Bakdag

Idag stod det som sagt bakning på schemat. Dock hann vi inte med riktigt allt som vi hade planerat, men en god bit på väg kom vi iaf! Från halv ett till klockan sex stod vi i köket och häll på. Varmt blev det och trötta var vi när vi tillslut packade ihop och började städa.

Dagen började med en extremt komplicerad rabarbercheesecake. Eller den var inte svår att göra, men det var många ingredienser och många olika steg som man skulle följa. Slutresultatet blev iaf GREAT!
Så här såg den ut efter vi tagit ut den ur ugnen. Det var alltså inte en cheesecake som man måste ha flera dygn i frysen. Dessutom var det äkta vanilj i, så smaken var verkligen underbar!


Rabarbercheesecake

Sedan skulle vi våga oss på att göra macarons med smak av pistage. Hittade ett recept igårkväll som jag tycckte skulle vara värt att prova. Dock var det lite jobbigt att skala alla pistagenötter ;) Hade lite ont i händerna efter ett tag och vi fick ta fram nötknäckaren. En rolig sak: Vi hade köpt 200g nötter, men efter det att vi skalat dem så vägde de bara 100g. Självklart visste jag ju att skalen skulle väga en del, men inte lika mycket som själva nötterna!  


Dock så ville smeten inte riktigt sammarbeta med oss, utan den blev väldigt rinnig efter det att vi hällt i de krossade nötterna och den gröna karamellfärgen. Vi förberedde oss på att få en pistageplatta istället för små runda kakor.
Dock så reste sig smeten lite i ugnen och vi kunde få detta som slutresultat:


Mellan macaronsen har vi en chokladblandning gjord av mjölkchoklad och grädde, dock syns den inte så mycket på den här bilden. 

Bullar är ju en självklar sak att baka när man väl håller på så vi hade planerat att testa choklad- och apelsinbullar. Lite kakao och apelsinskal i bulldegen och även lite kakao och ännu mer apelsinskal + alepsinjuice i smörkrämen. De blev verkligen sjukt stora, en del upp mot 15cm i diameter.

De såg dock ut som hundskit när de låg ogräddade i sina formar och smaken var faktiskt inget vidare. De blev lite torra och tråkiga. Inget som jagrekommenderar alltså. 

Sist men inte minst så gjorde vi jordnöt- och chokladkakor. De var extremt lätta att göra, vilket var skönt i slutet av dagen. Dock skulle man ha både jordnötssmör och jordnötter i, men vi körde med enbart jordnötssmör som innehöll småbitar av jordnötter. 


De blev supergoda! Nästa gång ska jag ha i jordnötter, för vem kan inte få nog av det? 

/Anna  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0