Vill inte börja skolan igen

Jag vill inte. Om två dagar är det skola igen. Jag hatar skolan. Jag blir illamående så fort jag kommer in genom ytterdörrarna. Jag vill inte gå i skolan. Ser ingen mening med det. Vill bara skita i den. Vantrivs så in i helvete. Hatar varje minut. Hatar allt som vi gör, hatar all press.

/Anna

Hemma från norrland

Hemma från Ume nu :) Under denna resa har jag hunnit:

  • Äta sushi för första gången
  • Flugit flygplan för andra gången
  • Fastnat i incheckningen på arlanda... (PINSAMT)
  • Köpt min dyraste jacka någonsin
  • haft ångest över att jag inte pluggat
  • tillåta mig själv att äta choklad (inte mörk, utan vanlig choklad alltså) samt dricka läsk
  • åkt med Umeås kollektivtrafik
  • få världens chock
  • läst ordentligt fel på kartan (vi skulle till universitetet, men kom ut på E4:an...)
  • suttit med under en "lektion" på juristprogrammet på universitetet
  • snackat med en gotlänning till expedit på MQ
  • inse att det aldrig kommer bli som förr

/Anna


Imorgon åker jag!

Imorgon åker jag! Lämnar denna blåsiga ö för att frysa ihjäl uppe i Norrland i min skinnjacka... :) Hittade dock mina stövlar sedan förra året så jag slipper gå i converse...Skulle ju varit liiiiiiite jobbigt om det snöar :) 
 


En bild över Umeå Universitet. Alltså, det är sjuuuuuukt stort! :) Jag ska få följa med syster på en tråkig föreläsning (Hon tvingar mig) och sen ska jag typ få se hur universitetet ser ut och så. Kanske få lite försmak?

Måste packa smart. Det ska vara varmt men ändå snyggt. Och det ska vara så lite som möjligt eftersom jag måste få plats med massor av shoppade kläder på tillbakavägen! Är det inte helt sjukt att man måste betala till hela 75kr för varje extrakilo på flygplanet??? Slipper ju dock ta med mig plattång, hårspray, linsvätska och sånt, för det kommer jag sno från Karin. Fy vad längesen det var sedan jag såg henne! 2 månader! Rekord!

/Anna

,

Gå och lägga sig och dö någonstans AB?

/Anna

Dags för förändring??

Hittade lite gamla kort när jag rotade i ett skåp här hemma... Nästan skrämmande att man har sett ut så som man har gjort ;) Vad tänkte man med liksom?? Haha :)


Jag, drygt 2,5 år


3:an


5:an


6:an


9:an


Andra ring

Vad vi kan konstatera utifrån de typ fyra sista bilderna är att: JAG MÅSTE BYTA FRISYR!! Snälla rara! Kan man variera sig mindre eller vad???

/Anna

Allt och ingenting

Vad har man gjort idag då? Inte har jag pluggat iaf... :S Istället har man tvättat, gjort en äppelpaj, tagit ett långt skönt bad, påbörjat mitt Harry-Potter-film-marathon. (Kom bara drygt 45 minuter in i första...) Den första delen av Dödsrelikerna har liksom PREMIÄR den 19 november!!!! Wiiiiiiiiiie =D Jag är en sån jäkla Harry Potter nörd!! :)

Har också slipat lite idéer för en kommande maskerad. Jag tror det kommer bli askul! :) Och jag vet exakt vad jag vill vara utklädd till. Hoppas bara att jag hittar lämpliga kläder till det i Sthlm.. Annars vet jag inte hur jag löser det :)

/Anna

Jag vill njuta!

Det är helt otroligt. När man har lov så tänker man att man ska ta det lugnt, sova länge, ligga på soffan och bara dega sig igenom dagarna. Men så blir det aldrig!
Igår var det högskoleprovet, idag ska det pluggas. Imorgon är det möte i stan. På tisdag är det sjukhuset. (I och med att de är mitt på dagen eller på eftermiddagen så förstör det HELA dagen för en!) På Onsdag åker jag till Sthlm och sen vidare till Umeå där jag stannar till lördag. Nästa söndag lär jag väl vara helt död efter allt resande :P så då lär man väl inte få något gjort. Nästa måndag börjar teorikursen på körskolan och på tisdagen som följer är det klippning. Dessutom så lär man vara så sjukt uppstressad av att skolan börjar ingen. Varför kan man aldrig bara få njuta av ett lov??

/Anna

Längtan är nu över

Som vi har längtat! Men nu är det äntligen här! HÖSTLOVET! Dock så kommer det snart vara över, men et är kul så länge det varar iaf! :)

Fredagen spenderades dels på Ringduvan med Frida, Daniela och Josefine över en trevlig fika. Kunde det ha blivit en bättre start på lovet? Nej, jag tror inte det faktiskt! 



Igår avverkades dagen i Richard Steffengymnasiets lokaler från 8.10 - 16-20. Min hjärna  omvandlades mer och mer till en grötliknande substans efterhand som tiden gick. Men nu är Högskolaprovet över. Jag överlevde. Visst, det var stressigt och jag lär behöva göra det fler gånger ;P men det känns skönt att ha gjort det. Elin och jag kunde till och med konstatera att det var roligt att göra provet... NV-syndrom?? Dock så var min hjärna paj hela kvällen typ.
HAHA, och en rolig sak var att jag såg Niklas från Intersport där! För er som inte vet så var jag lite smått förälskad i honom för ett par år sedan... Kunde inte låta bli att undra varför han gjorde provet. Han kanske ska byta karriär? Synd att man inte kommer få se honom ute på Kvarnen något mer då ;) Undrar vad han ska bli?? 


Min hjärna igår...

Idag sksa jag försöka att låta min hjärna återhämta mig. Men måste nog sätta igång lite med historian också. Vill INTE ha med historiaboken till Umeå. Det är så jävla tung och jag får bara ha 10kgs packning (PANIK)

/Anna

Besatt?

Haha, snacka om att typ vara bestt av en kändis ;P När jag öppnade Internet Explorer imorse så upptäckte jag dagens mest hemska nyhet: Blondinbella och Nils bryter upp. Alltså seriöst! Jag blev fan ledsen alltså. Jag tycker så himla mycket om Blondinbella och jag läser dagligen hennes blogg. Varenda gång jag öppnar internet så kollar jag om hon har uppdaterat. Och nu helt plötsligt så är hon itne tillsammans med Nils längre. Så jäkla tråkigt flr henne och dessutom fyller hon 20 år idag också :(  
Men helt allvarligt talat så blev jag jätteledsen för hennes skull och jag har typ gått runt och tänkt på det hela dageen.

/Anna

Happy!

Så jäkla skönt att denna dag är över! :) Nu är det bara imorgon kvar och den dagen börjas med sovmorgon till 11.00 - gött för en sliten student :) Sen är det bara matte och svenska fram till halv 2. Vid halv fyra blir det fika på stan för att fira att höstlovet är här! Wiiiiiiie  :)

Tillbaka till dagen: började med uppsatsskrivning i spanska. Vi fick ämnena där, så vi var helt oförberedda. Läskigt! Men det gick bra och jag skrev så att pennan glödde (typ) :) Ibland blir man helt förundrad över sig själv. Hur i helvete kan jag skriva ihop 1,5 A4-sida (nästan 2 faktikst) på spanska? Ett helt annat språk liksom!
Efter uppsatsen följde en svenskalektion som sög. Sen historia. På historian fick vi i af göra kollage om hur det var i Sthlm under 1700-talet. Det gick jättebra för vår grupp =D


Skeppsbron under 1700-talet

Har suttit och övat lite på högskoleprov nu. Grymt jobbigt att man måste tänka så in i helvete! Ordförståelsen är jag helt lost på. Eller, jag känner mig lost på allt men ordförståelsen är fan värst! 15/40 och då gissade jag på alla ord utom typ 3?... Bra där! :)

/Anna

Egoboost!

Sådär ja! Nu har jag beställt Blondinbellas bok Egoboost. Jag tycker att hon är en sådan fantastisk person och jag fullkomligt älskar henne! Många tror att hon är en blond bimbo som har glidit fram på ett bananskal, men faktum är att hon har jobbat som ett litet djur för att idag kunna vara där som hon är. Hon är så sjukt duktig på det hon gör och hon brinner för så många bra saker.



/Anna

Förstår jag?

Börjar undra om jag verkligen har förstått biologin nu.. Tveksamt, Men Tidle läste och sa att det var bra. Hoppas hon fortfarande tycker det när hon rättar... Det brukar hon inte göra...
Trodde att jag skulle kunna få sovmorgon idag, men nej då! Absolut inte. Pga den där jävla biologin. Men nu är det klar iaf tror jag. Och jag har 90 minuter kvar på lektionen, sedan lunch och sen matte. Vilken jävla dag alltså.

/Anna

Frågetecken!

Sitter just nu på en värdelös biologilekton. Har absolut ingen aning om vad jag ska skriva. Av Tilde så har vi fått en uppgift som ska vara klar till på fredag. Hon har inte gått igenom något utan tycker att vi ska läsa oss till allt. Kul. Alla sitter som frågetecken...



MVG-frågan lyder som följande: Förklara även hur nedärvningen påverkas om två alleler ligger i olika loci men på samma kromosompar?

WHAT?!

/Anna


Vanlig, tråkg måndag

Fyra dagar kvar till lov. Räknar ner varje dag, timme, minut, sekund. Behöver ledighet. Behöver göra inte ett skit. Behöver ligga på soffan och ha Harry-Potter-Marathon framför TV:n (Jag ÄLSKAR Harry Potter).

Dagen var lång. Och tråkig. Vårt prov i Medicinsk Grundkurs blev uppskjutet en lektion till :) Skönt att vi slipper ha det på samma dag som matteprovet iaf! Härligt :)

Sitter just nu och gör lite biologiarbete. Det går ganska bra, men hade gått ännu bättre om jag hade varit med effektiv... ;)

Snart kommer mamma. Då ska vi äta. Ska prova en ny rätt av Ica's pastarätter. Tror att det bli laxpasta ikväll!

/Anna

Panic

Mätt och glad, kexchoklad?
Nej
Mätt och panikslagen

/Anna


Lovet närmar sig!

Idag ska jag fortsätta att inte göra ett skit. Tror att det är något som jag behöver öva på, är inte så bra på det nämligen. Borde egentligen göra lite matte. Men jag fattar inte ett skit. Så jag lägger ner det och spar den paniken till ett senare tillfälle.

Fem skoldagar kvar nu. Underbart. Fantastiskt. Fast det enda jag tänker på är hu snabbt lovet kommer att gå och hur mycket vi har att göra i skolan efter. Tror jag räknade till 7 hela skolveckor fram till jul. Rätt skönt att vi börjar efter lovet med en tre-dagars-vecka. Terminen slutar också med en tre-dagar-vecka och mitt därimellan är det sju långa, plågsamma veckor. Kommer bli så jävla mycket att göra. Teorilektioner på körskolan varje måndag och torsdsg mellan 16.00-18.00 i hela november, och utöver detta en massa körlektioner som man ska prestera bra på. Hur fan ska det gå, med tanke på att vi mest troligt kommer ha en massa skoljobb också?

/Anna

En alldeles utmärkt dag

Idag har varit en alldeles utmärkt dag. Har mestadels inte gjort ett skit. Bara glidit runt här ute på landet hos pappa och haft det bra. (Dock kissade vår katt inomhus, - dagens stora minus) Har sett på film, sytt, spelat piano (pinsamt länge sedan!) Och mitt i allt ihop blev jag så jävla sugen på fest. Bli riktigt full och ha riktigt roligt.

Just nu är jag all-by-myself. Pappa är hos sina kompisar på after-rally :) Bra att han kommer iväg lite. Det är nästan så att man får sparka honom i röven bara för att han ska komma utanför gården. Han behöver socialisera sig. Fast det behöver jag med...
Iaf så ska pappa snacka med sina polare om en skidsemester. Behöver jag säga att det var min idé? :) Bredde på lite att jag skulle behöva något att se fram emot och att jag behöver bort från vardagslunken. Och det köpte han direkt. Jag är för jävla bra alltså! :)


Åre 2010 - oförglömligt! Den bästa bilden av alla, åsterspeglar hela resan :P  

/Anna


Fredag!

Fredag eftermiddag. Den bästa dagen på hela veckan. Nu ligger helgen framför en. Det gillar vi. Men det som vi gilla mest är att jag nästan i stort sett kan slappa i helgen. Typ inte göra ett jävla skit :) Det var längsen man hade en sådan helg...

Fredag brukar också innebära städning för de allra flesta, så även mig. Men jag orkar inte. Jag orkar inte damsuga idag. Det får vara snuskigt och äckligt på golvet, men jag pallar fan inte dra fram damsugare så det får vara! Förhoppningsvis överlever jag till nästa fredaag :)

/Anna

Inte riktigt min grej

Just nu är jag så himla glad! :)
Bokpratet är över och till nästa vecka har vi typ ingenting att göra. Eller, asså, matten har jag ju som hänger över mig som ett monster. Det där med derivata än väl kanske inte riktigt min grej. Ännu iaf. Men under höstlovet ska matteboken med till syster så att hon kan hjälpa mig :) Hon har ju trots allt läst matte C två gånger så lite måste ju ha fastnat kan man ju hoppas på...  


??


/Anna

Pain-in-the-ass-dag

Fy fan vad jag är trött på skolan. Idag har varit en sådan pain-in-the-ass-dag så att man blir helt mörkrädd ju! Biologi i tre timmar. Man dör liksom efter 45 minuter. Med tanke på hur mycket man kan hinna göra på tre timmar, så är det rätt pinsamt att vi bara gjorde två små arbetsuppgifter...

Inte direkt?

Efter biologin väntade matten. Jag fattar typ...inte alls? Eller? Jag har ingen aning. Sitter mest av lektionerna eftersom det är så jävla tråkigt!

Dessutom är det så in i helvetes kallt i skolan! Under stort sett hela dagen har jag gått och huttrat. Är måttligt jävla trött på att gå och frysa hela dagarna. Har gjort det tillräckligt nu! Blir så förbannad när alla säger att vi måste öppna fönstren för att vädra. Hellre varmt och dålig luft, än kallt och bra luft. Garanterat.

/Anna


Die Gulliver, die!

Fy fan vad jag är trött på Gulliver! Så in i helvete!! :@ Så fruktansvärt tråkig och helt oförståelig. Kul att man ska sitta och diskutera den när man inte ens fattar handlingen...Kan ju bli spännande...eller enbart jätteplågsamt!Skitsvårt att hitta citat som belyser upplysningsidéerna. Jag hittar bara citat som är tvärtemot idéerna... :S
Ska bli så skönt kl 10.00 på torsdag då boksnacket är klart. Fy fan vad lätttad man kommer känna sig då! Vi har typ inget plugg till nästa vecka. För bra för att vara sant! Fast man ska aldrig ropa hej innan man kommit över bäcken (eller hur det nu är man uttrycker sig). Vi får sälert ett biologiarbete som ska lämnas in innan höstlovet..Skulle inte förvåna mig. 

/Anna
 


Te och bokläsning

Biologiprovet är nu gjort och jag kan lägga fokus på annat. Skönt :) Provet kändes rätt bra, men jag har totalt fått en blackout på sista frågan. Kommer inte ihåg om jag svarade rätt. Kommer inte ens ihåg vad jag svarade...Men jag är tveksam till om det var rätt svar. Så går det när man inte läser frågan ordentligt... Jaja.

Är dock riktigt nöjd med svaret på en fråga om Östersjön :) Det känns så bra när man har hållit på och arbetat inom ett område där allt känns lite halv-knepigt och luddigt i början men att man sen mot slutet ser alla samband och all logik så att man verkligen kan anända det som man har lärt sig. Det, mina vänner, är en härlig känsla.  

Teori på dagens idrottslektion. Faktiskt rätt givande. Skönt att alla mår lite halvdåligt och är lite småstressade. Eller skönt, kanske inte är rätt ord. Det lät sjukt nu när jag tänker på det... men jag menar att det är skönt att man inte är helt ensam, utan att det är många andra som känner som en själv.

Sitter och dricker te och läser Gullivers Resor.

Den boken suger, läs den inte.

Men om du absolut inte har något annat att göra; läs barnversionen, isf. Den borde ju vara något mer förståelig.
Tur att min syster gjorde ett arbete om Gullivers Resor när hon också gick i tvåan. Nu handlar hennes arbete inte om upplysningen, men några små uppslag har jag iaf fått från hennes text. 

Om drygt en timme kommer pappsen. Sjukhusbesök. Hoppas på goda resultat. Det skulle jag behöva nu.  

/Anna

Redovisning överstökad

Idag genomförde jag och Elin vår redovisning om livmoderhalscancer. Elin skötte sig exemplariskt :) Jag tappade bort mig lite, men det kändes okej ändå :) Världens fulaste PowerPoint hade vi snickrat ihop också, men Eva berömde oss och tyckte att den var sååååååå bra. Haha =) Med detta kan vi konstatera att Elfrida Andrés elever inte håller samma klass som oss på CPG! Respekt!  



En av bilderna som vi skulle ha med i vår PP...men den la för mkt fokus på annat än livmoderns utseende så vi fick ta bort den :P

Eva kunde också glädja oss med att vi inte kommer ha prov på cancer nästa vecka, utan att det blir prov på nervsystemet vecka 45 ist. Som det ser ut nu så har vi alltså inget till nästa vecka, med undantag från en liten historia-uppgift. Men vad hände liksom? Ingenting att göra veckan innan höstlovet!? Skumt.

Imorgon väntar prov i ekologi. Vill bara ha det överstökat. Har pluggat rätt mycket men brukar ju drabbas av panik under prov, så vi får se hur det går imorgon. Efter skolan ska jag och pappa till sjukhuset, och efter det besöka deras trevliga matsal med en fika.

/Anna


Klädproblem

Och så kommer man till det gamla vanliga problemet: Vad ska jag ha på mig imorgon? Jag har ingenting, INGENTING, att ha på mig. Nu vet jag att många tänker: "Men lägg av! Du har ju jättemycket kläder!" Och visst, det må väl hända att jag har mycket kläder, men jag har inga att ha på mig, för det ser inte klokt ut. "Gud, vilket I-lands problem tänker ni nu." Men vet ni hur det känns att gå runt i kläder som är för stora? Man känner sig som en jävla luffare. Så jävla ful och misslyckad. 

Varje kväll lägger jag fram kläder till nästkommande morgon. Men på morgonen när jag tar på mig dom så inser jag att det ser förjävligt ut och jag måste byta. Se om det finns något som ser bättre ut. Så är det varje morgon. Alltid. 
Har lagt fram min oanvändna G-star skjorta till imorgon. Köpte den för två månader sedan men har aldrig använt den. Får se om det bli premiär imorgon...Den som lever får se.  

/Anna 

Dagens to-do-list

  • Vakna
  • Äta frukost
  • Plugga, redovisning livmoderhalscancer och ekologi
  • Stryka och sortera tvätt
  • Plugga
  • Göra äppepaj
  • Plugga
  • Äta lunch
  • Plugga
  • Fika/mellanmål
  • Plugga
  • Plocka ihop grejer inför veckan
  • Åka till stan
  • Handla på Ica Maxi
  • Äta middag
  • Plugga
  • Sova

/Anna


Inget liv här inte!

Gud vad jag inte har ett liv. Fast det visste jag väl redan? Sitter och pluggar på en lördagskväll, precis som jag har gjort hela dagen. För jag kan inte göra något annat. Jag få dåligt samvete om jag inte pluggar. Inte ens när jag äter frukost har jag lagt bort skolböckerna. Jag vaknar under nätterna och har mardrömmar om att jag inte kommer ihåg vad jag ska säga under en redovisning, att jag har glömt bort allt till provet eller att jag skrev VG på ett prov.

/Anna

Helgernas TV-tablå

Denna fina lördag med strålande fint höstväder ska spenderas inomhus med ögonen i biologiboken. Kanske blir av att jag tar mig utanför dörren för att fota lite fina höstbilder. Känns mig lite estetisk och emo liksom.

Morgonen spenderades dock framför barnprogram på TV:n
8.10 - 8.35 på kanal 5 är det Kim Possible. Så sjukt bra! Vet inte hur många helger i rad jag har sett det nu :) Efter det kan man zappa runt lite. Oftast hamnar jag framför Dr Phil på TV4plus.
Klockan 9.00 är det däremot dags för Disneydags på SVT 2. Det börjar med bumbibjörnarna.
Mest av allt älskat jag Torleif och hans troll.


Såååååååååååååååå gulliga! :)

/Anna

Otippat

Ibland händer så otippade saker i livet. En sådan sak inträffade mig imorse då jag kollade min facebook och upptäckte att jag fått ett långt mejl från en gammal kompis från Sanda skola. Det var flera år sedan jag pratade med henne ordentligt, typ sexan. Iof träffade jag henne senast på Rindi under förra höstlovet, men då var jag liite onykter :) Jag blev alldeles rörd av hennes ord. Kände mig så oerhört speciell för ett tag. Och så många minnen kom tillbaka, både bra och dåliga.  
Tack vännen för ditt mejl, det betydde mer än mycket!

/Anna

...

Anorektikern har en störd kroppsuppfattning. Hon bantar för att hon tror att hon kommer bli lyckligare när hon är smal. När hon börjat gå ner i vikt, tycker hon inte att det räcker, utan går ner några kilon till, och några till.

En anorektiker kan också nedvärdera sig själv och ha mycket dålig självkänsla. Hon kan inbilla sig själv att hon inte duger som hon är och att hon inte är värd att vara omtyckt. Hon kan även känna att hon måste prestera bra för att bli omtyckt. Många är just prestationsinriktade och de vill vara duktiga. Något som anorektiker ofta har svårt med är att tolka sina egna behov. Däremot så har de inga problem med att lyssna på andras behov.

Depressiva symptom, instabilitet, koncentrationssvårigheter, minskat intresse för sex och minskad sexuell aktivitet uppvisas också. Tröttheten och koncentrationssvårigheterna bidrar till att skolarbetet blir lidande trots ett överdrivet pluggande. Skolarbetet försämras trots att anorektikern tillbringar större tid till det.

Det finns en del personlighetsdrag som en anorektiker får innan sjukdomsdebuten som nu förstoras när hon får anorexi. Dessa är resultat av undernäringen. Exempel på dessa personlighetsdrag är:

  • Man isolerar sig,
  • Man får ett omoget och kluvet sätt att tänka,
  • Obeslutsamheten och fixeringen,
    Det labila humöret eller de depressiva symptomen.

    www.anorexianervosa.nu

    /Anna

Nedräkningen är påbörjad

Å så sitter man i skolan. Ska ha historia snart. Jag hatar historia, jag hatar vår lärare. Räknar ner dagarna tills höstlovet. 12 skoldagar med denna. Snart 11. Underbart.

/Anna

Cause you're amazing just the way you are?

Jag vet att jag inte har bloggat på länge. Orsaken är att jag inte har haft en aning om vad jag ska skriva. Det jag vill skriva om är hur jag mår, men vem fan vill egentligen läsa om det? Dessutom vet jag att många kommer tänka: "herre gud! Ryck upp dig och sluta tycka så synd om dig själv."

Sanningen är dock att livet är inte lätt just nu, I mitt "tillstånd". Fick förklarat för mig så sent som i förrgår att jag "befinner mig i en kris" och att jag "är i ett svart hål och försöker kravla mig upp". Uppmuntrande ord!   

/Anna

RSS 2.0