, inte flera kilo...Hoppas att jag hittar något!

Nu: Ett eller ett par avsnitt av Californication!

/Anna

Kliniskt rent

Nu mår jag bra igen. Berättade inte det förut, men imorse när jag kom tillbaka till lägenheten när jag varit och lämnat Adam vid båten så blev allt JÄTTEJOBBIGT. Jag började storgråta, hyperventliera och blev svimfärdig på samma gång. Men det är nyttigt för mig att vara själv också! Man kan inte alltid räkna med att ha en annan vid sin sida jämt. För att få tankarna på annat håll så började jag städa lägenheten. Köket, toan och sov/Film/Datarummet. Allt. Nu är det skinande rent såklart ;) Hähä, nä men lite snyggare iaf :) 

Eftersom jag drog in till Adelsgatan/Öster vid 10 så hann jag inte städa klart allt. Ville ju börja min shoppingtur när det befinner sig minst turister på stadens gator. Jag får ju panik när det är för mycket folk och kan inte koncentrera min på att intressera mig av kläder då. Det fungerar bara inte! Så en shoppingrunda för mig i Stockholm brukar oftast bli rätt innehållslös för mig. 

Iaf; efter min shoppingrunda återgick jag till städandet ett tag och fram tills nu har jag sysselsatt mig med att beställa skor och kolla recept. Ska överraska Adam med lite gott tror jag =) Vi får se vad jag hittar på! Är kanske inte så himla dålig på att vara själv ändå. Hittils har ju allt gått bra =)

Känner även att mina ögon börjar bli liiiiite trötta och stt mina ögonlock blir allt tyngre och tyngre. Har ju varit vaken sedan klockan halv nio i går morse. Det är sjukt! Och jag har inte gjort det med flit som alla datanerdar brukar göra!  

/Anna   


Tja tja bloggen

Nu ska jag vara sådär "bloggig" och ba:"Tja, tja bloggen" och visa upp vad jag har köpt idag. För tro det eller ej, men jag hittade faktiskt lite prylar! Inte illa för att vara Anna. Jag är faktiskt jävligt stolt över mig själv om jag får säga det själv. Hehe =)


Först: En kalender. Jag vet att många tycker kalendrar är skittråkiga men de hjälper en faktiskt sjukt mycket! Dessutom hittade jag även detta år en kalender som har samma layout som mina två tidigare kalendrar har haft. Trivs bra med den! Svart och stilren runt om. 129 kr på Bokhandeln. Finns även på Bokia för samma pris.


Sen blev det en blå och vitrandig rätt lång klänning från Vero Moda. Riktigt spännande utseende upptill, syns dock lite dåligt på bilden tyvärr. Måste visa den för Karin, är lite tveksam och jag ska behålla eller lämna tillbaka. Den r snygg, men jag vet inte riktigt om det känns som mej.


På Vero Moda blev det även ett brunt skärp.


På Lindex (hakan i golvet, sist jag handlade där var väl åtta år sen eller nått) hittade jag en superdupersöt kjol på barnavledningen. Så fin! Har under hela våren/sommaren varit på jakt efter en rätt basic kjol och nu har jag hittat den! Jag vet att den ser skitskum ut på bilden, men det är för att galgen är så bred och jag visste inte hur jag skulle visa upp den på annat sätt.


Hittade även en halterneck-bikiniöverdel i samma affär. Nice! Lite skönare att ha denna under ett linne, en t-shirt eller klänning ist för min andra bikiniöverdel som har stora kulor överallt. Typ. :)

Det får räcka för nu! Juste! Träffade även på Daniela på staden. Har inte sett eller typ pratat med henne sedan kvällen innan skolavslutningen. Det var längesen det! Har ju fan gått en månad idag! Jaja, kul att se henne var det iaf även om hon var tvungen att skynda ner till båten.

/Anna

Nattuggla

Trodde verkligen att jag skulle ha jättelätt för att somna igårkväll eftersom jag varit så trött under dagen av den anledningen att det inte blev så många timmars sömn under föregående natt. Men tydligen inte! Jag gick och la mig typ halv elva. Klockan halv kvart över fem gav jag upp. Hela natten har jag legat och snurrat runt, tittat i taket och försökt slappna av. Men det har inte fungerat. Jaja, helt illa är det väl inte eftersom jag ska skjutsa Adam till båten snart. Men ändå. Ofta att man inte får en enda blund under en hel natt!


Man kanske har gått och blivit en nattuggla? ;)

/Anna

En dag till belåtenhet

Besöket ute i Roma var till fullkomlig belåtenhet. Mamma är som sagt bra i små mängder och när man får välja när, var och hur länge man vill se henne. Trevligt var det iaf. Vi fikade. Hon hade gjort en banankaka som var ytterst smarrig. Dock hade hon gjort den lagom till att Karin ska komma dit och bo där. Hur smart var det på en skala ett till tio? Tyå minus fem? (Karin avskyr banan). Därför slutade hela kalaset med att jag fick med mig halva banankakan hem. Mums! 

Funderade starkt på att göra om denna kaka i helgen, men eftersom den redan finns färdig i kylskåpet så känns det liiiite onödigt ;)

Fick även den stora äran att agera klädrådgivare till mamsen eftersom hon håller på att packa till Boden. Jag höll på att svimma när hon sa att hon inte ens hade börjat. I vanliga fall är hon nämligen den som packar typ en vecka innan resdatumet. Men det löste sig, jag kom med goda stylingråd (eller nått) och hon verkade nöjd och jag tyckte det var ganska underhållande.

Vi tog dessutom en liten roadtrip till Krampbroboden (Heter Foles mataffär så? Ja, det var ngt liknande iaf) för att kolla, förlåt till alla er ungdomliga läsare nu kommer nämligen en ytterst pinsam tantvarning, efter något som jag kan sy.

Har ju typ klättrat på väggarna eftersom jag inte har haft ngt att göra här i stan under de senaste dagarna. Foleaffären gav oss ingen lycka så vi for vidare på en loppis i närheten (mamma ville se på glas och det var ju baaaaaaara typ en mil dit) och sist landade vi vid Sjonhem backe hos en snäll gammal tant som gav mig extrapris på tre mindre broderier som föreställde en elefant, en zebra och en noshörning på savannen. Kommer bli så sjukt snyggt när de är färdiga och kan sättas upp på väggen hemma uppe på hallen där vi har lite Afrika-tema.

/Anna

Bokmal

Kunde verkligen inte somna i natt. Låg och läste i drygt en och en halv timme och det dröjde sen ända till fyra, halv fem innan min hjärna äntligen slocknade. Vaknade sen klockan 08.25 och kunde inte somna om. Jaja, låg kvar i sängen och läste till ungeför 20 i elva. Herre gud vilken läsnerd jag har förvandlats till under de senaste dagarna. Har snart läst ut min tredje bok (på engelska!). Inte illa inte illa!


En riktig bokmal har jag blivit! Det lär väl gå över snart, men det varade några dagar iaf ;)  

Framåt halv ett, ett tänker jag bege mig ut till Roma med goda förhoppningar! Hoppas på lite regn och ruskväder så att jag och mamma kan sitta och mysa med en kopp choklad eller något. Vad gör man inte för familjefreden?

/Anna


Whisky

Nu väntar det alldr sista avsnittet av Ugly Betty! Känns så konstigt att serien är slut sen. Vill ju liksom inte lämna Betty nu!! Har börjat ladda ner Californication så att jag har något att se sen :) Hörde av syster att den var asrolig så jag hoppas på att det går att lita på henne :)

Jag överlevde farfars kalas. Som vanligt blev de lite runda under fötterna..Glömde dock att varna Adam om det innan, men han verkar må bra och inte drabbats av några större men för livet. Ulla gav mig till och med en kram innan vi åkte. Detta har ALDRIG hänt förut. Förklaringen: Whisky!


/Anna

Snart är det dags för kalas

Ska snart bege oss ut till Mästerby för att fira min farfar. Klackarna i taken, fan vad kul det ska bli! NOT!


Imorgon ska jag iaf ut till mamma i Roma och umgås med henne ett tag. Blir alltså ett litet avbrott från allt bokläsande och serietittande. Hon åker till Boden på fredag - Varpa SM, och blir borta ett tag. Nice ;) Så vi får se vad hon och jag hittar på. Kanske blir det en tur till mummo och moffa. Skulle behöva lämna mitt kontonr till moffa eftersom han vill ge mig pengar eftersom jag har slutat skolan för i år :) Han är snäll han!  

På Fredag åker även Adam iväg till Sthlm för att träffa några gamla lumpenpolare. Hoppas på soligt väder så att jag kan spendera lite tid på Öster och hoppas på att alla idiotiska turister ligger på Tofta. Sen kan jag ju åtminstonde försöka bättra på min obefintliga bränna...Det slog mig i lördags när jag var ute i Stånga att; Detta är första gången under hela våren/sommaren som jag verkligen är ute i solen. Sjukt! 

Har hittat en suverän bakblogg också! Grymt så många olika kakor och bullar av olika slag man kan baka! Så det blir nog lite bak i helgen också för att fördriva tiden :) 


/Anna  

Huvudvärk

Blev det en tur in till Öster idag? Hehe, nej... Kom ur sängen kvart i ett, läste ett tag, såg på serier, drack lite te, gick ut och solade i en timme innan jag tröttnade/fick värmesslag. Nu sitter jag här i sängen igen och har superduperont i huvudet. Hur resten av kvällen ska slås ihjäl vet jag inte, eller jo, det blir väl serier fram till ett ungefär innan det är läggdags.

Imorgon fyller farfar år så då måste man pallra sig ut til honom också.. Yey. Hatar när han och Ulla fyller år. Dom och deras kompisar sitter och drar snaps/shot efter snaps/shot och blir så jävla pain in the as.

Min farfar klagar också så sjukt myycket! Jag och mamma har länge jämfört honom med Ior i Nalle Puh. Dom har ungefär samma syn på livet. Allt är dystert och jobbigt.  

/Anna

Tråk!

Åhh! Jag har så tråkigt! Vet inte var jag ska ta vägen! Hittills har även denna dag bjudit på serietittande och bokläsande i soffan. Det enda avbrottet jag har haft är att gå på toa, fixa mer te eller hjälpa Adam bära ut kläder till tvättstugan. Exiting! Not! Funderar på om jag ska dra mig in till stan imorgon för att ha något att göra. Kolla lite kläder och sånt skit. Fast jag vet ju redan att jag typ inte kommer att köpa något så jag förstår egentligen inte varför jag ska ta mig in till Öster men...

/Anna

Stångaspelen

Igår var jag, Karin och Johan ute på Stångaspelen och kikade lite. Inte så jätteinspirerande och intressant. Inte heller var det särskillt varmt (det är alltid SVINVARMT på Stångaspelen) ibland var det så att man till och med frös. Banda vann par iaf. Grattis! Eller något?

Igårkväll kom Karin och Johan förbi hos mig och Adam (efter det att vi hade städat i två timmar. Egentligen var det ganska smart att bjuda hit dem eftersom det fick Adam att börja städa. Sen han har flyttat hit har han typ dammsugit fem gånger?) för att laga lite tacos, se på film och ha det mysigt ihop.

Idag var det egentligen tänkt att vi skulle åka till ett kalkbrott och bada. Men jag hade absolut ingen lust eftersom jag inte tar på mig min bikini just nu. Så dagen har spenderats i soffan läsandes en bok och i sängen tittandes på serier. Palla gå ut. Jag kommer vara blekast av alla när jag kommer tillbaka till skolan igen.

/Anna

Kärleksmums!

Äntligen fredag! Wiiie! Nu har jag jobbat i tre veckor och jag har två veckors ledighet framför mig. Så jäkla skönt, fast jag vet att jag kommer bli galet rastlös för jag vet absolut inte vad jag ska göra!

Idag har vi i alla fall gjort kärleksmums (nr 7868, haha helt galet vad man lär sig fort vilka nummer alla olika muffins och kakor har) hela dagen, eller kärleksroute som det står på etiketterna vi skickar till Norge ;) Fick så i packen, doppen, packen och slutligen tvätta gastrobläck med Karin.

Så här ser våra kärleksmums ut typ :) Precis som alla andra grejer från bageriet så innehåller glasyren så in i helvetes mycket socker så att den typ aldrig stelnar även fast man låter den stå i frysen några timmar... Det är liiiiiiite kladdigt när man ska packa dem ;)

Nästa vecka ska de börja göra Lovely-muffins igen och jag får inte vara med :( Dessa är mycket roligare att göra eftersom det är mer pyssel när det kommer till doppningen och så får jag inte vara med! Taskigt!

/Anna


Trött i kroppen

Fy vad skönt att det är fredag imorgon! Är så sjukt trött i kroppen, mina fötter, min axel och min höft ömmar. Det blir svårare att få upp de tunga dörrarna till frysen för varje gång.. haha, väntar bara på den gången som jag blir fast inne i frysen av anledningen att jag inte orkar dra/trycka upp dörren... :S

Idag har vi gjort 90grammare chokladmuffins. Samma som ihår alltså, fast annan vikt. Har även packar kladdkaka och vikt en jäkla massa kartonger inför morgondagen. Klarade av ugnarna för första gången också, riktigt nöjd! :) Form-läggnings-roboten fick dock damp när jag skulle lägga form och började lägga formar överallt där det inte skulle vara formar ;) Hade lite smått panik där ett tag men det gick bra tillslut.

/Anna


Morotsmuffins, sammarbete och megamuffins

Blev inget inlägg igår, glömde bort helt enkelt. I och för sig fanns det inte dirket något roligt att skriva om; vi fortsatte bara med att göra morotsmuffins. Norge vill ha 24 pall. Vilket är 51 (antal muffin i en kartong) * 45 (antal kartonger på en pall) * 24 (antal pallar Norge vill ha inom kort) = 55080 st ovala morotsmuffin. Låter ju jättenormalt, eller hur? ;) 

Idag fick vi börja dagen med Morotmuffins. Blev "bara" drygt 28 stick. (Ett stick är det man ställer plåtarna i. Alla stick rymmer 13 plåtar. Plåtarna som vi använder till morotmuffins rymmer 36 muffins var) Det blev en hel del ändå alltså. Men sen var vi klara med det! NICE! Så nu blir et inte morotsmuffins igen på en vecka eller två...Tre kanske om vi har tur! ;)
Jag och Karin fick efter morotmuffinsen visa vår sammarbete-skills och gå in till lilla linjen där vi gjorde chokladmuffins, 45 grammare. 45 grammare är för övrigt en precis lagom storlek på muffins. Det blir ungefär lika stora som de muffins man göra hemma. Efter några stick med sånna övergick vi till större grejer. 140 grammarna, eller "Megamuffins" som jag kallar dem för. De är stora som ett hus! Min uppgift var att slänga på små chokladbitar i formarna när de hade fyllts med smet och sedan placera plåtarna i sticket. När sticket var fullt körde jag det till en av de fyra stora ugnarna. (Varje ugn rymmer två stick, vilket ungefär motsvarar 4-6 människor ;) Hehe. Det går inte att föneka, jag och Karin sammarbetar super :) !


Detta är pr3cis de muffins vi gör! En liten lagom stor 45 grammare =)

Imorgon ska vi göra tigermuffin och 90grammare av något slag. Kan inte fatta att jag redan har jobbat hälften av mina arbetarveckor nu i sommar. SJukt!

/Anna

Livat i luckan!

Sådär ja! Nu har man fixar matlådor för ett par dagar. Bestämde mig för att testa något nytt. Letade runt lite på Arlakökets hemsida, dom har ju hur mcyket som helst! Detta tyckte jag verkade gott och intressant att testa :)
http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15901 Blandade även ner en burk med svamp också och kryddade med salt och svartpeppar. Mumma! Hade glömt bort hur roligt det var att laga mat, så har letat upp fler andra maträtter som jag skulle kunna tänka mig att äta :)

Fy fan vad vi har garvat idag på jobbet. Vi som jobbar 8 till 5 har den här veckan har verkligen så sjukt kul ihop! Iaf jag, Hampus, Karin, Eva och Victor. Thomas hamnade vid kladdkakorna hela dagen, men vi andra hade det riktigt livat i luckan trots att vi fick göra morotsmuffins idag igen.
Min motorik har inte heller varit den bästa, i morse var den till och med katastrofal. Tappade muffin efter muffin i doppen men ju längre dagen gick desto bättre blev den. Kanske fortfarande är lite trött sen lördagens festligheter? Troligtvis ja! ;) Alla är nog föresten fortfarande lite trötta efter sommarfesten med tanke på vilka hysteriska skrattanfall och dåliga skämt som har infallit under dagen. För två veckor sedan trodde jag aldrig att jag skulle säga detta men; FAN! Jag vill itne ha semester! Jag vill jobba, jobba och jobba med dessa underbara individer! 

/Anna  

Söndagkväll igen

Och så var det söndagkväll igen. Kan inte förstå hur det kan gå så fort! Dock så jobbar jag bara fem dagar till och sen är jag ledig i två veckor :) Nice! Det värsta är bara att jag inte har någonort aning om vad jag ska hitta på när jag är ledig! Är rädd för att jag kommer ha skittråkigt och bara sitta inne och glo på film. Är ju inte särskilt mycket för att åka till stranden för att sola och bada.

Idag har jag inte gjort mycket. Jag har diskat, sett på Ugly Betty och duschat typ. Kollat facebook alldeles för många gånger också ;) Hehe :)

/Anna

Sommarfest 2011

Å fy fan vilken jävla dag det var igår! Så roligt har jag inte haft på bra jävla länge! Jag fullkomligt älskar alla folk på bageriet och det är så sjukt synd att det förmodligen inte kommer vara kvar till nästa sommar :( Det blev alltså första och sista sommarfesten för mig. Tråkigt, för jag hade verkligen supertrevligt igår! Hoppas snart att Karin kan lägga upp en massa bilder på Facebook så att man får leva sig tillbaka till gårdagen, allt är inte riktigt kvar i minnet... Hähä :)

Klockan 12.45 samlades vi på Öster där vi steg på en buss ut till När och Gangvide farm. Där väntade aktiviteter av olika slag. Deltog man fick man en klädnypa som man sen kunde handla vin/öl/vatten/läsk för i baren. Har fortfarande kvar tre klädnypor i min ficka ;) Hade fem från början men en gav jag tydligen till Hampus och den andra gav jag till dem i baren på Hp5 Heheheheh :)

Vi fick grillat kött med potatissallad, chillade på bryggan, snackade skit, drack och hade det så jäkla mysigt. Lite senare på kvällen satte de på lite dansmusik på ladan där alla dansade och hade skitkul! Jörgen försökte dock pussa mig. Ibland är han läskig. Eller inte ibland, han är läskig hela tiden. Och Hampus var tydligen kåt på mig?'
Klockan 10 gick bussen tillbaka in till stan igen, mot Hamnplan. Bussresan var skitkul. Vi blandade sprit hejvilt, sjöng, pratade och hade det trevlans. Jag och Hampus kom på att vi bor typ ett par hus ifrån varandra när jag är inackorderad på Kittelgatan. Dessutom har han jobbat ihop med Olof, min farbror när han har haft praktik. Världen är bra jävla liten alltså!

Vi gick alla in gratis på Hamnplan. Tina, chefen betalade både inträde och garderob. Nice!! Synd att det är så dålig musik som spelas bara. Det är ju bara en massa "dunka-dunka". Jag vill iaf ha låtar med text så att man kan sjunga med och känna att man äger hela dansgolvet! Gud vad kul vi hade! Dessutom var det inte extremt mycket folk utan bara lagom. :) Det blev sedan en taxi till gråbo.
Fy fan vilka fantastiska timmar det blev och gud så mycket trevliga människor det finns :)

/Anna


Guldstjärna till mig!

Idag har vi tillverkat en jävla massa brownies med chokladtopping och "krokantströssel" eller vad man nu ska kalla det :) Fick stå i både doppen och packen, nice! Slapp produktionen vilket var sjukt nice eftersom det säkert var 30-35 grader där inne idag. Jävlar vad varmt det blir inne bland ugnarna och när det är så varmt ute!

Det inträffade även en sak som jag blev sjukt stolt över :) Jag och Elsie stod och doppade, hon körde maskinen och jag strösslade på krokantbitar. Då kommer Karin och byter av Elsie på Lennys (förman, typ minichef) beordning av den anledningen att jag jobbar snabbare än Elsie och att hon måste bort från doppen för att allt ska gå så fort som möjligt. Hihi, men jag fick vara kvar eftersom jag arbetar snabbare än en anställd som jobbat där i flera år :) 

 
Guldstjärna till mig helt enkelt! =D

Ska snart ställa in lite cider på kylning inför morgondagens sommarfest! Men först väntar ett eller ett par avsnitt av Ugly Betty :)

/Anna

RSS 2.0