Lugn fredagskväll

Kvällen har bjudit på kemiplugg i lugn och ro. Har gått tillbaka till A-kursen och försöker förstå hur man räknar pH och pOH genom att titta i gamla anteckningar och göra lite uppgifter i en A-kursbok som jag lånat på biblioteket. Jag måste säga att kemi är BAJSSVÅRT och APKRÅNGLIGT! 

För att fördriva morgondagn ska det tränas lite på förmiddagen. Nu när jag har köpt ett 3-månaderskort så ska det ju användas frekvent. Åker sedan ut till pappa när eftermiddagen närmar sig. Han ska fixa oljan på bilen och jag måste lämna lite pussel och plocka på mig lite träningskläder. 

Jag och Adam firar dessutom 10 månader imorgon. Vart fan tog tiden vägen????  


Testade förresten den nya marabou-chokladen. Inte den godaste jag ätit, men jag lovar att den kommer ta slut rätt fort ändå. Fast kommer inte köpa den igen tror jag.

/Anna


Trött

Är så sjukt trött. Har varit det hela dagen. Somnade inte förrän halv 2 om inte senare.

Dagen har bestått av kemi, fysik och projektarbete. Tycker att fysiken är så mycket bättre nu ön vad den var i tvåan. Nu förstår man ju faktiskt och dessutom är det mycket roligare! Eller mycket, var väl kanske att ta i. Man kan iaf ta sig igenom en lektion utan att dö nu...

Måste dra och tanka också. Och köpa ett kort på friskis och svettis. Blir tre månader med spinning och jympapass tror jag =) Dessutom måste jag ha godis!! Det är inte varje vecka som det är 4.90 kr/kg på maxi! ;) Är även sugen på att smaka den nya marabou chokladen.

Även fast jag tror att jag inte kommer tycka om den så måste jag smaka ändå :)

/Anna

Superdupermegaglad =D

Jag och Jessica överlevde spinningen! Det var dock jävligt svetigt och extremt jobbigt för benen. Svårt var det också att veta hur hårt man kunde gå ut för att orka ta sig igenom hela passet =) Men vi lyckades utan att varken spy, svimma eller trilla av cykeln! Blir nog så att jag kommer köpa 3månaderskort på både spinning och jympa så att jag har något att göra! =)

Blev superdupermegaglad förut också!! Igår skickade jag ett mail till en som syr upp balklänningar och frågat om hon hade tid och möjlighet att sy min också. Idag fick jag svar och hon sa att hon gärna gjorde det! ASNICE!!!! Så hon bad mig leta efter lite bilder och tänka på hur jag vill att den ska se ut. Nu blir det till att samla inspiration!

Karin och hennes kompisar på balen 2008 =)

Med balen kommer ju också den stora frågan; Vem fan ska man gå med? :S

/Anna


Ett tal rakt in i hörnet

Trodde seriöst att jag skulle spy när jag entrade engelskalektionen idag. Mådde så jävla dåligt över att vi skulle hålla ett tal. Men jag måste säga att Peter får ett plus i kanten för sitt upplägg! Att stå och hålla sitt tal rakt in i ett hörn medan alla andra satt knäpptysta och skrev upp saker som de själva var bra på, var riktigt bra faktiskt =)

Ikväll väntar spinning med Jessica! Hör jag inte av mig ikväll så är det för att jag har dött...
=)

/Anna

Vi utrymmer F-bunkern

Att ha kemi utomhus klockan åtta på en onsdag morgon var något nytt och jävligt kallt. Inte heller förstod vi vad det var som vi höll på med, men det gör vi ju inte annars heller :) Tidningen var där och plåtade oss, så man kanske kommer på bild imorgon...:S SR Gotland var också där och till och med SVT!

Efter det var det projekthandledarmöte ute på norr med Inga-lill. Hon var förvånandsvärt trevlig och jag tyckte det gick bra, förutom att vi har hur mycket tankar som helst, men ändå inte riktigt vet vad vi ska göra...

/Anna


Daaaaaaaah!

Alltså att skriva en analys av vår mediauppgift kan vara den tråkigaste uppgiften hittills! Fans vad segt det är. Känner mig så sjukt flummig också när jag ska sitta här och analysera. Ofta jag satt och tänkte på varför jag gjorde som jag gjorde. Jag gjorde som jag gjorde enbart för att det skulle se snyggt ut, budskapet skulle komma fram och det skulle ligga på en nivå som jag klarade av. Daaaaaaaah!  


/Anna

Tisdag

Då var denna extremt ansträngande skoldag över och jag vet inte hur jag ska fördriva resten av min lediga tid. Var och handlade på Maxi. Släpade verkligen fötterna efter mig och jämförde lite priser bara för att det skulle ta längre tid.


Visste ni till exemepl att man tjänar på att köpa en liten Yes diskmedelflaska än en stor? Literpriset är av någon underlig anledning lägre på den lilla flaskan än den stora! WTF?

I eftermiddag ska jag köra ut till Dharves och köpa ridjackan tror jag bestämt. Men innan dess så måste jag träna ett par gånger på mitt tacktal. Måste skypa med engelskaläraren igen. Skoj! Naaaaaaat!  

/Anna

Frid och fröjd

Har lugnat ner mig lite nu. Vart hyffsad irriterad under svenskan, men nu är allt frid och fröjd. Textade dessutom att skriva ut den omgjorde broschyren här hemma och den blev mycket bättre =) Inga skarvar i bilderna. Toppen!
Ringde till Friskis och Svettis och anmälde mig till torsdagens bas-pass i spinning. Kan bli riktigt spännande, har ju aldrig testat det förut. Antingen dör jag eller så överlever jag. Framtiden är oviss, dock så kommer jag bli en erfarenhet rikare av det! Om jag inte dör då vill säga... :)

/Anna

De bästa timmarna

Kan inte fatta hur två timmar och 45 minuter i stallet kan gå så fort! De bara flyger förbi och är garanterat de bästa timmarna jag har under skolveckan! Tänk om alla lektioner kunde gå lika fort och vara lika roliga. De' hade varit något de'!
Idag stod det som sagt lite cavaletti på schemat. Fick rida Rinja igen, mysigt. Lektionen avslutades sedan med hoppning över ett litet hinder (det var dock det högsta hinder som jag någonsin har tagit mig över). Gick skitbra!

Eftersom vi övat mycket lätt sits idag så lär jag ha ordentligt ont i mina lår imorgon...Kan bli spännande att se om man kommer upp ur sängen eller inte.

/Anna

Nedförsbacke!

Å så var det söndag igen. Sitter och lyssnar på nrj's webbradio samtidigt som TV:n visar "Ensam mamma söker".

Imorgon är det åter igen en ny skolvecka. Räknade precis efter och vi har nu gått halva tiden till höstlovet. Tjohoo!! =) Så nu är det nedförsbacke till vecka 43, men sen bär det av uppför igen...Fast då är det snart jul så då kan man överleva tack vare pepparkakor, julmust, glögg och allmän julstämning!

På morgondagens ridlektion väntar först ett läxförhör om "Ryttarens sits". Har typ memorerat texten utantill. Ett halvfotografiskt minne är rätt bra att ha :)
Sedan ska vi arbeta med ryttarens lätta sits och vad passar då bättre än att göra det tillsammans med lite cavaletti-bommar på marken?

Sjukt jäkla längesedan jag satt på en häst som sprang över sånna bommar. Inte för att hästen gör ngt speciellt då den springer över (den springer ju bara som vanligt), utan det var mest bara en tanke som slog mig. Kan ju dock bli spännande om jag får rida Rinja som tar liiiite kortare steg än alla andra... Hoppas att hon inte kommer rulla fram över bommarna ;)

/Anna

Jag har besegrat InDesign

Kan det vara så att jag är klar med mediauppgiften? Jag tror fan det! Behöver dock fråga Micke om ett par grejer imorgon, men det ska nog ordna sig =) Fan vad nice! Jag har slitit som ett djur och gjort sjukt mycket hemma. När man har grupparbete så ska ju alla vara deaktiga, men eftersom de två andra i min grupp inte ens hade börjat skriva sin text förra måndagen, då vi hade bestämt att den skulle vara klar, så fick jag väl ta saken i egna händer. Jag vill ju ha ett bra betyg.
Nu återstår bara att man ska skriva ihop en analys om denna broschyr och sen göra en redovisning om den nästa måndag. Sen är vi klara med det momentet. Skönt!

Men jag ska väl inte vara alldeles för lycklig.. Vi har ett helt projektarbete att få in i InDesign också. Skojsigt!  

/Anna

Klintemarknad

Det blev en tidig dag! Steg upp halv åtta för att hinna ut till Mästerby för att städa ur bilen (dammsuga, tvätta golvmattorna och dammtorka instrumentpanelen och allt annat där framme vid vindrutan. Rattmuffen dammar nämligen av sig..) och hinna tvätta lite innan det var dags att ta sig ut till Klintemarknad. 

Där blev det en årlig bakad potatis och självklart lite kola till mig och pappa (visst är jag snäll som delar med mig) =) Blev även lite smakprov av salami också! Riktig fin salami som är svindyr.

Morsade på ett par personer. Gömde mig för andra. Haha, det är så som det ska vara på en marknad ;) Vandrade runt med Adam, Viktor Rebecca och hennes bror ett tag, innan vi kände oss nöjda och avlägsnade oss från marknadsplatsen. Saknade dock att Folkeryds inte var där och sålde! Buhuuu!! 

Återvände sedan till tvättandet i Mästerby ett tag innan jag for in till Terra Nova. Har hållit på med InDesign-uppgiften sedan jag kom in. Typ strax innan fem. Alltså i typ tre timmar. Det går inte fort nej!! Finns inte en chans att vi hade hunnit detta på våra två lektioner. Inte en chans! Och vill man ha det bra så får man väl lägga ner lite av sin fritid på det... 

/Anna   

C-vitamintillskott

Nu kan vi till och med konstatera att Jacobs fysikprov inte kommer vara vare sig roliga eller lätta. Damn!

Efter denna  hemska mardröm gav jag mig ut på jakt efter en ridjacka. Det blev ett besök på Granngården och ett på Dharves. Hittade en riktig fining på Dharves så tror nog att jag kommer återvända dit och köpa den nästa vecka! =)

Har genomfört våra två hemlaborationer i kemi. Var tvungen att dra till maxi för att köpa lite kosttillskott i brustablettform så herre jävlar vad C-vitamintillskott med smak av jorgubb som man har fått i sig idag ;)  

Ville ju inte att tabletterna skulle gå till spillo så jag drack ju upp alla vattenglas, hehe ;)

/Anna

För mycket text

Jag har stött på ett problem. Vi har för mycket text och för lite space på pappret som ska resultera i vår mediauppgift... Eller det kan ju också vara så att det är jag som inte kan programmet tillräckligt bra så att jag inte organiserar bilder och texter på ett smidigt sätt..Det är ju också en möjlighet.

/Anna

Kallt

Sitter i soffan under en filt och försöker att inte tänka på att det är så sjukt kallt i min lägenhet. Har bett min farbror att sätta på värmen, men tydligen har han inte gjort det. Så nu sitter jag här och fryser! Suck.

Blev en liten sovmorgon för mig iaf. Låg och drog mig under tiden som jag spelade "snorbies", som är min nya drog. Sen klev jag upp ur Adams säng, åkte och köpte lite Resource och nu sitter jag i min egen lägenhet. 

/Anna    

Ledig i morgon =)

Har suttit med fysiken en stund. Kommer bli så sjukt skönt nä provet är över! Hoppas bara på att Jacob är snäll och ger oss ett trevligt prov =) Hans matteprov var sådär... men däremot var han extremt givmild när det kom till att sätta betygsgränser. Även om man hade typ 10 fel så kunde man få MVG ändå! Hoppas att han INTE har kommit på bättre tankar ;)

Imorgon är vi lediga! SOFT! Det kommer bli en mycket efterlängtad sovmorgon må jag tro. Måste hinna med lite plugg också. Nu börjar det ramla in en del skoluppgifter som ska genomföras. Är dock så sjukt glad över att jag inte valde att läsa matte E

/Anna


En helt vanlig onsdag

Soffan med en kopp kaffe och Ica's nötmix med russin och tranbär. Mysigt!

Rekommenderas

Hade en liten sovmorgon i morse innan det var dags för kemilabb. Jag och Elin karade oss riktigt bra, nästan. Förutom att vi fick en gul istället för grön lösning, samt en löslighetskonstant som var ungeför dubbelt så stor som den borde ha varit.

Vi sysslade med titrering för att kunna bestämma koncentrationen av Ca(OH)2 med hjälp av lite HCL. Spännande, eller hur! NOT! 

Nästa veckas uppgift i engelska är att skriva ett tal med titeln "Thank you". Jag vet precis vad jag ska skriva om! Hehe =) Tror det kommer bli superbra =)=)=) Dock har jag liiiite panik över att det ska framföras framför HELA klassen. Gillar inte att vi har slagit ihop a och b klassen. A-klassen är läskig. 

Jag och Carro fick även lite gjort på vår projektplan. Det känns som om vi är en bit på väg, trots att vi nu har insett att vi har SJUKT mycket att göra på SJUKT kort tid. Stress, stress, stress.

/Anna

 


Humdidum

Har bearbetat texterna till mediauppgiften lite. Nu återstår bara att få in dom plus några bilder i indesign... Men det får bli ett senare problem!

Är inne på min typ tredje kopp kaffe och klockan är bara 12.20. Hur ska detta sluta? Börjar dock bli liiiite illamående och få ont i magen. Har även ett enormt sug efter kexchoklad, så det blir väl att besöka maxi denna eftermiddag.

/Anna

Speedad

Denna dag ska omvandlas till en pluggdag. Fysik, svenska C, ridning, engelska. Har massor att göra, problemet är bara att finna lite motivation till att verkligen göra dessa saker...
Det känns som om det kommer gå åt mycket kaffe idag...Jag kommer vara helt speedad ikväll!!

Sökte på "speedad" på google och fick upp denna charmiga bild

/Anna

Stilmedel

Har suttit i drygt två timmar och arbetat om min argumenterande text om Sveriges monarki. Margareta ville ha mer stilmedel i den så nu jävlar har hon fått det! Tror jag petade in hela 18 stilmedel så nu är texthelvetet sprängfylld med anaforer, liknelser, metaforer, stegringar, ordlekar, kontraster och retoriska frågor. Men jag är riktigt nöjd med min insats! Yey! 

/Anna  

Självmordsbenägen

I mer än två timmar har jag nu suttit och svettats över detta helvetesprogram - InDesign. Det kan ta sig i röven tycker jag! Totalt helt ologiskt och dumt! Det hade gått lika bra att göra i ett "vanligt" program, typ Powerpoint. Men nej! Nu ska vi krångla till det och få våra elever att vilja begå självmord. Det värsta är att alla andra verkar fatta, utom jag.

/Anna

Bra start på veckan

Har haft en mycket trevlig stud i stallet denna morgon. Fick rida Rinja igen. Att börja veckan med en ridlektion, på skoltid dessutom, är en sån fruktansvärt härlig start. Bra gick det också. Fick mycket beröm, till och med för mina galoppfattningar...(??) Av min förra ridlärare fick jag höra att jag sög på att fatta galopp, men tydligen så gör jag det inte längre. Trevligt. 


Nu tänkte jag sminka om mig så att jag är redo från en lektion i Svenska C, men innan dess tänkte jag kolla lite på fysiken. Det skadar ju inte...

/Anna  

Frustration

Jag gjorde iaf ett försökt att prestera något i Photoshop. Men eftersom jag ALDRIG NÅGONSIN har arbetat med det programmet tidigare och eftersom allt var på engelska så satt jag här som ett enda stort frågetecken och försökte fibrilt att klicka mig någonvart på skärmen. Utan resultat - såklart. Jag blev oerhört frustrerad och stängde snabbt som ögat ner programmet innan en "olycka" skulle inträffa. (Datorn skulle på ett extremt mystiskt sätt bli krossad mot golvet...)

/Anna

Växvärk?

Har ont i hela kroppen. Känns som "växvärk". Eller var det bara min mamma och pappa som sa att jag hade "växvärk" när jag hade ont i kroppen, när jag var yngre? Drygt 10 år.

Var ute i Roma idag och agerade kattvakt åt Lotta. Mamma är ju på Fårö eftersom det är Fårönatta denna helg. Har matat och rastat Lotta litegrann och så lånade jag mammas tvättstuga för att slänga in ett par maskiner tvätt också. Under tiden som tvättmaskinerna var igång så passade jag på att räkna lite fysikuppgifter. Känns som om man har fått lite gjort, även om jag skulle kunna vara mycket mer effektiv. 

Åkte sedan vidare till Mästerby där jag lämnade lite utklädningsgrejer som jag hade under skolfotot. Passade på att leta reda på mitt underställ så att jag inte ska behöva frysa ihjäl på ridningen på måndagmornarna. Det är ju sjukt kallt att bara sitta och glo i ridhuset när den andra hälften av gruppen rider...

/Anna


A drop in the ocean

Har nu sett första avsnittet på säsong 3 av The vampire diaries. Vill ha nästa NU!! I slutet hade de även med "a drop in the ocean" av Ron Pope. Så sjukt jävla fin låt! Kommer ihåg att Frida introducerade mig för den någon gång under högstadiet, typ åttan. Och jag älskar den fortfarande!



/Anna

Myspys på fysiken

Efter en ytterst kort skoldag är man nu hemma igen och ska komma på hur dagen ska spenderas på bästa sätt. Seriöst. Det är mitt största problem just nu; vad ska jag göra av all ledig tid???? Även fast jag knappt går i skolan (känns det som) så är jag ändå jävligt glad varje gång det blir fredag :)  

I skolan hade vi fredagsmys =D på fysiken - Vi skulle hålla på och mäta med laser så vi behövde lite myspys-belysning för att kunna se ordentligt. Men trots att Jacob försökte göra myspys faktorn hög, så hjälpte det inte särskillt mycket... Fysiklabben var krånglig och med tanke på att det är prov nästa vecka så är jag nog inte ensam om att vilja ta livet av mig...


/Anna

Kannan är hel!

Jag höll på att göra det igen. Ta sönder kaffebryggaren alltså. På precis samma sätt som för typ 2,5 vecka sedan... Som tur var upptäckte jag mitt misstag i tid och kannan hann inte spricka. Nice! Så nu sitter jag här med mitt eftermiddagskaffe och myser =)




/Anna

Ingen mer raggsocka!

Åhh vad jag vill ha en ny header! Men jag har ju ingen aning om hur man gör...Varför måste jag vara så inkompetent när det kommer till photoshop och datorer över huvud taget?? =(

Mitt mobilfodral har äntligen kommit! Wiiiiie =) Så nu slipper jag gå runt med min mobil i min gråa "raggsocka" som Jessica så snällt kallade den...

Ingen mer raggsocka för mig nu!

I själva verket var det ingen raggsocka jag hade som fodral till mobilen. Utan det var en mobilväska som jag själv sytt. Grå utanpå, vitt foder inuti och dessutom sydde jag in en kartongskiva så att fodralet skulle bli stabil och motverka eventuella olyckor som skulle knäcka mobilen på mitten.

/Anna

Ointresserad?

Dricker kaffe framför Top Model. Ska försöka komma underfund med fysiken. Det går sådär...Hehe. Har liksom ingen lust att plugga. Jag vet inte om det beror på att jag är totalt ointresserad eller om det är för att jag inte har något skolplugg att göra. Då man har mycket läxor och kommande prov så vet man ju att man måste plugga. Hittills så har jag inte haft så mycket att göra i skolan, så då blir det att man skjuter upp det.  

Skoldagen var seg. Tröttsamt att ha en 2,5 timmes lång håla mellan kemin och engelskan. Kemilabben gick helt okej och engelskan med den skräckinjagande rum-presentationen överlevde man med. Toppen! Först var man mest rädd för Peter, men nu har jag insett att han är ganska rolig. (Men fortfarande väldigt läskig också, såklart!!)

/Anna  

Vidgar mina juice-vyer

Var precis och handlade på maxi. Behövde riskakor! Och lite annat också förståss. Typ rökt påläggsskinka...
Det var extrapris på juice så jag tog mod till mig och kände för att vidga mina vyer, pröva mina vingar och bryta den vanliga trenden: att köpa apelsinjuice med frukkött. Istället kom jag hem med dessa smaker:
 
Apelsin, passionsfrukt, kaktusfikon och apelsin, persika, mango.
Spännande att testa något nytt. Hoppas bara att de smakar gott =)

Blev även en förpackning med grädde som hamnade i min matkasse. Insåg att jag hade en massa ägg i kylskåpet som snart blir gamla, så i eftermiddag ska det göras glass och maränger tänkte jag!

/Anna

Toa-problem

Efter morgonens fysiklektion har man nu slutat för dagen. Funderar på hur jag ska överleva dessa timmar innan min toalett har blivit lagad... Tur att det finns skog här i närheten. Hähä



För en liten stund sedan blev den första eleven i NV09b klar med hela sin inbetalning till studentvagnen. Och det var *trummvirvel* Anna! Me myself alltså! Hehe =) Känns skönt att ha den biten avklarad iaf :) Nu är det bara resten av alla utgifter kvar...Hehe. Notera att jag betalade Studentvagnen själv. Själv. Utan pappa. Värt en vuxenpoäng, tycker ni inte? =) Hehe...

/Anna


Virrpanna

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Vår syo är verkligen great och har koll på läget. NOT!
Sisådär en månad efter det att jag skrivit till henne på It's learning så får jag svar ;P och dessutom svarar hon på ett mejl som jag redan har fått svar av henne, fast då skrev hon från en annan mejladress. Som om inte det vore nog så har vi redan löst frågan som jag ville ha svar på... Hahahha. Det känns liiiiiiiiite oroväckande att hon ska hålla koll på att jag får "rätt" utbildning...

/Anna

InDesign in my ass

Sitter och har Svenska C lektion. Jag och Madde fick damp under genomgången av InDesign...Hehe. Men det är väl bara att ta nya tag och lära sig skiten då vi kommer jobba med den under de två kommande svenskalektionerna. Dessutom kommer vi behöva använda det då vi gör vårt projektarbete. Kul jul!
Vi har iaf kommit fram till vad vår mediauppgift ska handla om: Vi ska göra ett häfte som ger information om kubb och som också raggar folk till 2012 års kubb-VM. Min idé. *Stolt* :)

/Anna

Helg hela veckan

Imorgon är det dags för en ny skolvecka. Men med tanke på mitt schema så kan man nästan tro att jag har helg hela tiden.

Börjar dagen med ridning.


Och efter det blir det Svenska C då vi ska få en genomgång av Indesign och påbörja vårt media-arbete. Jag, Frida och Madde ska skriva om Kubb-VM.

/Anna

Banana-chips

Mår lite bättre nu när jag har fått i mig nässpray och en ipren eller två. Känns som om jag befinner mig i matkoma efter all marknadskola och banan-chipsen som mamma hade köpt till mig. (Jag var ovetandes). 

MUMS!

De låg och väntade på mig i min lägenhet tillsammans med en kasse nytvättade kläder och typ sju par marknadsstrumpor med fina motiv. Min mamma är bra hon :) Hehe

/Anna

Dagens känsla

Dagens känsla:


/Anna

Baciller

Var ute en sväng i Kräklinbo idag. Gick runt lite snabbt, kollade läget, köpte strumpor, kollade in varpakastningen, hälsade på lite folk, köpte kola och åkte sedan hem igen. En kort visit, men det känder bra ändå för det var så GALET mycket folk så man blev helt tokig!!! Fick dock ingen bakad potatis, men det tog jag och Adam igen ikväll då vi beställde från TakeAway.

Nu sitter jag förkyld och helt grötig i huvudet. Måste vara den årliga höstförkylningen som brukar komma smygande då skolan startar och alla baciller hälsar på varandra.

Mår dock lite bättre nu än vad jag gjorde förut. Men jag antar att jag inte kommer vara lika kaxig imorgonbitti då jag vaknar. Det brukar ju kännas värst på morgonen.

Har iaf lyckats fått ihop min rumpresentation till drygt 2 minuter. SCORE!! Har även kollat in fysiken och kemin. Det går framåt!

Resterande delar av kvällen kommer bjuda på film på storbildsskärm. "Friends with benefits" blir kvällens film.

/Anna


Ordbajsar

Min engelskatext går framåt. Ha nu bara 50 sekunder (:S) kvar som jag måste fylla ut med en massa ordbajs (som om jag inte redan har ordbajsat mig igenom hela texten...hehe) Men men, något måste man väl kunna hitta på.  

Ordbajs!

Imorgon bär det av mot Kräklingbo där årets upplaga av Kräklingbo marknad går av stapeln. Adam och jag ska ut en sväng. Tror att det kommer bli trevligt, bara vädret kan hålla sig i skinnet och bjuda på sol och värme.


Resterande delar av helgen kommer nog spenderas med näsan nere i skolböckerna. Det kanske är dags att börja förstå kemin och fysiken?
?

/Anna

Svårt att få ihop något flummigt

Hur fan ska man lyckas få ihop en två minuter lång presentation om ett rum i huset? Man ska ju även göra presentationen klurig så man kan ju inte säga vad som helst och man kan inte beskriva så mycket. Istället måste man göra det hela väldigt flummigt. Har inte fått ihop en minut ens, men redan kan man list ut vilket rum jag har :( Buhu

/Anna

Lost

Vem hade trott att man kunde ta sig igenom hela Lost-serien? Inte jag iaf! När det gick på TV var man helt fast den första och andra säsongen, sen började allt bli flummigt och extremt rörigt. Efter säsong tre slutade jag se. I slutet av sommaren tog jag dock upp Lost-tittandet igen och ska påbörja sista säsongen nu. 17 avsnitt kvar. Det ska jag minsann klara av!


Kan iaf konstatera att Lost är en serie som man måste sträck-se, annars blir man helt lost. HEHE. Det fungerar inte att se ett avsnitt i veckan, som det var när den gick på TV, utan man måste hela tiden hålla på i ett ganska snabbt tempo för att inte glömma alla detaljer och händelser. Ändå vet jag inte om jag skulle rekommendera serien. Visst, den har sina stunder men i mitten av serien börjar man förlyttas mycket i tid och folk är på så många olika ställen. Det är omöjligt att hålla koll på allt!

/Anna

/Anna

Skype och vågor

Tänka sig att jag överlevde Skype-presentationen! Gjorde den idag i skolan eftersom då kunde Peter fixa allt åt mig och jag behövde inte oroa mig för skypes funktioner och att ringa upp honom (vilket är det läskigaste typ!).
Dock så gav han oss en klurig grej till på ons. Vi ska göra en två minuter lång presentation om ett rum i vårt hus. Men! Man ska förvirra lyssnarna så att de inte förstår direkt vilket rum det är man snackar om. Typ göra lite avledande manövrar och sånt klurigt.

På fysiken var det labb som stod på schemat. Vi lekte lite med vågor =)  

Både transversella och...

...longitudinella.

Kan säga att det blev rätt många skratt då jag Jessica och Daniela var gaaaaanska trötta. Det var ju trots allt sista lektionen på en torsdag eftermiddag. Då är det tillåtet med mycket skratt!

/Anna

Soffpotatis?

Då har även jag gjort det berömda spexfotot som man gör sista året på gymnasiet. Grymt!

Börjar inte engelskan förrän 13.20 så smet hem till lägenheten för att chilla lite. Hann att dammsuga och diska innan jag hamnade på soffan framför Doctors! Grymt bra program :) Funderar på om man ska göra något nyttigt eller om man ska ligga kvar här ett tag som en riktig soffpotatis. Livet bjuder på svåra val ibland.


/Anna

Från smart till korkad på ett kick

Efter skolan tog jag en snabb dusch och slängde mig sedan i soffan framför "Svenska Hollywoodfruar" på tv3play.se. Dom är så jävla korkade men galet underhållande! Ligger fortfarande och tittar på dem =)


Dagen börjades med Kemi. För första gången någonsin så förstod jag typ uppgifterna i boken och jag hann med alla också. Undrens tid är inte förbi! Dock så skulle vi labba också. Sjävla labben gick skitbra, men sen när man skulle förklara resultaten så stod det helt still. Helt otroligt hur fort det kan gå från det att man känner sig assmart till helt korkad och efterbliven...
Sen var det håla och slutligen engelska innan denna korta skoldag tog slut.

/Anna


Studentmössan är beställd =)

Var och beställde min studentmössa med Jessica och Daniela idag. Skitkul att man kunde sitta där och designa den hur man ville =) Dyrt blev kalaset också. 1332 riksdaler (mössa plus tröja) Men va fan! Man tar bara studenten en gång i sitt liv så man kan ju inte ha vilket skitmössa som helst ;)

Nu ska jag snart bege mig ut till Mästerby för att plocka ihop lite saker till vårt spexfoto! Planerar att komma ut lagom i tid till fikadags :) Hehe, pappa är ju hemma idag.  På fotot ska vi vara olika nationer och jag ska representera Sverige. Vet precis vad jag ska ha för rekvisita. Kommer bli helnice!


/Anna

Raaaaowwwwrrr

Sitter och ser Idol på TV4 play. Har liiiiite svårt för juryn och tycker att Peter Jihde var en mycket bättre programledare än vad Pär Lernström är. Eller det kanske beror på att Peter är så sjukt het? Kan vara så.  


RAAAAOWWWWRRRRRRRRRRRRR

Imorgon ska det utprovas studentmössor. Tänka sig att det är alla 93-ors tur den här gången. Hur blev jag såhär gammal?

/Anna

Gubbjävel och tårtkalas

Gubbjävel! Hade precis tagit mod till mig och var påväg att ringa upp Peter för att göra min engelskapresentation. Å så loggar gubbhelvetet ut! Vad är detta för stil?

Min farbror fyller 40 idag så blev inbjuden på tårtkalas. Smörgåstårta och fransk chokladtårta till fika. Namnam!

Den franska chokladtårtan.

Var ju där en stund på förmiddagen idag och möttes av en massa fyllebilder på honom uppsatta lite här och var i deras trädgård. Fick mig ett gott skratt minst sagt! En tanke som har slagt mig ganska många gånger är att det nog hade varit grymt kul att festa med min farbror. Synd är att vi (pappa, jag, Karin) inte inte umgås mer med Olof och Anita än vad vi i nuläget gör. 

/Anna

Skrivkramp

Sådär ja! Min argumenterande artikel är klar och jag har skrivkramp! Hatar när man ska producera bra sakr på kort tid så att man inte har tid att låta texten ligga ett par dagar och sedan läsa igenom den igen. Nu har vi i alla fall rast i 20 minuter innan vi ska tillbaka för att påbörja en mediauppgift. Undrar vad det kan innebära! Nästa vecka ska vi få en genomgång av InDesign också.! Kan ju bli ruskigt spännande... jag som brukar vara så bra bra datorprogram å så!

/Anna  


Ingen ridning idag

Har inget Ind.val nu på morgonen eftersom ridläraren är i London. Så nu sitter jag i lägenheten och filosoferar, övar lite på min presentation, ser på "Doctors" och pusslar :) Ang. presentationen så är jag mest nervös över Skype, att det inte ska fungera, eller att jag inte fattar hur det fungerar och jag sitter där och ser Peters läskiga ansikte dyka upp på datorskärmen... :S Ni vet som när man spelar "The maze" och detta ansikte visas:

Då kommer jag flippa ur och stänga av datorn, det är en sak som är säker!  

Under eftermiddagens Svenskalektion så ska det skrivas en argumenterande artikel. Har förberett mig väldigt bra, enligt mig själv så jag hoppas att skrivandet kommer flyta på bra och att jag inte får tidsbrist! Dock tycker jag att skriva ihop en artikel på 90 minuter är ganska lite!!

/Anna

För kung och fosterland!

Sådär ja! Nu var man tillbaka igen efter ett ganska så långt uppehåll =)

Under tiden jag har varit borta har skolan börjat, vi har haft kubbturnering, Polhemolympiaden har gått av stapekn och det har varit fest för Daniela som blev myndig för ett par dagar sedan.

Livet flyter på, likaså skolan. Nu ska jag arbeta lite på min svenska C uppgift. Ska förbereda lite grejer till imorgon då vi ska skriva en argumenterande artikel på 90min. Känns som att det kommer bli tight om tid så därför ska jag vara riktigt påläst och samla mycket fakta och helt enkelt vara så förberedd som det bara går! Det var faktiskt meningen att vi skulle förbereda oss, så tro inte att jag fuskar ;)
Jag kommer att kriga för att monarki ska bevaras!

Vår fina kungafamilj :)

Jag skrev faktiskt ett brev till kungen när jag var liten, och jag fick svar!!! Coolt va! Han fick en liten pärlplatta av den svenska flaggan och så skrev jag att vi i Sanda skola brukade stå och sjunga nationalsången runt flaggstången på nationaldagen. De ni!

/Anna


RSS 2.0