Lördag

Var ju på koll hos tandläkaren igår. Lyckades äntligen snacka till mig en tid hos tandläkaren så att kan kanske kan få göra ngt åt min tand i underkäken som typ är vriden 90 grader. Fult som stryk. Förhoppnibgsvis kan jag få bort det! Dock lär det bli med tandställning...Så då är blir man både synskadad och tvingas gå runt med plåt i käften. Men men, vill man vara fin får man lida pin.

Idag ska det pluggas, pluggas, tränas, och pluggas. Dagen avslutas dock med sprit och förmodligen utgång. Har ju inte varit ute sedan i november hehe. =D
Var ju på scengymnasiets föreställning igår. Rocky, the horror show. Gud vad duktiga dom är och vilken sammanhållning de verkar ha! Goda chokladbollar fick man också :-)
/Anna

Sista kollen

Ska snart iväg till tandläkaren för koll. Den sista innan det kommer kosta skjortan att ens öppna dörren in till väntrummet på tandavdelningen på korpen. Hoppas innerligt att de kan lyssna på mig denna gång och göra något med min fula tand i underkäken. Halva står liksom och gömmer sig bakom en annan tand..


Snart väntar fyra dagars ledighet. Sweeeeeeeet! De ska förgyllas med teater med mamma ikväll, fest imorgonkväll och trevligt valborgsfirande på måndagskväll. Dessutom ska ju en massa pluggtimmar planeras in...Något ljus i tunneln av prov, inlämningar och redovisningar kan jag inte se än...

/Anna

Andas ut

Jävlar i helvete vilken ENORM lättnad!
Har precis kommit hem efter en provning av balklänningen och jag kan ju med enkelhet konstatera att jag absolut inte kommer att behöva gråta i fyra timmar som jag gjorde efter måndagens provning... Vi (eller vi och vi, Malena rättare sagt) har kommit på en bra lösning som ger mer liv i kjolen nu. Skönt!!

/Anna

Förväntansfull

Hyffsat fint väder idag så jag ska snart sätta i linserna och på med tjocktröja och jympadojjor för att gå ut på en promenad runt Terra Nova och Gråbo.



I eftermiddag ska jag köpa mina skor till balen. Sedan ska jag träffa upp Malena på Atelje Anita för att prova min balklänning och fixa längden. Förväntansfull AB!

/Anna

Humdidum

Humdidum :-) Känner mig glad. Glad över att jag har fått en hel del plugg överstökat denna afton. Att linserna skaver som grus i ögonen är ett gott tecken på att man har arbetat flitigt!
Imorgon, eller idag rättare sagt, är det lördag. Första dagen på denna 3-dagars helg. Den ska spenderas med lång sovmorgon, kanske ett pass på friskis (beroende på vad min lår/knämuskel säger). Mot kvällen drar jag mig ut mot Klintehamn och Daniela! Där väntar en grillning i goda vänners lag. Haha, skitpinsamt men måste seriöst kolla upp exakt var hennes hus ligger ;) Annars kommer jag inte hitta. Hehehe
/Anna

Studentplaneringar

Fredag. Finally. Sju veckor kvar till studenten. Soft.

Idag hade vi ett krismöte angående vårt vagnstema. Tydligen dög det inte längre när några kom på att det kommer ta lång tid att genomföra. Så nu har vi ett nytt tema som jag är övertygad om att det kommer bli skitfult. Jaja.

Har planerat min studentmottagning idag. Skönt att ha lite klart iaf. Den kommer gå av stapeln den 10 juni här på Kittelgatan.

Har även eventuellt hittat mina skor till balen. Mamma och Karin tycker absolut att jag ska köpa dem. Jag var dock lite tveksam till priset...Men men, det är ett bra märke så skorna kommer hålla länge. Enligt Karin iaf. Ska nog köpa dem imorgon.
I och med att jag har skorna typ klara så innebär det att jag kan få min balklänning snart. Wiiiiie :-) Men tänk om den är skitful. Haha.

Måste ännu komma överrens om vem jag vill sitta brevid på balen (förutom James då). Fan vad svårt!! :(

/Anna  

Ilska

Små grejer, små kommentarer, små handlingar. Ibland blossas allt upp och blir jättestort och ilskan inom en bara växer och växer. Den vill liksom aldrig ta slut.



Kan jag få slå på någon? Snälla.

/Anna

Glömde ju!

Ska snart lägga ner pluggandet för ikväll och slänga på ett avsnitt av Prison Break! :-D

Glömde ju att säga att vi i projektgruppen idag ett meddelande av en från ABF som vill snacka med oss om vår bok och se om vi kan hitta på ngt tillsammans att göra med boken. Fan vad kul med sån respons!! Undrar vad hon har för planer. Hehe skulle ju inte varit helt fel att få trycka upp boken i fler exemplar, sälja dem för en hundring styck och få lite cash själv =D


/Anna

Vad har hänt

Jahapp och vad har hänt sedan sist?

Red ut i måndags. Hästarna var mer än pigga!! På kvällen var det studentmöte. Ha ha.

Igår var jag och hämtade min studentklänning. Kjolen var ju lite genomskinlig så köpte fodertyg och lämnade den hos en sömmerska förra veckan. Nu hänger klänningen i min garderob. Ickegenomskinlig. Soft.
Fick även reda på att min balklänning hänger typ helt klar hos Malena. Längden ska dock ännu fixas. Så just nu väntar jag på skorna från HM som jag skickade efter i söndags.

Idag har det hänt: Ingenting :-)

/Anna

Negativ energi

Det finns så jävla mycket som ger en negativ energi. Är så fylld av det att jag inte vet var jag ska ta vägen. Måste sluta ta så mycket skit jämt.

Kanske ska ta med en imorgon?

/Anna


Komplicerat

Har ägnat en timme, eller två eller tre...åt min fantasktiska uppsats i engelska. Det enda jag har kommit fram till är; Varför valde jag inte ett lättare ämne att skriva om? Trodde verkligen inte att det skulle vara så galet komplicerat å så svårt att få ihop något bra. Men så fel man kan ha! :-) 


Ska väl börja fixa till mig snart. Typ sätta i linserna så att mina två runda märken på näsroten (från glasögonen) lagom hinner försvinna tills att vi ska bort ikväll. Middag i Follingbo.

/Anna

Städa

Har varit duktig och städat lägenheten idag. Kom även ihåg att vattna mina blommor.. Det behövdes om man säger så...hehe ;-) Har lyckats döda en växt till.. :S Men palmen lever fortfarande! Stolt! =)


Idag regnar det. Härligt! En bra anledning till att inte behöva gå ut. Istället kan man sitta inne och kura under en filt. Ska bara plugga lite till och sedan ska jag slänga på det senaste avsnittet av Greys och Suburgatory. Kanske ska ta en glass till det...Har ju ett par att äta upp.. Haha! =)

/Anna

Hemglass

Har typ precis nästan kommit in i lägenheten och hunnit landa. Fick städa ut frysen ordentligt för att få plats med 5 kg glass/glass för 400kr/48 "styck-glassar". Fick ju nämligen glassbilens "jättemix" som betalt för dagens timmar i glassbilen.


Inte helt fel måste jag säga! Nu innehåller dock drygt halva min frys en massa onyttigheter. Safe!

Det var alltså Hemglass som jag var på intervju hos igår. Allt gick jättebra och jag fick erbjudande om att hänga med Patrik idag på hans tur. Så kl 15:15 infann jag mig vid Hemglass i Visby och ett tiotal minuter senare drog vi iväg. Patrik styrde bilen mot Hemse. När Hemse var avklarat drog vi vidare till Rone och Ronehamn. (Jävlar vad kor och vad det luktar kor i Rone! Sorry Elin ;) 

Jag fick även köra mellan ett par stopp. Ni som har sett min bil vet ju att den är ganska liten så det var en enorm omställning att gå från min lilla Starlet till den gigantiska glassbilen!! Men kul var det och det gick faktiskt bra. Även när jag skulle backa in på någon uppfart! =D Egobooooooooost! ;D
51 stopp senare var klockan 21:00 och vi stryde tillbaka mot Visby. Så nu ska jag bara köra en tur med den andra delägaren och hoppas att hon är lika nöjd med mig som Patrik var ;-)

/Anna

Genteknik

Usch, varför valde jag att läsa genteknik för? Det har ju blivit svårt nu :( Å prov nästa vecka är det. Försöker skriva en fin sammanfattning på allt. Positivt är dock att jag har insett att jag faktiskt förstår lite mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Det är ju positivt! =D

Dock är det fortfarande mycket som jag inte alls förstår. Men men, det löser sig nog.

Ska ikäll bege mig till mummo och moffa för en fika. Igen. Yey.

/Anna

Intervju och göra stan

God morgon världen!
Har arbetsintervju om en timme. Spännande!

Därefter ska jag ringa lite samtal och göra ett par ärenden på stan. Ska bland annat gå införbi farmors tygaffär (hon äger den inte längre men hon startade upp den) och se om jag kan få hjälp med min studentklänning. Kljolen är ju en aningens genomskinlig så får hoppas att hon har lust att sy in en underkjol.


Ska även köpa ett grattis-kort till Karin som jag och pappa ska skicka då hon fyller år nästa vecka. Å självklart ska jag ju kolla efter vita skor till balen, samt en vit kofta, och smycken. Hittade massa fina matchande smycken av Snö of Sweden på en hemsida. Kostade dock 600-650 kr tillsammans. Vet inte om det är värt det. Fast å andra sidan är 650 kr för ett par örhängen, ett halsband och ett armband från Snö..jävligt billigt. Så kanske slår till ändå =) De är ju ganska neutrala så jag kan ju ha dem ofta även efter balen =)

/Anna

Laxmiddag

Sitter och ser på Top Model Sverige. Final juh! Vet dock inte vem jag hejar på. Båda ser ju likadana ut..?
Pappa har slängt in lite laxfiléer med creme fraiche-sås i ugnen. Låter lovande =) Till det en sallad. Mums. 


Ska efter måltiden dra in till stan. Har lite saker att uträtta imorgon så tänkte att det var bäst att sova i lägenheten ikväll så slipper jag gå upp så tidigt imorgon. Hehe. Jag har ju inte heller några snygga kläder här hemma så det är ju helt klart smidigare att vara på plats i stan. Hoppas det går vägen imorgon bara. Hoppas, hoppas, hoppas!!! =D 

/Anna  

Blåsigt och svårt

Sitter ute i ett mulet och jävligt blåsigt Mästerby. Måste säga att det är en väldans tur att huset är omringat av tujjahäcken, annars hade det säkerligen varit bortblåst vid detta lag.

Pappa är i skogen och håller på att sätta lite tallplantor. Drygt 6000 plantor skulle han sätta. Det lär ta ett tag.. Gissar på att han är klar till på torsdag om han jobbar både för- och eftermiddag.

De är så gulliga när de är små!

Själv sitter jag inomhus och kurar. Har slagit mig ner vid käksbordet för att försöka få lite gjort på min engelskuppsats. Är just nu inne på hur fettmolekylerna bryts ner i tarmen och kommer ut i blodet.

Tar ett tag att förstå även om man läser det på svenska. Att sen formulera om det till engelska tar dock priset i svårighet!

/Anna

Precis som Robert Wells!

Sitter hemma hos pappa. Han står i köket och lagar mat. Det blir en påskmiddag typ. Har inte ätit ett enda ägg (eller annan påskmat för den delen) denna påskhelg så det fick bli ändring på det.


Kallt är det också. Höll nästan på att förfrysa då jag steg in i köket. 16.9 grader. Inte mycket att jämföra med mina behagliga 25 :-D Hehe.

Medan pappa har hållit på att sälja av lite grejer ute på gården (bla annat harven och såmaskinen som han inte har någon användning för längre) har jag spenderat eftermiddagen inomhus. Tvättat, försökt strukturera upp lite i mitt "syrum" som pappa har fixat iordning. Visste dock inte var jag skulle börja så jag klev in, tittade mig omkring, suckade, steg ut, stängde dörren och gick därifrån med förhoppningen om att det kommer vara snyggt och prydligt imorgon!


Hittade även min altblockfljöjt långt nedstoppad i en låda. Moneterade ihop den och spelade en visa eller två från mina flöjtböcker. Fan, man kommer ihåg mer än vad man tror alltså! För att inte ha spelat sedan typ åttan så var jag grym! Kunde ju nästan jämföra mig med Robert Wells, fast på flöjt! :-)

/Anna

Misstag eller ej?

Fick tråkigt i pluggandet så bestämde mig för att göra ett inlägg till :-) Dock vet jag inte riiiiiktigt vad jag ska skriva så bered er på att det mest kommer bli en massa blaha istället för något vettigt!:D
Jag vet att jag har sagt det förut men jag säger det igen; jag kommer äta ihjäl mig på allt påskgodis! Inte bra :( Tur att man var och spinnade imorse :)
Funderar på om man ska ta och göra en kopp kaffe. Snabbkaffe såklart. Får verkligen inte till det med kaffebryggaren! Den vill inte ge mig gott kaffe...så jag kör numera med snabbkaffe.
Kan inte bestämma mig för om jag har gjort ett misstag eller inte. Köpte nämligen senast Ica Basic snabbkaffe, typ 750g för 24 kr. Detta smakar inte alls lika gott (om nu jag kan säga att kaffe smakar gott) som nescaffes lyx-kaffe. Lyx-kaffet kostar dock typ dubbelt så mycket och man får endast hälften så mycket kaffe! Sååå...misstag eller inte?
Gud vilket givande inlägg känner jag. Kom fram till absolut ingenting. Förutom att jag äter för mycket godis!
/Anna

Jag ser det snöar!

Wiiie! Det är snö ute :-) Än en gång tackar jag för att jag fortfarande har mina vinterdäck på! Annars hade jag legat i diket vid första kurvan!

Ska snart iväg på spin-pass. Sen blir det väl lite plugg för resten av dagen. Hjärtats anatomi och funktion står på schemat!

/Anna

Varm mjölk och serotonin

Har precis druckit lite varm mjölk med kanel så förhoppningsvi kommer man somna gott snart =) Vi som läser biologi vet ju nämligen att mjölk innehåller ett ämne, tryptofan, som är den aminosyra som nervcellerna kan bilda serotonin av. Serotonin är ju i sin tur lugnande och har god inverkan på vår sömn. Och ja, jag har biologiboken framför mig nu ;) 
/Anna 

Kackel i grönsakslandet

Fikan var trevlig. Dock har jag än en gång kunnat konstatera att moffa är en jävel på att snacka. "Kackel i grönsakslandet" som mamma brukar säga. Hälften har man redan hört och den andra hälften handlar om fordon eller andra motoriska grejer som man har noll intresse för

På tal om "Kackel i grönsakslandet", har jag läst att det typ ska komma fler Pettson-böcker! Hur underbart är inte det??

Så mycket godis som jag har fått denna påsk är inte hälsosamt på långa vägar. Och ändå har det ännu inte varit den oficiella påskägg-givar-dagen, den är ju imorgon!

Igår fick jag ett stort ägg av pappa. Idag fick jag ett ägg till av mamma. Dock så fick jag en godispåse av Loket också med förklaringen; "Allt gick inte ner i ägget..." Som om inte det vore nog fick jag en hel påse med naturgodis också! Undrar hur jag ska få på mig balklänningen sen? :S

/Anna

Långfredag

Påskhelgen har börjat - den långa fredagen är här. Jag kommer ihåg hur mycket jag hatade denna dag när jag var liten. Haha, jag fick typ inte göra någonting ;)

Sitter och har grymt tråkigt. Borde plugga. Försöker plugga. Det går inte framåt. Men va fan! Det är liksom skitsvårt att formulera hjärtats evolution! :(


Klockan två är det fika hos mummo och moffa. Trevligt =) Mummo fyllde ju år tidigare i veckan. Förhoppningsvis kommer jag få ett till påskägg. Denna gång av mamma =) Hon ska få ett av mig med, plus ett exemplar av vårt proejktarbete. Gav ju pappa ett igår. Han blev superglad och var jäkligt imponerad måste jag säga! Kul! =D 

/Anna  

Påsklov

Nu är det här! Påsklovet. 10 dagars ledighet sitter fint. Hoppas på sol och värme så att man kan få sitta ute och njuta!
 
Har hunnit med att dammsuga lägenheten och även tagit en promenad nu efter skolan. Snart kommer pappa hit och ska få sitt påskägg med godis =) Dessutom kommer han få ett exemplar av vårt projektarbete. Hoppas att han blir glad. Och fattar vad det är för ngt såklart :P

/Anna

Snart så!

Idag är det skärtorsdagen och om exakt typ 35 minuter har jag påsklov =) Nice =)

Dock kommer hela lovet att gå åt till att plugga typ. Mindre nice... Är så sjukt mycket grejer som ska hinnas med efter lovet så man bli ju typ helt kallsvettig bara av att tänka på det. Fick erbjudande om att jobba tis-fre nästa vecka, men tackade nej. Kände att jag behöver andas och ta det lugnt.

/Anna


Framdelsvändning

Har sökt ännu fler jobb nu; glassbilen, Hvitsjtänra, Fridhem, lokalvårdarjobb och massor av hemtjänsten-jobb. Hoppas verkligen att det kan resultera i något. Vill. Inte. Göra. Muffins. Fram. Till. Nyår. 

Hahhaha

Ridlektionen idag gick helt okej. Börjar verkligen få koll på det mesta nu känns det som. Awsome =) Idag höll vi dock på med framdelsvändningar. Grymt länge sedan jag gjorde det vilket kanske är anledningen till varför det inte gick så bra..haha..nää men måste typ driva på mer så att Rinja inte stannar, men måste ända hålla emot så att hon inte börjar gå fram ist för att vända. Svårt att hitta balanser!  
 
Fick reda på att denna övning är bland de svåraste man kan göra med en häst. och just därför har framdelsvändning-momentet tagits bort från alla dressyrprogram. Även det svåraste.

/Anna

Sol och värme önskas till morgondagen

Jag som hade hoppats att det skulle vara varmt imorgon. Precis lika varmt och soligt som det var förra måndagen. Men dessa önskningar ville tydligen inte vädergudarna uppfylla. Så det blir nog inget av att rida ut imorgon :( Buhuu. Det vill ju jag! Finns det ngt mysigare?


/Anna  


Ekonomi

Så nu har man ju varit riktigt duktig! Anmält mig till lite olika universitetutbildningar, fått koll på mitt tele2-abonnemang och kanske förstått mig på mitt visa-kort. Kanske. Eller nej. Typ inte.

Har även deklarerat idag. Men vet inte om jag har ngn e-legitimation. Vill inte bli vuxen! Vill inte ta ansvar för min ekonomi och mina bankkonton och fonder och aktier. Undrar om mamma och pappa har lust att göra det hela livet ut? =) Typ följa med mig till banken för att översätta vad det är som tanten bakom disken säger.. Asså jag fattar liksom ingenting av ekonomi. Det är så jäääääääääääääävla tråkigt.

Pappa gjorde ett gott försök till att lura mig idag. Fick ett sms: "Det är hasighetskontroll vid bastun." Man ba; HAHAHAHA sure ;) Kul att han försöker iaf! ;)

/Anna

Första april

Första april. Det är tänkt att sommaren ska närma sig. Ändå vågar jag inte ta av mina vinterdäck eftersom det ska bli minusgrader imorgon. Blir det dessutom lite blött innan på vägbanan så är jag körd.. Så de får sitta kvar helt enkelt!

Ska ändå vara en god dotter och bege mig ut till far. Undrar vilket skämt han kommer köra med idag. "Rådjur i trädgården, en riktig klassiker! Men den kommer jag inte gå på! Inte i år! ;)

/Anna

RSS 2.0