Söndag

Igår morse klockan 04.40 dundrade Adam in genom dörren, lite sådär lagom halvfull. Bestämde mig för att ta en dag på stranden så att han fick vara bakis ifred. Sagt och gjort! Jag och Maria intog därför Björkhaga med buller och bång och spenderade ett par timmar där. Två dopp i havet blev det men mest låg vi och solade och brände fläsket! :)
 
Dagens planer är inte särskilt många; beställa från HM (redan gjort), ta mig till Annas medelpass på friskis och handla mjölk till mitt proteinpulver! Ska nog ta och läsa en sida eller två i min bok med! 
 
/Anna 
 
 

Väderguru

Solen skiner. Nice! Däremot väntas sämre väder efter helgen, vilket jag fick veta av Vädergurun - den kalsongklädda bonden i När som jag sålde en jättemix till igår :) 

Jättemix 
 
Som sagt så jobbade jag igår. Det blev ett 10-timmarspass. Längre än väntat alltså. Hade en stor beställning till Lojsta Slott som tog tid och i sista stund ringde min mindre trevliga chef och sa att jag skulle köra införbi Roma och lämna glass till henne. En trevlig prick det där! :)
När arbetspasset närmade sig sitt slut och jag var tillbaka inne i garaget igen så gick en säkring och allt blev mörk och den stora frysen och aggregaten till glassbilarna lade av. Kul! Där stod jag i mörkret och var omringad av glass för säkert en miljon som var på väg att smälta. Heheh. Som tur var kom Patrik och räddade mig! 
 
Idag har jag varit och tränat och ska chilla lite innan det är dags för jobb igen! 
 
/Anna 
 

Första doppet?

Igår tog jag mitt första dopp för denna sommar! Fast eftersom det var i ett kalkbrott så vet jag inte om det räknas? Kallt som satan var det iaf men efter två timmars stekande i solen så var jag bara tvungen att svalka mig lite! Adam var för feg och låg mest och drev runt på den nyinköpta luftmadrassen :) 
 
Idag är det dags för jobb igen. Ska till Hejdeby, Fole, Bro, Endre och så vidare. En ganska tråkig tur men någon måste ju ta dem med :P 
 
/Anna 

Måndag

Har kanske varit lite glest på inlägg nu på sistonde. Förklaringen är att jag har jobbat och varit en del i Roma hos mamma och hon har inget internet :P Igår körde jag Mördarturen. Trots att det är i slutet av månaden och många kanske inte har det alltför fullt på kontot, lyckades jag ändå ragga till mig 93 kunder och sälja för 17 000 :D Rekord^2! Tror nog att det varma och fina vädret hade en viss inverkan. 
 
Har även agerat kattvakt. Aldrig igen säger jag bara. Jobbigare katt får man fan leta länge efter!
 
Fick även damp en dag av att det är så skitigt i Adams lägenhet att jag vek in hans tvätt (som alltid ligger nerslängd i IKEA-påsar på golvet till dess att kläderna blir skitiga igen), damsög av golvet, torkade ut kylskåpet, diskade, slängde massa saker och torkade rent alla köksytorna. 
 
 
Nu sitter jag här och hoppas på regn så att man kan få lite mys-feeling. Har hittat en bra bok, en självbiografi, som jag är lite smått fast i. Horungen heter den. Har ni tråkigt en dag - läs!
 
/Anna 

Varpa

Varpa-SM drog ju igång igår. Och nu har jag precis fått veta att mina Frölunda-polare Frida och Urban är i parfinal imorgon kl 16:30. Gissa vem som kommer sitta fastklistrad i glassbilen lyssnande på SR och körandes genom När imorgon??
Redan i söndags när jag var ute i Stånga och kollade läget på varpafronten blev jag riktigt sugen på att kasta igen. Nu är jag ännu mer taggad. Vem vet, tre års uppehåll kanske var vad som behövdes för att varpa ska bli kul igen?
 
Å nu var jag ju såklart tvungen att googla lite bilder på mig själv. Hehehhe
 
Varpa SM Ronneby 2007
Brons i ind. kula 
Brons i lagkula 
7:a i ind. centimeter 
Ska tilläggas att jag kastade i juniorklassen (16-19 år) och jag själv var 14.. 
 
Varpa SM 2008 Bara 
5:a i ind. kula
Guld i ind. centimetern
Var 15 och kastade mot juniorerna
 
Varpa SM 2009 Grytgöl 
Silver i ind. kula
Guld i par-kastningen 
Guld i ind. centimetern 
4:e plats i damernas lagkula
Utsedd till bäste damjunior 
 
Nästa år, då jävlar! 
 
/Anna 
 

Snart jobb

Ska iväg och jobba om drygt 15 min. Inte så jättesugen eftersom det är svinkallt ute :( Dessutom kan det bli regn vilket medför att det inte är så jätteroligt att sälja glass.. Jaja. Förhoppningsvis är turen klar enligt utsatt tid 20:40 så att jag inte behöver frysa alltför länge :) 
 
I övrigt har det inte hänt så jättemycket idag. Var ute och och tog en tur på p18 i förmiddags och efter det har jag bara slappat och haft det bra! :) 
 
/Anna 

Kak och bak

Idag har jag och Maria haft vår årliga (började förra året ;) "Kak- och bakdag"! 
Det blev superdupergoda cookies, förföriskt goda pistage- och kardemummakakor, riktigt lyckade mazariner samt en inte fullt så kladdig jordnötsbrownie som det var tänkt.   
Kul hade vi i alla fall och vi är över lag väldigt nöjda med våra resultat. Ser redan fram emot nästa års bakdag! =D
 
Har förresten beställt mina båt- och flygbiljetter till Umeå med! =D Den 30/8 lämnar jag ön för att våldgästa syrran och hennes sambo ett par dagar innan hon börjar plugga igen :) Åker hem den 3/9 igen. Hmm...men nu slog det mig att Johan typ inte kommer vara där eftersom det är 2 manna SM den helgen... hahah jaja det går nog bra ändå :) 
 
Imorgon väntar lite jobb. Jobbar även på torsdag fredag och söndag. Kommer vara lite sådär lagom död halv åtta på söndag kväll :P 12-timmarspasset är så äckligt jävla drygt! Men men, har bara två sånna kvar och de ger rejält med cash :-)
 
/Anna 

Måndag

Känns som om jag har hunnit med en hel del idag! :-) *proud*
 
På förmiddagen tog jag en tur på p18-spåret. Inte helt fel! Skönt att komma ut i skogen och tuffa omkring lite. Avstod dock från att göra en repris på gårddagens vurpa :-P Kände att jag klarade mig bra utan den ;) 
 
Lite senare begav jag mig ner mot sjukhuset och blev 300 kr fattigare. Fan, nästan så man längtar tillbaka till 2010 då man hade frikort och inte betalade ett skit för att gå dit! Men men, shit happens! Så nu hoppas jag bara att min krämpa blir bättre, annars blir det till att höra av sig till Lotta (läkaren) om ca 6 veckor igen så att mn får komma iväg till en riktig specialist :-) 
 
Kvällen har spenderats i Fole. Leif fyller 54 idag så det var en liten fest. Haha. Helt sjukt vad folk kan supa till på en simpel måndagskväll. Borde egentligen inte bli så förvånad, släkten Olsson är ju ändå släkten Olsson :-P Av mig fick Leif iaf tre påsar Bassettes' vingummi och han var helnöjd! 
Nu tänkte jag se ett avsnitt av Necessary Roughness å sen får vi se om det blir sängen nästa :-) 
 
/Anna 

Stångaspelen 2012

Vart en dag på Stånga idag med mamsen. Riktigt trevligt även om det var GALET KALLT! Under all de år som jag varit med ute på Stånga (från 03 till nu i år) kan jag inte minnas att det någonsin har varit så kallt som det idag var. På med jeans och jacka och ändå satt jag där och frös när finalen gick av stapeln. Banda (min klubb) ställdes mot Frölunda. De sistnämnda tog hem segern och det var de väl värda! 
Urban, Björn och Robban
 
När jag kom tillbaka till stan tog jag mig till p18 spåret för att vara lite hurtig. Tror ni inte att jag snubblar, ramlar, fyser med längs gruset och skrapar upp lite av höften, axeln och ryggen? Hehe, fan så snyggt det måste ha varit! Det första som for genom mitt huvud när jag insåg att jag ramlat var:
1. Satan! Höll mina byxor? (Fullkomligt älskar dem! Supersnygga och supersköna.) 
2. Iiiiiihhhh!! Hur gick det med mobilen? (Hade den i handen) 
3. Hmm..har jag skrapat upp min axel och fått in massa grus och skit i såret? 
Man prioriterar helt enkelt lite konstigt ibland :-) 
 
/Anna 
 

Biobesök

Har precis kommit hem från ett trevligt besök på Gråbo Kvarterskrog och därefter en timme eller två i biosalongen. The amazing spider-man var det som visades i kväll. Kalasbra! Humor, dramatik, spänning och lite kärlek. Ett härligt ihopkok enligt min smak alltså!
 
Jobbade även tidiagre idag från 8:45 till 15:00. Hade så jävla få kunder så jag ville bara gå och dö ett tag. Så sjukt tråkigt när man inte har något att göra. Mitt humör blev ju inte heller bättre av att GPS:en inte hade någon mottagning ute i Vallstena så det var en aningens klurigt att komma underfund med vilken väg man skulle ta...Jaja, nästa vecka väntar jobb på ons, tors, fre och sön. Kommer vara sådär lagom död :-) 
 
Får se om det blir en tur ut till Stånga imorgon eller inte. Hade ju varit ganska trevligt faktiskt :-) Men det är ju så låååång! Men skiner solen, då ska jag ta mig tusan ut! :-) 
 
/Anna 
 
 

En helt ok kväll

Då var hälften av veckans arbetspass klara. Kvar återstår nämligen två; Västergarn/Tofta/Ygne/Högklint/Fridhem på fredag och Lokrume/Hejnum på lördag! For åt Slite-hållet idag. Var lite småsegt inne i själva samhället men en helt ok kväll måste jag säga! :-) 
 
Åkte sedan ut till far min för att göra honom lite sällskap :P Vi har ätit jordgubbar och druckit kaffe. Mys! När han gick och sov började jag stöka runt lite i mitt "sy-rum". Är en bra bit påväg att få ordning på allt nu. Jätteskönt! Så snart kan jag börja slutföra alla halvt påbörjade projekt. Har bestämt mig för att allt sånt ska vara klart innan jag påbörjar något nytt. Annars kommer det bli liggande för all framtid. 
 
Om vädret tillåter kommer det bli Björkhaga imorgon. Om inte - en kopp kaffe och skitprat med min vän i viken - Maria. Har även fått order från pappa att dra ner till Stenhuse för att köpa lite jordgubbar så att vi klarar oss till nästa sommar! :-) 
 
/Anna 

Mys

Ligger i sängen och ser på Necessary Roughness, myyyys! Lite halvtråkigt väder ute, men tänkte ändå ta en promenad om en stund :-)
 
Ikväll ska jag och glassbilen bege oss ut till Slite och föra lite oväsen ;) Gårdagens jobb gick bra trots att jag inte gillar att köra i stan. Var dock en dryg timme försenad tillslut, detta på grund av att stadsborna har SJUKT svårt att bestämma sig och tror att jag har all tid i världen fast jag egentligen bara har drygt fyra minuter mellan varje stopp... Dessutom är det svårt att köra in tid i stan eftersom man inte kan gasa så mycket, hehe :-P 
 
/Anna 

En bra start på dagen

Har fått en bra start på dagen! Spinningpass 8:30. Nice. Kände mig otroligt stark också så det var skitkul! :-) Nu sitter jag här och väntar på att solen ska komma till Adams uteplats så att jag kan ligga där och steka lite innan jobbet :-) Börjar inte jobba förrän typ 15:15 så jag kan nog bli ordentligt bränd :-) 
 
Har påbörjat en ny serie förresten! Necessary roughness heter den och jag är fast. Såg ett avsnitt av den på TV förra veckan och insåg rätt fort att det kan vara något att ha :-) 
En liten kortfattad beskrivning: Dani går precis igenom en jobbig skilsmässa och försöker vara en bra mamma åt sina 2 tonårsbarn (som inte riktigt gör vad hon vill att de ska göra) samtidigt som hon ska sköta sitt jobb som  psykolog åt riktigt framgångsrika och kända personer. 
 
/Anna 

Mördarturen

Har jobbat 12 timmar idag eftersom det återigen var dags för Mördarturen nummer 1. Från Hallshuk till Brucebo. Kan inte heller påstå att jag fick världens bästa start på dagen heller ;) Fel på kylagregatet, fel på GPS:en och jag var dessutom tvungen att gå in på lagret och plocka ihop min egen glass att packa bilen med..Jaja, shit happens. Slog iaf mitt personliga rekord! Sålde för 13 papp! =D 
 
Måste även få påpeka att vädret har varit minst sagt varierande! Först mulet, sen regn, tjock dimma, sol, blåsigt, mulet, regn, mulet. 
 
Imorgon väntar ett pass till. Men då ska jag köra i stan så turen är inte så jättelång. Skönt! 
 
/Anna 

Roadtrip del 2

Fårö 
Digerhuvud 
 
Rauk!
 
 
Mer rauk!

Ett helt gäng ;) 
 
Ute vid fyren 
 
/Anna 
 

Roadtrip

Nu så! Har fått tummen ur röven och lagt över lite bilder från mobilen till datorn nu! Så tänkte att jag kunde bjuda på ett par från vår första roadtrip här och nu!! 
 
Hoburgsgubben
 
 
 
 
 
 
Holmhällar
 
 
 
Ekstakusten
 

/Anna 
 
 
 
 
 

Jag är en jävel på smultron!

Tja tja bloggen!
 
Idag har jag plockat smultron med mamsen! Inte heeelt fel! Drygt två liter skramlade vi ihop från Hejnums skogar! :-) Fast det var bara 1,8 liter kvar efter bilresan då jag är en jävel på att äta smultron. Även jordgubbar slinker ner rätt lätt med!
Var ju på lilla Fårö igår! Supertrevligt, synd bara att vädret inte var det bästa. Visst sken solen i början men lagom tills vi placerade oss på Sundersand så blev det typ istid! Väntar än på det perfekta tillfället för att göra årets första dopp.. Hehe..Vi hann iaf med att kolla in alla raukar, fyren, besöka Sylvis Döttrar för lite käk, en tupplur på Sudersand samt en fika på Rute Stenugnsbageri. Sen var vi gaaaaanska färdiga och trötta på roadtrip!
 
Imorgon vankas det jobb. Helt OK!
 
/Anna

Roadtrip to the south

Gud vad trött jag är efter en hel dags farande! Men gudomligt trevligt har vi haft det!

Dagen började med uppstigning klockan 8. Dusch, fixa till sig och frukost framför nyhetsmorgon (finns det något bättre?). Därefter begav jag mig ut på promenad i riktning mot Olssons nere på åkern. Väl framme mötte jag en taggad Maria och en, om möjligt, än mer taggad Anna och strax innan 10 begav vi oss ut på vår roadtripp söder ut.

Första stoppet var Etelhems Krukmakeri där vi drejade varsin skål (?) typ. Galet skoj och jag fick än en gång stor lust till att hoppa på en drejningskurs!

Drejning

Efter en fika begav vi oss ut till När för att leta choklad. Butiken var dessvärre stängd och vi tog sikte mot Folkeryds i Burgsvik för att inta ett mål mat. Mitt val - kall tomatsoppa med kokos - var dock ingen höjdare :-P Dagens mest oväntade var att jag träffade fina Frida där på Folkeryds terass!! Vad är oddsen liksom? Jag och Frida, som snackade som hastigast på balen och nästan inte sett varandra sedan skolavslutningen i nian, springer på varandra i Burgsvik! Haha, kul var det iaf! :-)  

Därefter stryde vi bilen mot Hoburgsgubben där vi lekte riktiga turister och fotograferade typ allt. Har ett par bilder på min mobil (de andra var seriösa med systemkameror) och funderade starkt på att lägga upp några i detta inlägg till dess att jag kom på att min sladd till datorn ligger hos Adam :-P Smart Anna.
Iaf så är Hoburgsgubbens näsa gul detta år. Han har även fått ett par gula ögon!

Snygging!

Efter lite omkringtraskande tog vi bilen till Holmhällar där vi fotograferade ytterligare och lekte (jag stod för leken) på raukarna. Då vi kände oss färdiga började vi vår färd tillbaka norrut. På vägen stannade vi på ett creperie i typ Näs. Rekommenderar inte stället :-P Besöket var mest pinsamt och jobbigt. Hahahha. Dagens bottennapp helt enkelt!
Vi avslutade dagen med en tur längs Ekstakusten (behöver jag säga att kamerorna togs fram för att få Stora och Lilla Karlsö att fastna på bild) och en inhandling på Konsum i Klinte.

Karlsö

Nu ska jag sova för imorgon beger vi oss ut till Fårö redan vid 8:30-tiden! Vi planerar att ta färjan innan alla turister har vaknat :-P På Fårö väntar mer raukar och sevärdigheter, Sylvis Döttrar, en och annan trevlig butik och kanske ett dopp i det blå! Vi får se!

/Anna


Min nya kärlek

Nu sitter jag äntligen här med min nya kärlek! Helt ofattbart hur handikappad man känner sig när man inte har tillgång till en egen dator.
Tack pappa :-) <3
 
Imorgon bär det av ut till Gotlands sydligare delar. Bland annat så ska Hablingbos Creperie, Hoburgsgubben och Etelhems krukmakeri besökas! Jag, Maria och Anna ska leka turister. Lite senare i veckan kommer det förmodligen bli en tripp till Fårö och en annan dag säkert en tripp åt det östra hållet. Roligt!
 
/Anna
 
 

RSS 2.0