Back to work!

Så var man tillbaka på jobbet igen. Idag gjorde vi ovala morotsmuffins, närmare bestämt 21 564 st. Inte illa va? Har för mig att varje muffin väger (eller SKA väga) 75 gram. Detta innebär att vi idag har producerat drygt 1.6 ton (!!!?!) morotmuffins. 

Dagens roligaste händelse var när Hampus och Emil stod i produktionen. När Hampus har kört en plåt genom maskinen som fyller formarna med smet så är det meningen att plåten ska åka på ett böjt rullband och sen komma tillbaka till Hampus så att han kan sätta plåten i sticket. Men plåten ramlar av i "böjen" på rullbandet och plötsligt befinner sig massa smet och formar på golvet i en härlig röra... ;) Hampus och Emil stannar hela maskineriet och börjar städa. Vi som står i doppen och ser allt undrar vad tusan de håller på med där inne i produktionen. När smeten är borttagen från golvet sätter Emil och Hampus igång maskinerna igen. Vad tror ni händer? Jo, första plåten som Hampus lägger smet i ramlar ner från rullbandet, IGEN. Så jävla roligt!! Gud vad vi garvade och vrålade: "Hur tycker du att det går då?" till Hampus. Denna fras är den mest använda på bageriet skulle jag tro. Det går inte en dag utan att man inte använder den.

Att vara tillbaka kändes också okej. Det är som allra motigast på söndagkvällen när man inser att man nästa morgon måste gå upp sex timmar tidigare (kvart i sex) än vad man vanligtvis är van vid, men när man väl har kört de långa kilometrarna till Tingstäde, bytt om till bagarkläder och satt sig i fikarummet så känns det helt okej. Eller nej, inte "helt okej", snarare sjukt bra!  

Det regnar och jag sitter inne och kurar i sängen med datorn framför mig. Så himla mysigt! Ska snart slänga på ett (eller ett par snarare) avsnitt av Cougar Town. En sjukt bra och rolig serie för övrigt. Rekommenderas!


/Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0